Trabzonspor yerini garantiledi

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında yaklaşık 60 bin taraftarının önünde oynadığı maçta İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-1 yenerek, ligin ilk yarısını lider olarak tamamlamaya garantiledi.Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açı

Trabzonspor yerini garantiledi

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında yaklaşık 60 bin taraftarının önünde oynadığı maçta İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-1 yenerek, ligin ilk yarısını lider olarak tamamlamaya garantiledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Bordo-mavili taraftarların maça gösterdikleri ilgiden dolayı memnun olduğunu belirterek, rakibin sert futboluna rağmen kazandıklar için mutlu olduğunu söyledi. Taraftarların kendilerine büyük destek verdiğini ifade eden Güneş, "İstanbul'da bize karşı müthiş bir sevgi vardı. Taraftarımız burada bize çok büyük destek verdi. Maça iyi başladık ve golü bulduk. Rakibin kapanıp kontratağa çıktığını biliyorduk. İlk yarıda rakibimiz sinirlenmeye ve oyun sert geçmeye başladı. İlk golün ardından kaçan gollerimiz vardı. Sert bir maç oldu. Rakibimiz iyi bir takımdı. Bugün sert oynadılar. Faullü hareketler vardı. Bu bizi üzdü. İki oyuncumuz cezalı duruma düştü. Kırmızı kartın olmaması bizi sevindirdi. Rakibimizin iyi takım olduğunu düşünüyorum. Ligin en başarılı takımlarından birisi. Bizi bu akşam futbolu değil, sertliği rahatsız etti. Colman'ın kayıpları oldu. Ona da müşterek oldu sert hareketler. Futbol bu, beklenen performansın altında oynaya biliyor oyuncular" dedi.

Şampiyonluk yarışının uzun bir maraton olduğunu kaydeden Güneş, "Uzun vadede neler olacağı belli olmaz. Zaman zaman sıkıntılar olabiliyor. Sıkıntıları yaşayabiliyoruz. Seyirci yoğunluğu ve onların destekleriyle kalan maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Kazandığımız puandan çok oynadığımız futbolun kalitesi önemli" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2 gol atan Trabzonspor'un golcü futbolcusu Burak Yılmaz, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Burak, "Yaklaşık 60 bin taraftarımızın önünde kazandığımız için çok mutluyuz. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Zor bir maç oldu, 1-1'den sonra biraz zorlandık ancak kaybedeceğimizi hiç düşünmedik. Bir yola baş koyduk, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyoruz'' dedi.

Burak, kazandıkları penaltının yüzde yüz penaltı olduğunun altını çizerek, maçta kendisine yapılan hareketin de yüzde yüz penaltı olduğunu sözlerine ekledi.

Bordo-mavili takımın golcü oyuncusu Umut Bulut, taraftarlarının desteği ile kazandıkları ifade ederek, "Golden sonra zor dakikalar geçirdik ama galibiyet aldık. Penaltı pozisyonunda Serhat bana vurmasa, iyi vurduğum zaman gol olabilecek bir pozisyondu. Penaltı olmasaydı da son dakikaya kadar gol atacağımıza inanıyorduk. Yüzde yüz penaltıydı. Maçın içinde sertlik vardı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor