Trabzonspor'dan şike davası açıklaması!

Trabzonspor Kulübü, 3 Temmuz şike davasında alınan ‘infazın durdurulması ve yeniden yargılama’ kararının ardından bir açıklama yaptı. Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Trabzonspor’un karar sonrası Hakimler ve Savcılar Yüks

Trabzonspor'dan şike davası açıklaması!

Trabzonspor Kulübü, 3 Temmuz şike davasında alınan ‘infazın durdurulması ve yeniden yargılama’ kararının ardından bir açıklama yaptı. 

Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Trabzonspor’un karar sonrası Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na şikayette bulunacağı belirtildi.

Trabzonspor’un açıklamasında, “FIFA ve UEFA, tüm üyelerini, futboldaki şikeye karşı, etkin tedbirler almaya davet etmiş, şike ve suç örgütü faaliyetlerini önleyici hükümlerin ceza kanunlarına konulmasını istemiştir. Geçtiğimiz on yıl içinde, Türkiye’nin de aralarında olduğu birçok ülkede bu yönde kanuni düzenlemeler yapılmıştır. Ülkemizde de 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun 2011 yılında yürürlüğe girmiştir.

Fakat 2010-2011 sezonunda ortaya çıkan şike skandalından sonra şike hükümlülerinin çabaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de etkisi altına almıştır. Bu nedenle, 6222 sayılı Kanun, daha ilk uygulandığı olayda alelacele değiştirilmiş, şikeye verilen cezalar ciddi oranda azaltılmış, bir sezondaki tüm maçlarda şike yapılsa bile tek suç haline getirilmiştir” denildi.

"TEŞVİK PRİMİ SUÇLARI GÖRMEZDEN GELİNDİ"

TFF’nin bu süreçte Profesyonel Futbol Disiplin Talimatı’nı, Futbol Müsabaka Talimatı’nı ve disiplin yargılaması yapan kurulları değiştirdiği belirtilerek, “Aynı yıl içinde, şike ve teşvik primi suçları TFF Yönetimi, Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu tarafından görmezden gelinmiştir. Aynı delillerle karar veren UEFA ve CAS ise Türk futbolundaki şikeyi tespit etmiştir. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen karar Yargıtay tarafından onandığı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hükümlülerin tüm talepleri ret edildiği halde cezası kesinleşen sanıklar hakkındaki infaz işlemleri bekletilmiştir.

Son olarak, 23 Haziran 2014 tarihinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ceza Usul Hukukunun en temel kurallarını ihlal ederek, yerleşik ilkeleri hiçe sayarak, kanunları, içtihatları alt üst ederek, adeta Yargıtay yerine geçmiş ve yargılamanın yenilenmesi taleplerini kabule değer bulmuştur” ifadeleri kullanıldı.

"HER TÜRLÜ YASAL HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ"

Bordo-mavili kulübün yaptığı açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

“Kamuoyu her zaman olduğu gibi şike sanıkları ve onları destekleyenler tarafından yine yanıltılmakta, ‘var olmayan yeniden yargılama kararı’, şikeyi destekleyen basın tarafından UEFA’ya, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS), İsviçre Federal Mahkemesi’ne gönderilmekte, bol Eurolu müjdeli haberler yapılmakta, yargılama sırasında kabul edilen delillere bakarak karar veren UEFA ve CAS ile alay edilmektedir. Bu haberleri yapanlar, aslında, delillerin sahte olmadığını, UEFA ve CAS’ın mahkeme kararı olmadan yapılan gizli dinlemeleri dahi delil kabul ettiğini ve bu nedenlerle UEFA ve CAS kararlarının asla değişmeyeceğini bilmekte ama aldıkları talimat gereğince yazamamaktadırlar.

Son 10 yılda, Meclis tutanaklarına kadar yansıyan futboldaki mafyanın, tüm sistemimizi nasıl ele geçirdiği tüm çıplaklığı ile görülmektedir. Spora zarar verenlerin elbirliği ile korunması, ülkemize değil, yalnızca suçlulara ve ahlaksızlara hizmet etmektedir. Trabzonspor Kulübü, hukuka olan inancını halen daha korumaktadır. Konuyu hassasiyetle takip eden Trabzonspor Kulübü, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin son kararına karşı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na şikayet de dahil olmak üzere her türlü yasal hakkını kullanacaktır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor