Trabzonspor'da divan toplandı!

Trabzonspor Divan Genel Kurulu gerçekleşti.Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleşen genel kurula Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Asbaşkan Nevaz Şakar, Genel Sekreter Hasan Yener, Özkan Sümer, Ahmet Suat Özyazıcı, Nizamettin Algan, Ali Özbak ve

Trabzonspor'da divan toplandı!

Trabzonspor Divan Genel Kurulu gerçekleşti.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleşen genel kurula Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Asbaşkan Nevaz Şakar, Genel Sekreter Hasan Yener, Özkan Sümer, Ahmet Suat Özyazıcı, Nizamettin Algan, Ali Özbak ve çok sayıda Trabzonspor üyesi katıldı. Divan Genel Kurulu başladı. Genel Kurul Başkanlığına Osman Çavuşoğlu seçildi.

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak, yaptığı konuşmada, "Tüm katılımcılar hoşgeldi. Geçtiğimiz günlerde vatanımızı ve bizlerle korumakla görevli mehmetçiklerimiz bir terör saldırısına uğradılar ve şehit oldular. Onlara yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Camiamız adına minnet ve şükranlarımızı sunuyor ve önlerinde saygıyla eğiliyorum.

Onu takiben Van'da ülkemiz büyük bir acı yaşadı. Oldukça insan kaybına uğradık. Özellikle beni en çok üzen branştaşlarım çöken bir okulda, bu ülkenin insanlarına hizmet etmek gibi bir amacı artık bundan böyle yerine getiremeyecekler. O öğretmenlerimize de rahmetler diliyorum ve milletimize de sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.

FARUK ÖZAK'TAN MESAJ VAR...

Özbak, "Dün TFF Yönetim Kurulu bize uzun soluklu hizmet vermiş eski bir oyuncumuzu milli takım alt yapı koordinatörlüğüne getirdi Tolunay Kafkas'ı. Tolunay'ı da kutluyor ve başarılı olmasını diliyorum. Mesaj ve telefonla beni arayarak sayın eski futbolcumuz kaptanımız yöneticimiz Faruk Özak, genel kurulun hayırlı geçmesini ve sizlere sağlıklar ve başarılar dileğini bildiriyorum. Ve eski başkan ve efsane başkanlarımızdan aynı şekilde Şamil Ekinci beyin mesajını iletiyorum" ifadelerini kullandı.

ŞİKE OLAYI KULÜBÜMÜZÜ YORDU...

Ali Özbak, "Bugün yapmaya çalıştığımız bu tür toplantıların 14'üncüsünü yapmaktayız. Toplamı 27 de bu tür toplantının 14'üncüsünü yapıyoruz. Bunların her yıl Mayıs ve Ekim ayı olmak üzere yılda 2 defa yapılmaktadır. Tüzüksel bir eksiklik özürle giderilemez. Bunun tüzüksel bir yaptırımı da olmalıdır ve vardır da. Tüzüğün 61. maddesidir. Bu konuda hiçbir kurul üyesini sizlerin önüne atamam ve atma hakkım olduğunu da söyleyemem.

Madem ben bu kurulun başkanıyım bu uyarı yazısı da bana yazılmalıdır. İlgili kurum genel kurula taktir ederse ilk olumlu oyu ben vereceğimi huzurunuzda içtenlikle açıklıyorum. Değerli üyeler bu süreçte yaşanan en büyük olay kuşkusuz ülke futbolunun şike skanalıyla çalkalanmasıdır.

O süreç üzerinde durmak istemiyorum zira süreci hep birlikte yaşadık süreç futbolu yoruyor ve kulübümüzü de yordu. Kulübümüz sonuçta lekesiz olarak bugünlere kavuştu ve bu bizi sanıyorumki memnun ve mutlu etmiştir.

Dileğitimiz odur ki bu sürecin sonunda ülke futbolu temiz bir kzonuma taşınmış olur. Bir noktanın altını daha çizmek istiyorum. Bahsediler bu 15 toplantı kesin bilgilendirme toplantıları olmasıdır. Bilgilendirmeyi de bizlerin aracılığıyla yönetim kurulu yapar ve bizler ise onlara öz eleştiri öneri sunma haklarına sahibiz" dedi.

TRABZONSPOR'A ÜNİVERSİTE GEREKİYOR...

Ali Özbak, Trabzonspor'a iki departman öneriyorum. Birincisi, kaynak yaratararak tamamen bugünkü kulübün gelirleri dışında kaynak yaratarak borsadaki hisse senetlerini imkan dahilinde toplayıp kulübümüzün uhdesine taşımakla görevli olmasıdır. Bir diğeri de bunu azönce Sadri Şener beye de söyledim Trabzonspor'a yaraşır bence bu; bir üniversite kurulma hadisesidir" diye konuştu.

"Divan başkanı olmadan önce burada bir yerel gazetede köşe yazısı yazdım taktim vermedim şu girsin şu çıksın demedim ama karınca kararınca kulübümüzün bazı yerlerde daha önde olmasını kimseye kişilik saldırısı da yapmadan eleştirilerim oldu" diyen Ali Özbak, "Bizim toplumumuz kurulduğundan buyana divan nedir hatta tüzük nedir benim kanatime göre çok anlayamadılar.

Anlayan da var ama onlarda heralde çıkarlarına göre davranıyorlar. Tüzüğü söyleyeyim önce yasa ve yönetmeliğe; dayalı olarak bir, sivil toplum örgütünün veya kurumunun hukuku ve fiili durumlarındaki hareket tarzını belirleyen bir kurallar malzemesidir"ifadelerini kullandı.

HASAN YENER: ÇOK ŞÜKÜR Kİ ŞAMPİYONUZ... DEVAMI SAYFA 2'DE

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, "Göreve geldiğimiz zaman kulüp ligde 13. sıradaydı. Ama çok şükürki Son lig şampiyonuyuz ve Şampiyonlar liginde mücadele ediyoruz. Sayın Sadri Şener ve tüm ekip olarak nasıl yoğun tempoda çalıştığımızı hepiniz biliyorsunuz diye düşünüyorum. Bundan sonra yapacağımız her iş için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Yener'in konuşmasının ardından denetleme kurulu raporu okundu. 30 Eylül 2011 tarihi itibariyle dernek ve bağlı şirketlerin, 42 milyon 216 bin 121 lira uzun vadeli, 52 milyon 070 bin 600 kısa vadeli olmak üzere toplam 94 milyon 286 bin 781 lira borcunun olduğu açıklandı.

 

ŞİKEYLE İLGİLİ HUKUKÇU OLARAK DUYDUĞUM ŞEYLER...

Avukat Ali Sürmen, "Şimdi tabiki Trabzonspor'un geçen seneden beri ısrarla Fenerbahçe ve etrafındaki camia tarafından mağdur edilmeye çalışıldığı zaten bilinen birşey. Bu konuda yeni birşeyler konuşmanın bir anlamıda yok. Yönetimin bu konudaki çalışmalarını beğenirsiniz beğenmezsiniz bu tartışılır ama neticede UEFA bize bunu teslim etti. Dediki; siz şampiyonlar ligine gelin ama ne diyor şampiyon daha ilan edilmediniz neyi bekliyorlar iddianameyi bekliyorlar.

Bende inanıyorum çünkü hukukçu olarak aldığımız bilgiler edindiğimiz bilgilere göre büyük ihtimalle takipsizlik kararı dediğimiz beraat anlamına gelen karar verilecektir diye düşünüyoruz. Fakat benim hukukçu olarak anlayamadığım bazı noktalar var önümüzde mali kongre var oraya kadar susacağım. Ama başkan ve yönetim kurulundan bu konuda avukatlarla yapılan bir sözleşme varsa bunu iptal etmelerini rica ediyorum. Çünkü yarın Trabzonspor'a çok büyük külfetler gelir.

Hiçbir genel kurul başkanlara hukuk dışı işler yapması konusunda görev vermez. Eğer böyle birşeyvarsa bizim bilmediğimiz bunun bedeli şahsidir kurumsal değildir. Ben bu konuyu kapalı tutuyorum. Ama bu sözleşmenin bunu kendileri takip etsinler" dedi.

SAYIN BAŞKAN EMRE'YE DE BİRŞEYLER SÖYLE...

Sürmen, "Tepkiyi sadece başkana bırakmamak gerekir. Başkanımın da TV'lere bağlandığı zaman ya oldu bitti değil daha sert konuşmak lazım. Ve yasal işlem başlatmak lazım. Bunda şahsilik olmaz. Burada bu konu Trabzonspor Başkanına yapılan hakarettir. Bunu tartışırız herkes farklı fikir savunabilir ama neticede biz bir bütünüz. Burada yanlışta yapılsa bizim içinde yapılıyordur. Yeterki hukuk dışına çıkılmasın. Ben bu konuda başkanın özellikle ulusal basında yaptığı konuşmalarda daha tavırlı olmasını özellikle Fenerbahçe ve Fenerbahçeli futbolcular ve antrenörler hakkında konuşmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Sürmen, "Erman Toroğlu, Burak hakkında emek hırsızı diyor. Burak'ta emek hırsızlarının kim olduğunu söylüyor başkan da Burak böyle birşey dememeliydi diyor. Sayın başkan bu futbolcuyu kırar Emre hakkında birşey söyleyin sizde. Böyle kişiselleştirme olmaz futbolcu profesyoneldir. Değerli arkadaşımız Serdar Bali de gitti, Ali Kemal de gitti. onlar Trabzon evladıydı profesyonel bakmak lazım. O beğenmediğimiz futbolcular bugün milli takımın bel kemiği.

Onları 2008 yılından beri bulup getiren herkese şükran borçluyuz. Ben Trabzonspor'a özellikle Fenerbahçe tarafından yapılan saldırıyı başkanımızın yapısına bağlıyacağım ama bakıyorum Hayrettin Hacısalihoğlu bey seçime gidiyoruz TS'nin içerisine siyaset sokmayalım dedi diye, o zamanki durumda sayın başkana linç ettirildi" dedi.

Fenerbahçe'yi kurtarma konusunda kanunu hazırlayan Levent Bıçakçıoğlu'nun bürosu aynı zamanda Trabzonspor'un avukatı. Ve yanılmıyorsam Trabzonspor'dan 8 milyar aylık veriliyor ona. Fenerliye olan müsama ile Trabzonspor'a olan farkı sergilemektir önemli olan. Hayrettin bey ve Süleyman Atal Trabzonspor'da seçime giderken siyaset karıştırılmasın derken seçime az kala başbakana ziyaret yapılıyor, hani siyaset sokulmayacaktı Trabzonspor'a.

Bu doğrumu belkide uydurmadır. İnternette sayın başkanın, asbaşkanın konuşmaları umuyoruzki yanlış ve yalandır. Bu konularda önümüzdeki mali genel kurulda ödemelerle ilgili ve bu sözleşmeyle ilgili ya şimdi yada sonra umarımki açıklama yapılır. Çünkü yarın yönetici olacaklara inanılmaz rakamlarda yük kalacaktır" dedi.

BUNLAR DA İNSAN HATA YAPAR...

Avukat Taylan Üner de konuştu. Üner, "İnsanların birbirine güvenine inanmak zorundayız. Ama malesef öyle olmuyor tüzükte ve yasalarda geçerli maddeler olmadığı sürece insanlar fazla samimi davranmıyorlar. Ben, sayın Nimazettin Algan'ın divan başkanlığı döneminde bu tüzüğün Trabzonspor'a yeterli olmadığını Galatasaray ile Beşiktaş'ın tüzüklerini buraya getirerek anlatmaya çalıştım. Yönetim kurulunun harcama yetkisinin kısıtlanmasını söyledi Ali bey bu Galatasaray ve Beşiktaş'ın divanla ilgili tüzüklerinde var. Belli rakamdan sonra harcama yapabilmek için yönetim kurulu divandan yetki almak zorunda, borçlanma için kesinlikle yetki almak zorunda. Bunlar yönetimin kısıtlanması anlamına gelmez, yönetim elbette kulübü ileriye götürmek için çalışacaktır ama buda insan bunlarda hata yapabilir" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI SADRİ ŞENER'LE GÖRÜŞMELİYDİ...

Üner, "Değerli arkadaşlar Trabzonspor'un üstünde hala oyun oynanmaktadır. Biz birlik beraberliğisağlayamadığımız sürece birbirimizin kişisel zaaflarını veya kişisel kusurlarımızı önümüze attığımız sürece üstümüze gelecekler. Belediye başkanına şunu diyeyim, bütün şehir kulüplerinde olduğu gibi Trabzonspor'un da belediyeyle ilişkilerinin iyi olması gerekir. 

Burada en büyük görev belediye başkanına düşer. Sayın belediye başkanı bu açıklamayı yapmadan önce sayın başkanla görüşme yapması gerekirdi. Ondan ne yaptığını ne yapmadığını sormalıydı. Ama duyumlarla imza attığını söylüyor. Ceza şahsi birşeydir. Bundan bir yöneticiyi cezalandırmak üzere nasıl sorumlu tutarsınız ha buna göre bu imza atıldığı iddia edilen belgede şunlarda var hukukta iki teşebbüs var. Tam teşebbüs var birde teşebbüs etmek var.

Şikeyle teşebbüsü aynı maddenin içinde halletmişler. Ceza kanununda böyle birşey yok. Teşebbüs ayrı, kasıtla yapılan suç ayrı bir maddedir. Bunların değişmesi gerekirmi cezalar ağır değişmesi gerekir tabiki. Bu maddeyi küme düşmeyi veya başka cezaları değiştirirseniz işte ozaman Fenerbahçe kurtulur. 58. maddeyle ilgili beşiktaş başkanı bunu değiştirmek istiyorduk ama bizim hakkımızda kötü şeyler duyduk bunu değiştirmekten vazgeçtik dedi" diye konuştu.

TFF BAŞKANI İLE FB'NİN KAVGASINA İNANMIYORUM... DEVAMI SAYFA 3'TE

"Burada önemli olan yönetmelikleti 58. maddenin nasıl uygulanacağı ve bunun nasıl yapılması gerektiğini bence tabiki hukuk danışmanları vardır Trabzonspor'un ama bence Trabzon'da Trabzonspor'a Trabzon'un içinde yaşayan bir sürü hukukçu arkadaşlar var. Bunlardan bir komisyon kurularak ne gibi önlemler alınmalıdır. Bunları bir komisyonla bunları çok kısa zamanda tartışmak gerekir" diyen Üner, "Kimse kusura bakmasın ama ben FB ile TFF başkanının arasındaki kavgaya inanmıyorum. Ve Trabzonspor'u bu işin içine sokmak için herkes elinden geleni yapıyor.

Ali beyin (Avukat Ali Sürmen) dediği gibi iddianame çok önemli. Eğer bizim ismimiz geçmezse hiçbirşey olmayacak. Ama herhangi biri orada dava sonunda beraat etse dahil bir mahkemeye tabi tutulacaksa federasyon bunu kullanacaktır. Ve TFF'nin kararına da UEFA hiçbirşey demeyecektir. Bunun arkasından da kimse gelmez. Saha sonuçları önemli ama Trabzonspor'un geleceğini daha ilgilendiren bu konu bence herşeyden çok daha önemli" ifadelerini kullandı.

SADRİ ŞENER: TESİSLER 25 YILINI DOLDURDU... DEVAMI SAYFA 4'TE

 

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, "Van depreminde hayatlarını kaybeden ve Hakkari'de hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Trabzonspor'un Akyazı projesiyle ilgili İstanbul'a gideceğim. 105 Dönüm yer tahsis etmeye çalışılıyor bize. Bunun üstüne 4-5 saha idare binası alt yapı sahaları yapılması için bir toplantı yapılacak ona yetişmeye çalışıyorum.

Şuanda mevcut Mehmet Ali Yılmaz tesislerimiz 25 yılını doldurdu. Geçende Serkan'ın odası yandı bildiğiniz gibi yarın belediye gelse orayı mühürler oturamazsınız diyebilir. Lüzümsuz para harcıyoruz oraya oradaki yer ne olacak TOKİ'ye verebiliriz eğer isterlerse.İkinci en önemli konu borsa konusu. Bunları anlatırken ben şunu Sadri Şener olarak eski yönetimleri eleştirme tipi olan bir başkan tipi değilim. Bu koltukta oturmak sıkıntılı ve zor bir iş. O dönemler insanlar bir takım sıkıntılar çekmişlerdir. Atay beyinde bir ihtiyacı vardıki demek kulübü halka açmışlar.

Bundan kurtulmak gerekiyorduk SPK'yla görüştük 10 gün tanındı Denizbank'la görüşme yapıldı bizim hisseler 24-25 civarındaydı hiç gelen olmadı 10 günde. Gelen olmayınca imkanını kaybetti bunlar bu bir görüş" dedi.

HANFENDİ TRABZON'DA YAŞAMAK İSTEMEMİŞ...

Sadri Şener, "Trabzonspor Kulübü'nün ekonomik yapısı bana göre iyiye gitmekte borcu 42 trilyon civarında. Hep borcu anlatıyorsunuz geliri değil. Şampiyonlar ligi gelirlerimiz 30 milyon dolar bugün itibariyle turu geçersek daha da artacak bu rakam. 6 milyon dolar civarında başbakanlıktan yardım aldık stadyumu yenilemek için. Maaşlarımızı ayın 1'in de değil 29'unda öderiz biz böyle bir sıkıntımız da yok" ifadelerini kullandı.

Sadri Şener, Selçuk ve Egemen ile ilgili olarak, "Transferle ilgili ben inşaat yüksek mühendisiyim futbol oynamadım ben bir hocaya bağlı kalmam bir kaç hocaya sorarak transfer yapıyoruz. Biz arada bir başımız dara düştüğünde Özkan Sümer'e sorarız bunu. Bunları bir yıl boyunca izlerler bazılarını alırız bazılarını alamayız kulübü vermiyor. 

Veya Trabzon'a gelmek istemiyorlar. Selçuk ve Egemen gitti onları da 1 yıl önce imzalatabilirizsiniz dediniz Selçuk'la ilgili geçreli değil 10 milyon uero versekde imzalamayacaktı çocuk nişanlanmış hanfendi buraya gelmek istememiş" dedi.

İMZA KONUSUYLA İLGİLİ NE DEDİ...

Sadri Şener, "İmza atıp atmadığım konusuyla ilgili 6222 şiddet yasasının bir kaç maddesi vardı biz dedikki maddelerden vazgeçtik bu yasayı UEFA standardına uydurun dedik. Siz burada ne çıkartırsanız çıkartın sonuçta UEFA karar verir. Orada vardır imzam ama UEFA şartlarına uysun diye vardır. İki yönetici seyirciden sorumlu olacak diyor kanun. Benim kulübümde hiçbiri olmak istemiyor ozaman diyorki başkan sorumlu olsun. Bende diyorumki ben neden sorumlu olayım işte bunu değiştirmek istiyoruz. Biz bu küme düşme işine Galatasaray ve Orduspor'la imza atmadık. Sanırım sora da Beşiktaş imzalamadı" dedi.

Sadri Şener, "Trabzonspor kulübünün 38 adet davası var. Bu davalar tek değil Yargıtay'da Danıştay'da, Ticarette var, FİFA'da var. Sebebi yıllar içinde malesef bu yönetimlere gelen hukukçu arkadaşların veya dışardaki arkadaşların son derece ciddi biçimde bu davaların hiçbiriyle uğraşılmamış. 99 yılından 2000 yılından ben ödeme yapıyorum. Lange diye bir topçu görsem tanımam 4 milyon ueroya transfer edilmiş. Anlaştık birazını ödedik birazdaha ödeyeceğiz.

Yine o yıllarda tanımadığım bazı yöneticilerin arkadaşı olan İsmail Demir arkadaşımız dava etmiş davayı kazanmış, biz bizim lehimize bozdurduk bugünkü bu davanın değeri 8 milyon. Zafer Demiray diye Antalya'dan alınmış bir oyuncu bugün ticaret mahkemesine davayı açmış. Biz UÇK'da görülmesi gerekiyor dedik, orada görülüyor bugün bizim kulüpteki avukata hesap ettirdim bugün kaybetsek 3-4 trilyon" dedi.

Divan Genel Kurul toplantısı sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor