Trabzonspor zarar edecek

Dört büyük kulüp Süper Final için ekstra kombine satmayacak; mevcut kombineler Süper Final'de de geçerli.  Bu, F.Bahçe'nin 22, G.Saray'ın 20, Beşiktaş ve Trabzon'un da 3'er milyon TL gelirden mahrum kalmaları anlamına geliyor..  Süper Lig'de normal sezonu

Trabzonspor zarar edecek

Dört büyük kulüp Süper Final için ekstra kombine satmayacak; mevcut kombineler Süper Final'de de geçerli. 

 

Bu, F.Bahçe'nin 22, G.Saray'ın 20, Beşiktaş ve Trabzon'un da 3'er milyon TL gelirden mahrum kalmaları anlamına geliyor.. 

 

Süper Lig'de normal sezonun bitimine 2 hafta kalması gözleri şimdiden Süper Final'e çevirdi. Lider G.Saray her ne kadar en yakın rakibi F.Bahçe'ye 7 puan fark atmış olsa da, Avrupa maçlarını bitiren Beşiktaş ve Trabzon'un artık tüm güçleriyle lige asılacak olmaları, şampiyonluk müadelesinin çetin geçeceğini gösteriyor.

 

Tüm taraftarlar 2011-2012 sezonunun en büyüğünü ortaya koyacak Süper Final'in hazırlıklarına başladı bile... İşte bu noktada, sezonluk kombine sahibi olan taraftarların aklında şu önemli soru geliyor:

 

'Kombine alırken yapılan sözleşmelerde, bu biletlerin Süper Lig, Avrupa kupaları ve Türkiye Kupası maçlarında geçerli olduğu yazıyor. O günlerde Play-Off sistemi yoktu. Eldeki kombineler Süper Final'de de geçerli olacak mı?'

 

 

BU kritik soru F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un yetkililerine soruldu, hepsinden futbolseverleri sevindirecek cevaplar aldık.4 büyük kulübün kombineleri Süper Final'de de geçerli olacak. Bu karar, son derece önemli, zira mali boyutu müthiş:

 

'Kombinelerin, adı Süper Final olarak değiştirilen Play-Off'ta da geçerli olması, üç kulübün toplam 45 milyon TL zararı göze alması anlamına geliyor.'

 

Nasıl mı? Bilindiği üzere F.Bahçe 33 bin, G.Saray 27 bin, Trabzonspor 16 bin, Beşiktaş da 3 bin 500 adet kombine bilet satmış durumda. Bu kulüplerin kombinelerden maç başına elde ettiği gelirler şöyle:

 

F.Bahçe 7.33 milyon TL, G.Saray 6.6 milyon TL, Trabzon 1 milyon TL, Beşiktaş 1 milyon TL... Süper Final'de her ekibin kendi evinde 3 maç oynayacağını göz önüne alırsak; bu rakamları 3'le çarpmamız gerekiyor ki bu durumda F.Bahçe 22 milyon, G.Saray 20 milyon, Trabzonspor ve Beşiktaş da 3'er milyon TL'yi kasasına koyacaktı. Ancak, ekstra kombine satılmayacağı için dört kulüp toplam 48 milyon TL gelirden mahrum kalacak...

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler