Trabzonspor Vestel'e terfi etti rahat etti

 Türkiye Basketbol 2. Liginde mücadele eden Trabzonspor 19 Mayıs spor salonunda Vestel ile karşı karşıya geldi.  Ligde zor günler geçiren Trabzonspor Vestel’i yenerek bir üst sıraya tırmanmak istiyordu. Özmeriç’in dev adamları üst üste ikinci karşılaşması

Trabzonspor Vestel'e terfi etti rahat etti

 

Türkiye Basketbol 2. Liginde mücadele eden Trabzonspor 19 Mayıs spor salonunda Vestel ile karşı karşıya geldi.  Ligde zor günler geçiren Trabzonspor Vestel’i yenerek bir üst sıraya tırmanmak istiyordu. Özmeriç’in dev adamları üst üste ikinci karşılaşmasını da alarak tırmanışını sürdürdü.

Vestel daha hakim başladı

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde Vestel oyuna hâkim başladı. Sürekli top ile oynayan taraf olan Vestel Bordo Mavili dev adamların potasına sürekli baskı yaparak belli bir süre fark atan taraf oldu. İlk çeyreğin sonlarına doğru Trabzonsporlu oyuncular Vestel’in bu hızını keserek top ile oynamayı dengeleyerek ilk çeyreği bir farklı mağlubiyetle kapattı. İlk çeyrek 15 – 16 Vestel’in üstünlüğü ile bitti   

İkinci çeyrek savaş gibi geçti

İkinci çeyrekte vasat görüntüden çıkan Trabzonsporlu oyuncular topa daha hâkim bir oyun sergilediler çeyreğin hemen başında beraberliği yakalayarak öne geçme çabaları sonuç verse de çok geçmeden Vestel üst üste bulduğu atışlar ile tekrar öne geçmeyi başardı. İkinci çeyrek tabiri yerinde ise tam bir savaş görüntüsü çiziyordu her iki tarafta galip gelme hırsı ile sahada bulunduklarını gösteriyordu.  Bir Trabzonspor bir konuk ekip öne geçti. Çeyreğin sonlarına doğru temposunu iyice artıran Bordo Mavili oyuncular ilk yarıyı 32 – 25 önde kapatarak soyunma odasının yolu tuttular.

Tempo düştü Trabzon yendi

İkinci yarının ilk çeyreğinde Özmeriç’in öğrencileri çok istekli başladı. Aradaki farkı korumaya çalışan Trabzonspor temkinli oyun kurmasına baskı ile karşılık veren Vestel’i oyuncular istedikleri gibi dar alanda top dönüşlerini sağlamakta zorluk çektikleri bu çeyrekte tempo ilk iki çeyrektekinden düşük oldu. Trabzonspor’un ikinci yarının ilk çeyreğini 48 – 39 önde kapattı.

Son çeyrekte nefesler tutuldu

Karşılaşmanın son çeyreğinde Vestel oyuna baskı kurarak başladı.  Vestel’in aradaki farkı kapatma çabası son çeyreğin diğer çeyreklere göre daha hızlı oynanmasına sebep oldu. Son çeyrekte basketbol severler nefesini tutarak seyretti. Son saniyeye kadar baskının ve temponun hiç düşmediği karşılaşmada Trabzonspor aradaki avantajlı skoru kaptırınca zor anlar yaşadı. Son dakikalarda Bordo Mavililerin isabetli atışları potayı bulunca oyundan 60 – 53 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın en skorer ismi Trabzonspor’da yine diğer haftalarda olduğu gibi bu haftada Jurica Zuza oldu. Zuza 21 sayı 6 ribaunt 1asist yaparken Vestel’den bu isme karşılık veren Enis 14 sayı 7 ribaunt yaptı.

Skorboard;


1. periyotTrabzonspor   15   16 Vestel 
2. periyotTrabzonspor   32   25 Vestel
3. periyot Trabzonspor   48   39 Vestel
4. periyotTrabzonspor   60   53 Vestel 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor