Trabzonspor'da ayrım yapılmıyor

Trabzonspor Teknik Direktör Şenol Güneş'in, sezon başında buyana takım içinde yerli ve yabancı oyuncu ayrımı yapmadan her oyuncuya eşit mesafede yaklaşması sonucu takım içinde elde edilen birlik ve beraberlikle gelen bu tabloya en çok sevinen isimlerin ba

Trabzonspor'da ayrım yapılmıyor

Trabzonspor Teknik Direktör Şenol Güneş'in, sezon başında buyana takım içinde yerli ve yabancı oyuncu ayrımı yapmadan her oyuncuya eşit mesafede yaklaşması sonucu takım içinde elde edilen birlik ve beraberlikle gelen bu tabloya en çok sevinen isimlerin başında ise yine Şenol Güneş geliyor.

Bordo-mavili takımın önceki sezonlarda yaşadığı yabancı oyuncu sıkıntısını en az seviyeye indirmek için yabancı oyuncu transferlerinde dikkatli davranmasına rağmen Kolombiyalı oyuncu Teofilo konusunda hayal kırıklığı yaşayan Karadeniz ekibi, bu oyuncunun takımda olduğu dönemde ise en iyi şekilde istifade etmeye çalıştı. Oyuncuyu kazanmak için büyük bir sabır gösteren Güneş'in, Teofilo'nun takıma katkı sağladığı bir dönemde ayrılmasına ise halen bir anlam verebilmiş değil.

Takım içinde her oyuncusuna aynı mesafede olmaya özen gösteren deneyimli teknik adam rekabeti ise en üst seviyede tutmaya çalıştı. Her oyuncusuna forma şans vermeye çalışan Güneş, takıma katkı sağlayan ve saha da mücadele eden oyuncuları oynatma konusunda özverili davranmaya dikkat etti. Zaman zaman eğitimci kimliğini ön planda tutarak oyuncularına yön gösteren Güneş, hem teknik, taktik hem de psikolojik destek sağladı. Kriz dönemlerini yönetme konusunda ise titiz hareket etti.

Teknik Direktör Şenol Güneş'in "Hak edene forma vereceğini" benimseyen oyuncular forma alma adına büyük bir rekabetin içine girmesi ise hem yerli oyuncuların hem de yabancı oyuncuların takıma katkı sağlamasına neden oldu.

Spor Toto Süper Lig'in zirvesinde aynı puanı paylaştıkları Fenerbahçe'nin gerisinde 60 puan ile zirve mücadelesi veren Trabzonspor'da yerli ve yabancı oyuncuların takımlarına aynı oranda katkı sağladıkları görülüyor. Bordo-mavili takımın bu sezon ligde attığı 54 golün 52'i kendi oyuncularının ayağından gelirken diğer 2 gol ise rakip takım oyuncularının kendi kalelerine gol atmasıyla gerçekleşti. Söz konusu gollerin 29'u yerli oyuncuların ayağından gelirken, diğer 23 gol ise yabancı oyuncuların ayağından geldi.

Bordo-mavili takımda, Burak Yılmaz (13), Jaja (10) ve Umut (9), Teofilo (4), Yattara (3), Alanzinho (3), Glowacki (2), Selçuk (2), Ceyhun, Egemen, Mustafa Yumlu, Giray, Engin ve Colman'dan ise 1'e gol kaydetti. 1 gol Fenerbahçe'li Mehmet Topuz'un kendi kalesine atmasıyla gerçekleşirken diğer gol ise Karabükspor'lu Engin Aktürk'ün kendi kalesine atmasıyla oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler