Trabzonspor'a Abramoviç modeli

Novo Sitimara gazetesi CSKA Moskova'nın basketbol, hokey ve futbol takımları ile ABD'nin Brooklyn Nets takımının sahibi Rus oligark Mikhail Prokhorov'un Trabzonspor'u almak istediğini iddia etti.13.2 milyar dolarlık servetiyle Rusya'nın 7, dünyanın ise 57

Trabzonspor'a Abramoviç modeli

Novo Sitimara gazetesi CSKA Moskova'nın basketbol, hokey ve futbol takımları ile ABD'nin Brooklyn Nets takımının sahibi Rus oligark Mikhail Prokhorov'un Trabzonspor'u almak istediğini iddia etti.

13.2 milyar dolarlık servetiyle Rusya'nın 7, dünyanın ise 57'inci zengini olan Prokhorov'un, Trabzonspor'un Abramovich'i olmaya hazırlandığını iddia ettiği haberde detaylar şu şekilde.

2011 yılında başkanı olduğu üç şirketin de yönetim kurulu başkanlığını bırakıp siyasete atılan Prokhorov'un yatırımlarının büyük kısmının Türkiye'de olduğu hatırlatılan haberde

Prokhorov'un Türkiye'de bir takımı dışarıdan destekleyerek kendisine yakın bir Türk başkanı kulübün başına getireceği ve böylece Türkiye içindeki yatırımlarını da reklam anlaşmaları sayesinde geliştireceği iddia edildi.

Prokhorov'un gözünün ise Rusya'ya olan yakınlığı nedeniyle Trabzonspor'da olduğu, Türk takımına yapacağı mali destek sayesinde Türkiye'nin en önemli yabancı yatırımcısı olabileceği bildirildi.

Ancak Türkiye'deki vakıflar kanunu gereği spor kulüpleri satılamaz veya devir edilemez, yani Prokhorov'un Trabzonspor'u  tamamen satın alması gibi bir durum söz konusu değil. Fakat zengin yatırımcılar Cem Uzan, İstanbulspor, Turgay Ciner, Kasımpaşa da söz sahibi olması gibi örneklerde var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor