Trabzonspor'dan dostluk yemeği

Yemeğe Başkanımız Sadri Şener ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Güney Kore Futbol Federasyonu Başkan Vekili Choi Tae Yeol, Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, Trabzo

Trabzonspor'dan dostluk yemeği

Yemeğe Başkanımız Sadri Şener ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Güney Kore Futbol Federasyonu Başkan Vekili Choi Tae Yeol, Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, Emniyet Müdürü Feridun Boz ve her iki ülke futbol federasyonlarının yetkilileri katıldı.

Başkanımız Sadri Şener, yemekte yaptığı açılış konuşmasında uzun bir aradan sonra Trabzon’da milli maç oynanması yönünde karar veren Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Şener, maçın kendileri açısından ayrı bir önemi olduğunu vurgulayarak, “Hocamız Güney Kore’de uzunca bir süre görev yaptı. Dolaysıyla bu ülkeyle aramızdaki dostluk bağı oldukça güçlü. Umarım yarın ki maç dostluk ve kardeşlik içinde geçer. Katılımlarınızdan dolayı herkese tekrar teşekkür ederim” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ise Trabzon’da olmaktan büyük keyif aldıklarını ifade ederek, “Trabzon ülke futbolu için çok önemli bir şehir ve futbolla yaşayan bir kent. Güney Kore ile 2011 yılının ilk hazırlık maçını yapacak olmamız da ayrı bir mutluluk nedeni. Çünkü tarihe baktığımızda Türkiye ve Güney Kore her zaman birbirine çok yakın ve dostluk bağı güçlü olmuş iki ülke. Bu maçı Trabzon’da oynamamızın nedeni 6.5 yıldır bu şehirde bir milli maçın oynanmaması ve Trabzon’un futbol şehri olması ama esas neden Türk Milli Takımına tarihindeki en büyük başarıyı yaşatan Sayın Şenol Güneş’in bu başarıyı Güney Kore’ye karşı alması ve Güney Kore’de uzun yıllar görev yapması sonucunda kendisini onurlandırmaktır. Bir diğer nokta da biz dünya üçüncülüğünü elde ederken o dönem rakibimiz durumdaki Güney Kore’nin başında şimdiki hocamız Hiddink vardı. Sonuç olarak ülkemize en büyük başarıyı yaşatan teknik adamın şehrinde, Güney Kore’ye en büyük başarıyı yaşatan teknik adamla birlikte yarın ki maça çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Verilen yemek dolaysıyla Başkanımız Sadri Şener’e de teşekkür eden Özgener, “Biz Trabzon’a milli maç için gelmemize rağmen şu an Trabzonspor Kulübü’nün misafiriyiz. Sayın başkana centilmenliği ve her zamanki nazikliği nedeniyle bir kez daha teşekkür ederim. Son olarak Şenol hocamızla ilgili birkaç kelime daha etmek istiyorum. Şenol hocamız ülkemize çok büyük bir başarı yaşattı. Yurt dışında Türk futbolunu çok güzel temsil etti. Bugün de hala Türk futbol kamuoyunun kendisinden her açıdan öğreneceği çok şey var. Ülke futbolu ve geleceği adına çok olumlu mesajlar veriyor” açıklamasında bulundu

Güney Kore Futbol Federasyonu Başkan Vekili Choi Tae Yeol da Güney Kore’de Türkiye’nin kardeş ülke olarak bilindiğini söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“1950 yılında Türk askerler sayesinde savaşı kazanarak özgürlüğümüze kavuştuk. 50 milyonluk Kore halkı bunu her gün hatırlıyor ve sizlere minnet duyuyor. Bundan sonra ilişkilerin daha iyi noktalara gelmesini ümit ediyoruz. Yarın 2011 yılının ilk maçına çıkacağız. Temennimiz yılın son maçında Türkiye’yi Kore’de hatırlamak. İki kardeş ülkenin maçında kardeşlik kazanacaktır”

Trabzon Valisi Recep Kızılcık ise iki dost ülkenin dostluk maçına ev sahipliğini yapacakları için heyecanlı olduklarını vurgulayarak, “Bu maçın trabzon’da oynanmasında spor şehri olmamız, Şenol Güneş hocamızın bizimle olmasının ve yarın tribünde de göreceğiniz gibi ülkenin her alanda büyümesinde büyük katkısı olan halkımızın etkisi var. Güney Kore’nin özgürlük mücadelesinde Trabzon’dan çok sayıda askerimiz vardı. Bunların maçın Trabzon’da olmasında büyük etken olmuştur. Yarın ki maçın centilmenlik içinde geçmesini temenni ederim” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından karşılıklı olarak hediye alışverişinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor