Trabzonspor'dan ceza açıklaması! Raporlarda...

Trabzonspor M.P. Kulübünden, Başkan Abiş Hopikoğlu'na kulübe ve Genel menajer Nihat Mala'ya, geçtiğimiz hafta oynanan Pınar Karşıyaka maçının ardından yaşanan olaylar nedeniyle verilen cezalar sonrası açıklama yapıldı.Bordo Mavili kulübün resmi internet s

Trabzonspor'dan ceza açıklaması! Raporlarda...

Trabzonspor M.P. Kulübünden, Başkan Abiş Hopikoğlu'na kulübe ve Genel menajer Nihat Mala'ya, geçtiğimiz hafta oynanan Pınar Karşıyaka maçının ardından yaşanan olaylar nedeniyle verilen cezalar sonrası açıklama yapıldı.

Bordo Mavili kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada "Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, 03.04.2015 tarih, 333 sayılı kararına istinaden aşağıdaki açıklamayı yapmak gerekliliği ortaya çıkmıştır" denildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Trabzonspor Medical Park Basketbol Takımımızın, 28.03.2015 tarihinde Pınar Karşıyaka'yı ağırladığı karşılaşma esnasında ve sonrasında yaşananlara istinaden Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun vermiş olduğu kararlar kulübümüz adına bir takım konuları bir kez daha gözden geçirmemize neden olmuştur.

Kulüp Başkanımız Sayın Abiş Hopikoğlu'na 20 gün hak mahrumiyeti ve 5.000 TL, Kulübümüze 10.000 TL, Genel Menajerimiz Sayın Nihat Mala'ya ihtar cezalarının verilmesine neden olan raporda yer alan bazı tutarsızlıklar ve cezalarının verilmesine neden olan raporda yer alan bazı tutarsızlıklar ve eksikliklerden kamuoyunun da haberdar olması gerektiğini düşünüyoruz.

Açıkçası, en az 10 pozisyonda net hakem hatasının yapıldığı, 75-73 konuk takım lehine skorun ilan edilmesini sağlayan basketin bariz " top taşıma " olduğu bir müsabakada, mağdur taraf olarak hakemler ve yönetimleri hakkında ne tür bir tavır takınmamız gerektiğini TBF ve ilgili kurullarına sormak istiyoruz. Yönetici olarak kulübümüzün hakkını korumak adına sergilenen davranışların müsabaka boyunca taraflı tutum sergileyen mercilerle değerlendirilip disiplin meselesi yapılmasını ziyadesiyle garip bulmaktayız.

Daha da ötesi, bizim bu maç esnasında ve sonrasında yanlış olduğu tespit edilen davranışlarımızın bulunduğunun iddia edildiği ortamda, tüm Türkiye'nin canlı yayında gördüğü, hatta resmi yayıncı kuruluşun yorumcularının dahi gördüklerini dile getirdiği stepsi çalmayan Hakem Fatih Arslanoğlu ile ilgili TBF ve ilgili kurullarının ne tür bir uygulamayı devreye sokacağını merak ediyoruz.

Maçın selametini düşünerek anons yaptırmamanın marifet gibi yazıldığı, Genel Menajerimizin pozisyon gereği itirazlarının "taraftarı tahrik amaçlı" şeklinde yaftalandığı raporlara kulak asan TBF kurullarının, FIBA EuroChallenge Final Four'da Trabzon'un ev sahipliği yapmasına 20 gün kalan bu kararın alınmasının ülke ve şehrimizin tanıtımına nasıl bir katkı sunacağını bile hesaplamadan verilmesi düşündürücüdür. Ayrıca hayatın gerçekleriyle yani çalınmış bariz hatalı düdüklerle ilgini ne yapacağını takipçisi olacağımızın tüm basketbol ve spor kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor