Trabzonspor'da sorun nerede?

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, yarın kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı öncesinde Fotomaç'ın minik muhabiri Havva Naz Kol'a konuştu... İhsan Koz İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi Havva Naz, Kafkas'a hem kariyeri, he

Trabzonspor'da sorun nerede?

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, yarın kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı öncesinde Fotomaç'ın minik muhabiri Havva Naz Kol'a konuştu... İhsan Koz İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi Havva Naz, Kafkas'a hem kariyeri, hem de Trabzonspor'un durumuyla ilgili sorular sordu. İşte 23 Nisan'a özel Tolunay Kafkas röportajı

HAVVA NAZ KOL:23 Nisan, sizin için ne anlam ifade ediyor? İlk 23 Nisan bayramınızı nerede kutladınız, hatırlıyor musunuz?
TOLUNAY KAFKAS:Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün hem tüm dünya çocukluğuna, hem de Türk milletine armağan ettiği en büyük bayramlardan biridir. Bizim için çok büyük bir anlam ifade ediyor. İlk 23 Nisan bayramına Ankara'daki Aydınlıkevler İlköğretim Okulu'nda katılmıştım. Efe kıyafeti giymiştim, çok heyecanlıydım.

H.N.K: Sizin döneminizde futbol oynayan çocuklar mı şanslı, yoksa şimdikiler mi?
T.K: Genelde futbol oynayan çocukların hepsi şanslıdır. Günümüz çocuklarının imkanları tabi ki bize göre biraz daha fazla. Tesisler, sahalar, malzemeler bizim dönemimize göre 3-5 gömlek daha üstün. Tabi ailelerin gelirlerinin artması ve futboldan kazanılan paraların da yükselmesi şimdi futbola ilgiyi daha artırıyor.

H.N.K: Trabzonspor'da hem futbolcu, hem teknik adam olarak görev yapan ender insanlardansınız. Sorun nerede?
T.K: Geçmişte futbolcu, şimdi ise teknik direktör olarak görev yapmak benim için onur verici. Özellikle bu camianın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Burası benim için bir kulüpten öte, bir ev. Bu sezon inişli-çıkışlı bir grafik çizdik. Bu da takım oluşturamamaktan, bütünleşememekten kaynaklandı. Umuyorum gelecek sezon hem taraftarımıza, hem camiamıza çok daha iyi bir Trabzonspor izleteceğiz.

H.N.K: Sporun ve futbolun içindekiler biz çocuklara her şeyi doğru anlatıyorlar mı?
T.K: Anlattıkları söylenemez. Çünkü çocukların bilmesi gereken şeyler var, bilmemesi gerekenler var. Sporun güzel yanlarını çocuklarımıza anlatmalıyız. Çünkü gelecek onların ellerinde. Yani sizin ellerinizde. Bu ülke de, spor da, Trabzonspor da bugünün çocuklarıyla büyüyecek. Amatör ya da profesyonel olsun fark etmez. Tüm insanlara henüz çocuk yaşta sporun ahlaki yönlerinin öğretilmesi gerekir.

H.N.K: Peki bizim tribünlere gidebilmemiz için ne gibi bir devrim olması gerekiyor?
T.K: Aslında büyük bir engel yok. Fanatizmi azaltıp, kadın ve çocukların tribünde daha çok yer alması gerek. Bunun için de taraftarın bilinçlendirilmesi lazım.

H.N.K: Trabzonspor'da unutamadığınız bir anınız var mı?
T.K: Çok anım var. Unutamadığım kötü bir anım 1995-96 sezonunda şampiyonluğu kaçırdığımız maç. Bize pahalıya maloldu.

H.N.K: Trabzonspor'un kurtuluşu için üç maddelik nasıl bir reçete yazardınız?
T.K: Zor bir soru... Doğru yapılan bizim için çok önemli. Kaynaklarımızı doğru kullanmak çok önemli. Altyapıya önem vermek önemli. Doğru işler yaparsak başarı gelir.

Tolunay Kafkas, 23 Nisan için Havva Naz Kol'a verdiği röportajdan sonra minik muhabire imzalı forma hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler