Trabzonspor yöneticisine çifte kınama

Haber61/Spor Servisi Trabzonspor yöneticisi Köksal Güney, Günebakış Gazetesi Spor Müdürü Rahman Turan'ı telefonla arayıp küfretmişti. Bu nedenle Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ve TSYD ortaklaşa kınama yayınladı... Yapılan açıklamada sunlar kaydedildi: Trab

Trabzonspor yöneticisine çifte kınama

Haber61/Spor Servisi

Trabzonspor yöneticisi Köksal Güney, Günebakış Gazetesi Spor Müdürü Rahman Turan'ı telefonla arayıp küfretmişti.
Bu nedenle Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ve TSYD ortaklaşa kınama yayınladı...

Yapılan açıklamada sunlar kaydedildi: Trabzonspor’un 25 Ekim 2014 tarihinde yapılan Divan Kurulu toplantısı ile ilgili Günebakış Gazetesi’nde yer alan haberler üzerine Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri’nin, aynı gazetemizin spor müdürü Sayın Rahman Turan’a hakarette bulunmasını şiddetle kınıyoruz.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Spor Yazarları Derneği üyesi de olan meslektaşımıza yapılan hakaretin öncelikle Trabzonspor gibi kamuya mal olmuş bir spor kulübü ve sivil toplum örgütünün yetkilisine hiç yakışmadığını belirtirken, bu ve benzeri hareketlere tevessül etmenin kimseye bir yarar getirmeyeceğini de bir kere daha hatırlatıyoruz.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti
TSYD Trabzon Şubesi

Olayın geçmişi:

Trabzonspor’un 33. Divan Genel Kurulu’nda eski başkanlardan Özkan Sümer’in konuşmasına tepki gösterip salonu terk eden Genel sekreter Köksal Güney’e arkadaşlarından eleştiri geldiği yönünde bir haber çıktı.

Divan Kurulu’nda en çok eleştirilen Trabzonspor yöneticilerinden Abdi Serdar Üstünsalih habere göre, “Biz orada zordayken, salonu terk edip gitmen cephede bizi yalnız bırakman gibi oldu” şeklinde yönetici arkadaşı Köksal Güney’e sitem edip atıfta bulunduğu yer aldı.
Bu habere sinirlenen Güney gazeteyi telefonla aradı. Güney Spor Müdürü Rahman Turan’a ağzına geleni söyledi.

Günebakış dünkü sayısında yaşanan diyaloğu aynen şu şekilde sür manşetinde yer verdi; “Bu ifadelerin yer aldığı habere etik olmayan bir yaklaşayım sergileyen Dr. Köksal Güney dün sabah 10.18’de spor müdürümüz Rahman Turan’ı arayıp, Trabzonspor yöneticisine değil bir doktora bile yakışmayacak küfürler etti. Spor müdürümüz Rahman Turan gelişmeyi şöyle nakletti: “Aciz bir şekilde küfürler savurmaya başlayan Güney, böyle bir şeyin olamayacağını ve bu tarz ifadelerin yöneticiler ile aralarında yaşanmadığını anlatmaya çalıştı. Daha sonra kafasının arkasındakileri kusan Güney, ‘Böyle ön yargılı olduğunuz için sizi tesislere almıyoruz işte. Ali Öztürk sizi kullanıyor, bunları yazanın, yazdıranın an..,.ı s,,..m’ şeklinde aşağılık ifadeler kullandı. Ben, ‘Terbiyesizlik yapma... Yanından da sesler geliyor. Küfürlü konuşup bulunduğun ortamdaki insanlara bir şeyler mi kanıtlamaya çalışıyorsun?’ cevabını verdim. Bunun üzerine Güney, “Hayır onlar da benim gibi orada böyle şeylerin yaşanmadığını düşünüyor” deyince karşılıklı restleşme ile telefon konuşması sonlandı.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor