Trabzonspor'da taraftar konuştu

Trabzonspor Taraftar dernekleri adına konuşan Başkan Özgür Özal, açıklamasında ulusal gazeteler'de Trabzonspor aleyhine çıkan olumsuz haberlerin yersiz olduğunu ve tamamen bordo-mavili kulübe oyun oynandığını vurguladı.Özal, konuşmasına söyle devam etti:

Trabzonspor'da taraftar konuştu

Trabzonspor Taraftar dernekleri adına konuşan Başkan Özgür Özal, açıklamasında ulusal gazeteler'de Trabzonspor aleyhine çıkan olumsuz haberlerin yersiz olduğunu ve tamamen bordo-mavili kulübe oyun oynandığını vurguladı.

Özal, konuşmasına söyle devam etti: "Trabzonspor’un şampiyonluğa emin adımlarla yürüdüğü bu günlerde özellikle Doğan Medya grubuna bağlı yayın organlarının haberlerini hayretle izlemekteyiz. Spor Toto Süper Lig’de liderle aynı puana sahip takımımız, Hürriyet, Vatan, Milliyet gibi gazetelerde çok küçük haberlerle geçiştirilirken, İstanbul’un 3 büyük takımı, özellikle Fenerbahçe oldukça geniş yer bulmaktadır. Trabzonspor’un lehine olan haberler çok küçük, aleyhine olan haberler ise oldukça geniş kullanılmaktadır.

Bizler hayatımız boyunca kimseden imtiyaz istemedik. Bu hiçbir zaman tarzımız olmadı, olamaz da! Biz sadece adalet istedik. Ama bu yayınlarda, ne adalet, ne eşitlik, ne basın ve meslek ilkeleri, ne de ahlakını maalesef göremedik" dedi.

"Trabzonspor liderle aynı puanı paylaşmasına rağmen, bu gazetelerin sayfalarında bırakın yer bulmayı, arka sayfalarına atılarak küçük harflerle görmezden gelinmektedir" diyen Özal, "Fakat masa başında yazdıkları küçültücü, gerçekle alakası olmayan, karalayıcı, zarar verici haberler ise aynı gazetelerin ana sayfalarına taşınarak büyük puntolarla okuyuculara sunulmaktadır.

Buna en yakın örnek Fanatik gazetesinin Burak Yılmaz ile ilgili yaptığı haberdir. Trabzonspor’u maçının olduğu günler haricinde birinci sayfasında çok küçük görenler, söz konusu bordo mavili kulübün karalanması olunca Burak Yılmaz’ı tam sayfa da manşet yaparak, "Fenerbahçe’ye karşı da böylemi oynadınız köpekler?" ifadeleriyle, tamamen gerçek dışı, uydurma bir haberin altına imza atmıştır. Bunun yanın da Trabzonspor’un bazı futbolcularını önemli maçlar öncesin de başka takımlara transfer eden bu yayın organları kafa karıştırırken, Fenerbahçe’nin tek bir futbolcusuyla ilgili nedense kalem oynatmıyorlar.

Trabzonsporlu taraftarlar olarak, şampiyonluğa bu kadar yaklaşmış takımımızı bir yerlerden talimatlı masa başında yazılan haberlerle karalamaya, etkisizleştirmeye, moralini bozmaya çalışanları Basın Meslek İlkelerine ve Ahlakına davet ediyoruz. Trabzonspor’a hizmet etmeyen bu haberlerin, Fenerbahçe’nin değirmenine su taşımak olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Özal, "Bu yüzden, Bordo Mavili Taraftarlar Grubu olarak Doğan Medya Gurubu’nun gazetelerini artık okumamaya karar verdik. Trabzonspor’u sahada değil masa başında yenmeye çalışanlar bilsinler ki, yaptıklarıyla bizi yıpratamazlar, etkisizleştiremezler. Aksine daha da güçlendiriyor, daha da birleştiriyor" ifadelerini kullandı.

Haber: Onur YİĞİT / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor