Trabzonspor'dan eşitlik çağrısı

Trabzonspor, dün İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde bordo mavili taraftarlara yönelik polisin uyguladığı müdahaleler üzerine açıklama yaptı. Bordo mavili kulüp yetkilileri "eşit" olmaya davet ederken şike davasının en büyük mağdurunun Trabzonspor olduğu vu

Trabzonspor'dan eşitlik çağrısı
Trabzonspor, dün İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde bordo mavili taraftarlara yönelik polisin uyguladığı müdahaleler üzerine açıklama yaptı. Bordo mavili kulüp yetkilileri "eşit" olmaya davet ederken şike davasının en büyük mağdurunun Trabzonspor olduğu vurgulandı.
 
İşte Trabzonspor'dan yapılan o açıklama;
 
13.01.2015 tarihinde, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde yapılan şike davası duruşmalarını izlemek isteyen Trabzonspor taraftarları ile Fenerbahçe Kulübü taraftarları arasında ayrım yapılmış, Trabzonspor taraftarları Çağlayan Adliyesi’ne alınmamıştır.
 
Şike davasını takip eden Hukuk Kurulu üyelerimiz ve yönetim kurulu üyelerimizin İstanbul Spor Şube Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonucu değiştirmemiş, “Bu dava Fenerbahçe’nin davası, Trabzonspor’un davası değil, biz bu şekilde talimat aldık” denilerek taraftarlarımız adliye çevresinden uzaklaştırılmıştır.
 
Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki, şike davasının en büyük mağduru, sevinci gasp edilen Trabzonspor taraftarıdır. Bu dava en başta Trabzonspor’un davası, en çok da ülke sporunun davasıdır. Yargılama açısından da Trabzonspor Kulübü müdahil konumdadır.
 
Ayrıca; Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 182/1. maddesine göre de duruşma ve celseler herkese açıktır.
 
Şike soruşturmasının ortaya çıktığı 03 Temmuz 2011 tarihinden beri gerek Trabzonspor Kulübü, gerekse Trabzonspor taraftarı hukuk dışına çıkmamıştır. Kulübümüz hukuki zeminde mücadele etmiştir. Taraftarlarımız da demokratik haklarını; yakmadan, yıkmadan, kırmadan, dökmeden aramıştır.
 
Fenerbahçe Kulübü taraftarlarına serbestlik tanınırken; salon şartlarının elverdiği ölçüde duruşmayı izlemek isteyen yada adliye çevresinde kulübüne destek olmak isteyen Trabzonspor taraftarına engel olunması hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmamaktadır.
 
Trabzonspor taraftarının hakkının aranması konusunda gerekli girişimler kulübümüz tarafından yapılacaktır. Şike davasının bundan sonra yapılacak olan duruşmalarında kamu görevlilerini eşit davranmaya davet ediyoruz.
 
Kamuoyuna duyurulur.
 
TRABZONSPOR KULÜBÜ

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor