Trabzonspor'da hedef üst tur

UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna yenilgisiz devam eden Trabzonspor, sahasında oyanyacağı Apollon Limassol, maçıyla birilkte Avrupa Kupaları'nda 108. maçına çıkacak. Avrupa'da yeni bir zafere imza atmak isteyen bordo-mavililer rakibi karşısında alacağı galibiye

Trabzonspor'da hedef üst tur

UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna yenilgisiz devam eden Trabzonspor, sahasında oyanyacağı Apollon Limassol, maçıyla birilkte Avrupa Kupaları'nda 108. maçına çıkacak. Avrupa'da yeni bir zafere imza atmak isteyen bordo-mavililer rakibi karşısında alacağı galibiyetle bir üst turun vizesini alarak gruptan çıkmanın hesaplarını yapıyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde fırtına gibi esen Trabzonspor, yarın akşam evinde oynayacağı Güney kıbrıs Rum kesimi takımlarından Apollon Limassol karşılaşacak. Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda saat 20.00'de başlayacak olan karşılaşmayı, Almanya Futbol Federasyonu'ndan Manuel Grafe yönetecek. Grafe'nin yardımcılıklarını Thorsten Schiffner ve Guido Kleve yapacak.

AVRUPA'DA 108. RANDEVU

UEFA Avrupa Ligi'nde Perşembe günü Güney Kıbrıs Rum kesimi takımlarından Apollon Limassol takımıyla karşılaşacak olan Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 108. maçını oynayacak.

Karadeniz ekibi bugüne kadar oynadığı 107 maçta 41 galibiyet, 28 beraberlik, 38 yenilgi aldı. Avrupa arenasında rakip fileleri 144 kez havalandıran bordo-mavililer, kalesinde ise 146 gol gördü. UEFA Avrupa Ligi’nde, Apollon Limassol, Lazio ve Legia Warszawa takımlarının yer aldığı J Grubu’nda mücadele eden Trabzonspor, evinde oynayacağı Apollon Limassol maçından sahadan 3 puanla ayrılarak grup maçlarında yoluna moralli devam etmek istiyor. Grubunda 10 puanla lider olan Trabzonspor maçı kazanması halinde bir üst tura çıkmayı garantilemiş olacak.

İlk maçta Apollon Limassol'u 2-1 yenen bordo-mavili takım, sahasında oynadığı ikinci maçta ise İtalya temsilcisi Lazio ile 3-3 berabere kalmış, ardından hem iç sahada hem dış sahada oynadığı Legia Warszawa maçlarını 2-0'lık skorlarla kazanmıştı.

Trabzonspor, ilk olarak 1976-1977 sezonunda başladığı Avrupa serüveninde; Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 28, 2009-2010 sezonundan itibaren UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenmeye başlanan eski adıyla UEFA Kupası'nda 59, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 ve UEFA İnter Toto Kupası'nda 8 maç oynadı. Trabzonspor, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı toplam 59 maçta 23 galibiyet elde etti.

TRABZONSPOR MUSTAFA AKÇAY İLE AVRUPA’DA KAYBETMİYOR

Sezon başında Trabzonspor’u çalıştırmaya başlayan Mustafa Akçay, bordo-mavili takımın başında Avrupa’da oynadığı maçları kaybetmedi. Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, tarihinde ilk kez mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi'ne yenilgisiz taşıyan Akçay, ilk olarak İrlanda'nın Derry City takımıyla eşleşti.

Trabzonspor, rakibiyle oynadığı iki maçı da kazandı. Evinde 4-2 deplasmanda ise 3-0 kazanan Trabzonspor, üst turda ise Belarus temsilcisi Dinamo Minsk ile eşleşti. Rakibini deplasmanda 1-0 yenen Trabzonpor evinde ise golsüz berabere kalarak Play-Off’a yükseldi. Arnavutluk temsilcisi Kukesi takımını deplasmanda 2-0, Trabzon'da ise 3-1 mağlup ederek gruplara kalma başarası gösteren Trabzonspor, ilk grup maçında Apollon Limassol'u 2-1'le geçti. İtalyan temsilcisi Lazio ile de sahasında 3-3 berabere kaldı. Legia Warszawa'yı hem iç sahada hem de dış sahara 2-0'la geçen Trabzonspor, söz konusu maçlarda , 22 gol atarken, kalesinde ise 7 gol gördü. Bordo-mavililer grupta 10 puan ile lider durumda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor