Trabzonspor'da ilginç istatistik

UEFA Avrupa Kupasında Napoli’ye elenmesi ile Avrupa’ya veda eden, Ziraat Türkiye Kupasında da Sivasspor’a elenen ve Spor Toto Süper Lig’de liderle arasındaki puan farkından dolayı şampiyonluk umutları büyük ölçüde biten Trabzonspor’da gelecek yıl Avrupa’y

Trabzonspor'da ilginç istatistik
UEFA Avrupa Kupasında Napoli’ye elenmesi ile Avrupa’ya veda eden, Ziraat Türkiye Kupasında da Sivasspor’a elenen ve Spor Toto Süper Lig’de liderle arasındaki puan farkından dolayı şampiyonluk umutları büyük ölçüde biten Trabzonspor’da gelecek yıl Avrupa’ya gitmenin hesapları yapılırken kaydedilen istatistikler dikkat çekiyor.
 
EN FAZLA GOL ATAN 3 TAKIMDAN BİRİ
 
Bordo mavili ekip Spor Toto Süper Lig’de oynadığı 22 karşılaşmada kaydettiği 41 golle en fazla gol atan takım sıralamasında 2. sıradaki 2 takımdan biri oldu. Ligde en fazla gol atan takım Trabzonspor'un efsane ismi Şenol Güneş’in çalıştırdığı Bursaspor olurken bu takımı 41 gol ile Trabzonspor ve Galatasaray takip etti. Trabzonspor bu gollerin 30’unu Hüseyin Avni Aker’de atarken deplasmanlarda ise 11 gol kaydetti.
 
EN FAZLA GOL YİYEN 4 TAKIMDAN BİRİ
 
Trabzonspor bu 22 karşılaşmada toplamda 35 golü kalesinde görürken ligde en fazla gol yiyen takım sıralamasında ise 3. sırayı Akhisar Belediyespor ile paylaştı. İlk sırada 43 gol yiyen ligde son sırada yer alan Balıkesirspor yer alırken onu 39 golü kalesinde gören yine Eski Trabzonsporlu Şota’nın çalıştırdığı Kasımpaşaspor takip etti. Bordo mavililer bu 35 golün 21’ini Hüseyin Avni Aker stadında kalesinde görürken deplasman maçlarında ise 14 golü filelerinde gördü.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler