Trabzonspor'a "HALİS" kazık!

Trabzonspor tarihinin en skandal transferi olan Runge Lange'nin Trabzonspor'a geliş süreciyle ilgili ortaya atılan iddialar bomba etkisi yarattı.Trabzonspor’a 1 Temmuz 2000 yılında dönemin Kulüp Başkanı Mehmet Ali Yılmaz tarafından Menejer Mithat Halis'in

Trabzonspor'a "HALİS" kazık!

Trabzonspor tarihinin en skandal transferi olan Runge Lange'nin Trabzonspor'a geliş süreciyle ilgili ortaya atılan iddialar bomba etkisi yarattı.

Trabzonspor’a 1 Temmuz 2000 yılında dönemin Kulüp Başkanı Mehmet Ali Yılmaz tarafından Menejer Mithat Halis'in önerisiyle kadroya dahil edilen Rune Lange transferinin perde arkasında yaşananlar yeniden gündeme geldi.

2000 yılında Konyaspor'un yönetiminde bulunan Atilla Türker, Lange'nin bordo mavili ekibe transfer olmadan önce  dönemin parası ile 800.000 Mark’a Yeşil-Beyazlılara önerildiğini söyledi. Türker  o dönem para bulunamadığını ve bu transferin gerçekleşmediğini iddia etti.Bu gelişmenin üzerine menajer Mithat Halis tarafından Trabzonspor’a önerilen Rune Lange tam 14 milyon Mark’a Bordo-Mavili takıma transfer oldu.

Trabzonspor’a o dönem yapılan transferlerin % 60’ında Menejer Mithat Halis’in ismi bulunurken Konyaspor’a önerilen oyuncu tam 20 kat fazla fiyata Trabzonspor’a transfer olunca Bordo-Mavilerin paralarının nasıl havalara saçıldığı da ortaya çıktı.

Gelişi olay olan futbolcunun Trabzonspor’dan gidişi de olaylı oldu. Trabzonspor’u mahkemeye veren oyuncu davayı kazandı ve Lange Bordo-Mavili takıma tazminat ücreti ile birlikte 18 Milyon Mark'a patladı.

Lange skandalının üzerinden yıllar geçmesine rağmen ilgin bir detay ise gözlerden kaçmadı. Trabzonspor tarihinin en çok tartışılan ve en büyük maliyetlere neden olan transferlerin altında Mithat Halis ismi çıktı. Halis'in Trabzonspor'a transfer ettirdiği isimlerin başında ise Lange, Tomas Jun, Brozek kardeşler, Mierzejewski yer aldı.

Peki kimdir bu Mithat Halis ?

Trabzonspor göz göre göre bu menejer ile neden çalıştı ?

Dönemin Kulüp Başkanı M. Ali Yılmaz bu transfere nasıl onay verdi ?

O dönem Trabzonspor’da Teknik Direktörlük Görevi yapan Giray Bulak Lange’yi gerçekten istedi mi ?

Konunun muhataplarından bu sorularımızı cevaplamalarını bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor