Trabzonspor yarım ton ne getirdi!

SUUDİ Arabistan’ın Ciddeşehrinde önceki gün Al-Ittihad takımıyla özel maç oynayan Trabzonspor’da, hem futbolcular hem de karşılaşmayı takip eden biz gazeteciler unutulmaz bir deneyim yaşadık. Petrol zengini ülkede insanı hayrete düşüren olaylara şahit old

Trabzonspor yarım ton ne getirdi!

SUUDİ Arabistan’ın Ciddeşehrinde önceki gün Al-Ittihad takımıyla özel maç oynayan Trabzonspor’da, hem futbolcular hem de karşılaşmayı takip eden biz gazeteciler unutulmaz bir deneyim yaşadık. Petrol zengini ülkede insanı hayrete düşüren olaylara şahit olduk. Dilerseniz, giriş faslını uzatmadan gördüklerimizi ve bordo mavililerin neden 3-1 kaybettiğini anlatalım...

 

Özel davetli olarak gitmelerine rağmen Trabzonspor’un Cidde Havalimanı’ndaki pasaport işlemleri tam bir saat sürdü. Bunun da sebebi Arap görevlilerin uyuşuk ve ciddiyetsiz tavırlarıydı. O kadar ağır davrandılar ki, bir pasaportu 15 dakikada işleme koyan memurlar, bir mührü vurduktan sonra 5 dakika sohbet edip, 2. mührü vuruyorlardı.

Havalimanından çıktıktan sonra karşılaştığımız manzarayla bir kez daha şoke olduk. Al Ittihad yetkilileri Trabzon kafilesini beklemediği kadar iyi ağırladı. Hepimiz orada krallar gibiydik. Bir dediğimiz iki edilmedi.

Arabistan’da sokağa çıktığınızda ilk dikkatinizi çeken ‘lüks yaşam’ oluyor. Benzinin sudan ucuz olduğu ülkede araçların tamamı son model büyük otomobiller ve jiplerden oluşuyor. Bir deposu 20 riyal yani yaklaşık 8 TL’ye dolan araçların tamamı 6 veya 8 silindir. Araç veya ev vergisi olmayan S.Arabistan’da elektrik de ucuz olduğu için kimse klimaları kapatmıyor.

 

Mekke’de şehrin hemen her yerinde Kral Abdullah’ın dev posterleri yer alıyor. Birkaç yerde ise Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Kral Abdullah’ın fotoğraflarının yan yana olduğu afişlere rastladık. Ayrıca şehirde Osmanlı dönemine ait bazı izler bulmak da mümkün. Ancak Araplar bu eserleri yıkmak için yoğun çaba harcıyor. Bunca zenginliğe karşın şehrin sokaklarının oldukça pis olması dikkatimizi çekti. Özellikle Arafat Dağı’nda pislik had safhada. Kabe ve çevresinde ise bambaşka bir hava hakim. Yere düşen bir çöpün dahi hemen kaldırıldığı Kabe’de, ağırlıklı olarak Türk umrecileri görmek mümkün.

Şimdi gelelim Al-Ittihad’a ve Prens El-Faysal Stadı’ndaki maça... Al-Ittihad, S. Arabistan’da milyonlarca taraftarı olan bir kulüp. Yerel giysi olan beyaz fistandan başka şey giymeyen Arapların çocuklarının üzerinde Al-Ittihad formaları görmek mümkün. Statta gözümüze çarpan ilk yer, Kral, Prens ve misafirleri için ayrılan özel loca. Stattaki en iyi görüş açısına sahip bölümde özel koltuklar ve hizmetçiler bulunuyor. Ayrıca namaz kaçırmamaya dikkat eden Araplar, ezan okununca stat içerisinde namazlarını kılıyor.

Yarım ton zemzem suyuyla döndüler

Ahmed Cemila’nın jübile maçını, 33 oyuncuyla tamamlayan Al-İttihad’ın Trabzon’u 3-1 yenmesi normal! Bora, Giray ve Mustafa’nın Umre için Arabistan’da kaldığı Trabzonspor kafilesi, yarım ton zemzem suyu, onlarca kilo hurma getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor