Trabzonspor'a para cezası!

SPK'nın Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği'ne ilişkili taraflardan alacakları konusunda, gerekli kriterlere uyulmaması nedeniyle, Şirketin her bir yönetim kurulu üyesi hakkında uygulanan idari para cezaları, Trabzon 1 Sermaye Piyasası Kur

Trabzonspor'a para cezası!

SPK'nın Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği'ne ilişkili taraflardan alacakları konusunda, gerekli kriterlere uyulmaması nedeniyle, Şirketin her bir yönetim kurulu üyesi hakkında uygulanan idari para cezaları, Trabzon 1 Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği'ne ilişkili taraflardan alacakları konusunda, gerekli kriterlere uyulmaması nedeniyle Şirketin her bir yönetim kurulu üyesi hakkında uygulanan idari para cezaları, Trabzon 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nin, Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesinin kararını onamasıyla iptal edildi. Bunun üzerine SPK, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği'nin Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş.'den olan alacaklarının ilgili karara aykırı bir şekilde azaltılmaması nedeniyle Şirket hakkında 2010 yılı için yasal üst sınır olan 114 bin 464 TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Haftalık Bülteni'ne göre Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği'nin(şirket), ilişkili taraflardan olan alacakları konusunda Kurulu'n 28 Mart 2008 tarih ve 9/412 sayılı kararında belirtilen kriterlere uyulmaması nedeniyle Kurulu'n 3 Kasım 2010 tarihli Kararı ile Şirketin her bir yönetim kurulu üyesi hakkında uygulanan idari para cezaları, Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 14 Haziran 2011 tarihli kararıyla iptal edildi ve bu karar Trabzon 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nce onandı. SPK bunun üzerine şirketin Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş.'den olan alacaklarının, Kurul'un 28 Mart 2008 tarihli kararına aykırı bir şekilde azaltılmaması nedeniyle şirket hakkında 2010 yılı için yasal üst sınır olan 114 bin 464 TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi. SPK, söz konusu idari para cezasına ilişkin olarak yapılacak ilk olağan genel kurul toplantısında ortaklara bilgi verilmesi gerektiği noktasında şirketin bilgilendirilmesi karara bağlandı.

-ORTAKLARA BİLGİ VERİLECEK-

Kararda, "Kurulumuzun 28 Mart 2008 tarih ve 9/412 sayılı kararında belirtilen kriterlere uyulmaması nedeniyle Şirkete verilen idari para cezası sonucunda Şirketin zarara uğradığı dikkate alınarak, Kurulumuzun anılan kararına uyum sağlamayan Şirket yönetim kurulu üyelerinin pay sahiplerine karşı sorumlu olduğunun, sorumluluğun şartları mevcut ise pay sahiplerinin zararlarını yönetim kurulu üyelerinden talep edebileceği hususunun Kurulumuz Haftalık Bülteni ile Kamuyu Aydınlatma Platformunda ilan edilmesi suretiyle ortakların bilgilendirilmesine ve konuya ilişkin olarak yapılacak ilk olağan genel kurul toplantısında ortaklara bilgi verilmesine karar verildi" denildi.

-KISMİ BÖLÜNME İŞLEMİNE UYGUN GÖRÜŞ VERİLM

SPK, Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş.'nin, Şirket aktifinde yer alan karbon elyaf faaliyetinin tüm aktif ve pasifleri ile birlikte yeni kurulacak Aksa Karbon Elyaf Sanayi A.Ş.'ye devredilmesi suretiyle gerçekleştirilecek kısmi bölünme işlemine uygun görüş verilmesi talebi olumlu karşılandı.

SPK ayrıca Marbaş B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Şirket)'nin, Gedik Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. unvanlı bir girişim sermayesi yatırım ortaklığına dönüştürülmesine ve Şirket'in 51 bin 480 adet yüzde 1 A grubu paylara sahip ortağı Marbaş Menkul Değerler A.Ş.'nin söz konusu paylarının tamamının lider sermayedar olması öngörülen Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'ye devredilmesine izin verilmesine ilişkin taleplerinin incelenmesi neticesinde; pay devri talebi ve Şirket'in dönüşüme ilişkin genel kurul toplantısında, menkul kıymet yatırım ortaklığı statüsünden çıkma sonucunu doğuracak esas sözleşme değişikliklerine olumlu oy kullanan ortaklar dışındaki tüm ortakların sahip oldukları payların söz konusu hususa ilişkin başvurunun kamuya ilan edildiği tarihten önceki altı aylık dönem içinde oluşan, günlük ağırlıklı ortalama borsa fiyatlarının ortalaması ile aynı döneme ilişkin kamuya açıklanan pay başı net aktif değerin ağırlıklı ortalanmasından yüksek olanı (1,26 TL) ile satın alınacağının Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından taahhüt edildiği de dikkate alınarak girişim sermayesi yatırım ortaklığına dönüşüm talebi olumlu karşılandı. Karara göre Şirket'e portföyünü Kurul karar tarihinden itibaren en geç 1 yıl içinde Seri: VI, No: 15 sayılı Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde yer alan yatırım sınırlamalarına uygun hale getirilmesi için süre verildi.

-BİRLEŞME İZNİ-

Kurul, TEB Portföy Yönetimi A.Ş. (TEB PYŞ)'nin, Fortis Portföy Yönetimi A.Ş. (Fortis PYŞ) ile Fortis PYŞ'nin tüm hak, alacak, borç, yükümlülüklerinin ve malvarlığının tasfiyesiz infisah yolu ile kül halinde TEB PYŞ'ye devri suretiyle birleşmesine izin verdi. Dünya Grup Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş.'nin, değerleme hizmeti vermek üzere Kurulca listeye alınmasına karar verildi. Şerafettin Karakoç'un sermaye piyasasında bağımsız denetim faaliyetinde bulunma yasağının kaldırılmasını karara bağladı. Kurul, Mintay Tekstil Konfeksiyon Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin, çağrıda bulunma yükümlülüğünden muafiyet talebinin olumlu karşılanmasına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor