Trabzonspor'a açılan dava Yargıtay tarafından onandı

Trabzonspor'un İstanbul Borsası'nda işlem gören şirketi olan Sportif A.Ş. aleyhine Sermaye Piyasası Kurulu tarafından açılmış olan dava Yargıtay tarafından onandı.Trabzonspor Sportif A.Ş.'nin 23 Mayıs 2011 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında almı

Trabzonspor'a açılan dava Yargıtay tarafından onandı

Trabzonspor'un İstanbul Borsası'nda işlem gören şirketi olan Sportif A.Ş. aleyhine Sermaye Piyasası Kurulu tarafından açılmış olan dava Yargıtay tarafından onandı.

Trabzonspor Sportif A.Ş.'nin 23 Mayıs 2011 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında almış olduğu temettü dağıtmamaya ilişkin karar, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 46/1-c maddesi çerçevesinde hukuka aykırı bulunmuş ve mahkemeye taşınmıştı.

Mahkemenin Trabzonspor Sportif A.Ş. aleyhine verdiği ve iptal ettiği madde ise temyiz için Yargıtay'a gönderilmişti.

Buna göre Yargıtay idari kararın iptaline ilişkin davayı 23.12.2014 tarih, 2014/12402 esas, 2014/20310 numaralı kararıyla da onadı.

Böylelikle Trabzonspor Sportif  A.Ş. belirtilen orandaki temettüyü ortaklarına ödeme zorunluluğuyla karşı karşıya kaldı.

Söz konusu karar uyarınca 2011 yılında başlayan süreçte, Trabzonspor'un kendi bünyesindeki ortaklık yapısına ilişkin ödemesi gereken toplam temettü miktarı 120.8 milyon TL'yi buluyordu. Bu bedelin 30.2 milyon lirası ise borsadaki ortaklara dağıtılacaktı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler