Trabzonspor Yanal'la çok farklı

Trabzonpor'da teknik direktör Ersun Yanal göreve geldikten sonra rahatlayan futbolcular hırs yaptı. Galatasaray maçıyla başlayacak yeni lig maratonunda çıkış arayan bordo-mavililerde Halilhodzic ile Ersun Yanal'ın çalışma metotları ise birbirinin tamamen

Trabzonspor Yanal'la çok farklı

Trabzonpor'da teknik direktör Ersun Yanal göreve geldikten sonra rahatlayan futbolcular hırs yaptı. Galatasaray maçıyla başlayacak yeni lig maratonunda çıkış arayan bordo-mavililerde Halilhodzic ile Ersun Yanal'ın çalışma metotları ise birbirinin tamamen farklı.

Boşnak hoca ile yollar ayrıldıktan sonra göreve gelen Yanal, birçok konuda radikal değişikliklere imza attı. Takımın defansif anlayıştan kurtulup ofansif bir yapıya bürünmesi için taktik antrenmanlarda yoğun şekilde çalışan Yanal ile Halilhodzic arasındaki bazı farklılıklar şu şekilde:

SAHADA DEĞİL SALONDA

Boşnak teknik adamın her antrenman öncesi oyuncularına yönelik yaptığı yaklaşık 15 dakikalık görüşmenin aksine Yanal, konuşmalarını toplantı salonunda yapmayı tercih ediyor. Yanal'ın antrenman öncesi yaptığı konuşma 5 dakikayı geçmiyor.

TÜM TAKIMLA GÖRÜŞÜYOR

Boşn ak teknik adam idmanlarda genelde kenarda kalır, bire bir görüşmeleri pek yapmazdı. Ersun Yanal ise ilk günden itibaren futbolcularla yakın ilişki kurdu, herkesle konuşup durumunu sordu, moral verdi. Teknik direktör Halilhodzic ile Ersun Yanal'ın antrenman metotları da birbirinden farklı. Antrenmana koşu yaparak başlayan ve yaklaşık 10 dakika boyunca futbolcuları koşturan Halilhodzic'in aksine, Yanal antrenmanı pilates ile başlatıyor. Saha ortasına serilen minderler üzerinde 10 dakika boyunca esneme hareketleri yapıldıktan sonra antrenman başlıyor.

YÜZLER GÜLDÜ

Vahid Halilhodzic'in disiplinli ve baskıcı tavırlarından sıkılan futbolcular Ersun Yanal'ın göreve gelişi ile rahatladı. Antrenman öncesi birbirleriyle şakalaşmak ve basit oyunlar oynamak için zaman bulan futbolcuların yüzlerindeki tebessüm net şekilde ortaya çıktı, moraller tavan yapmış oldu.

SAKATLANAN HEMEN GERİ GELİYOR

Halilhodzic döneminde sakatlanan bir futbolcunun dönüşü bir ayı buluyordu.
Sakatlanan her oyuncuya sıfırdan yükleme yapan Boşnak hocanın aksine doktorlardan oyuncular hakkında bilgi alan Yanal, takımla birlikte antrenman yapabilecek futbolcuları taktik antrenmanlara dahil ediyor. Ayrı çalışan Deniz ve Aykut Demir takıma katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor