Trabzonspor ve Samsunspor...!

Samsunspor Kulübü Başkanı Erkut Tutu, "Samsun ve Trabzon her zaman birbirlerine rakip iki şehirdir. Ama bunun yanında her ikisinin dayanışması, her iki şehre müthiş derece de katkı sağlar" dedi. Başkan Erkut Tutu, Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlediği basın

Trabzonspor ve Samsunspor...!

Samsunspor Kulübü Başkanı Erkut Tutu, "Samsun ve Trabzon her zaman birbirlerine rakip iki şehirdir. Ama bunun yanında her ikisinin dayanışması, her iki şehre müthiş derece de katkı sağlar" dedi.

 

Başkan Erkut Tutu, Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Samsun şehrinin İstanbul gibi kozmopolit bir şehir olduğunu söyledi. Samsun'da Türkiye'nin her yerinden insanların yaşadığını, çoğunluğunu ise, Doğu Karadenizli insanların oluşturduğunu belirten Tutu, şöyle konuştu:

"Şehrimizdeki nüfusun büyük bir bölümünü Trabzonlu, Ordulu, Giresunlu ve Rizeliler'den oluşuyor. Biz Samsunspor olarak en büyük desteği Samsun şehrinde yaşayan iş adamlarından alıyoruz. Bu iş adamlarının ciddi bir kısmı da Trabzonludur. Hiç bir tanesi 'Ben Trabzonluyum' demiyor. Ben 'Samsun'da yaşıyorum Samsunluyum' diyor.

Onu için bizlere destek verenlere nasıl teşekkür ediyorsak, bütün taraftarlarımızın da bu konuda hassas davranmasını istiyorum. Bunun için Altay maçında yaşadığımız, bazı taraftar gruplarının sloganlarının bence daha kibar olması gerekirdi. Bu kulüp gerçekten belirli bir yere geldiyse Trabzon ve Rize kökenli iş adamlarının hatta ve hatta Samsun'da yaşamayan Trabzonlu iş adamlarının desteği ile geldi. Hatırlarsanız AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekilimiz Suat Kılıç'ın başlattığı 'bin altın adam' kampanyası sonrasında yaptığı açıklamada, Samsun'da yaşamayan Trabzonlu iş adamlarından 535 bin TL civarında Samsunspor kulübüne yardım aldığını belirtmişti. Bunların unutulmamas lazım. Bunların hatırlanması lazım. Ahde vefa çok önemli.''

 

Samsunspor'un kimse ile sorununun olmadığını vurgulayan Tutu, ''Karadeniz takımlarının başarılı olması bize daha büyük katkı sağlayacaktır. Biz kendi yolumuza bakacağız. El ele vereceğiz. Birlik ve beraberlik içinde hedefe ulaşacağız'' diye konuştu.

 

Tutu, Samsun ve Trabzon'un her zaman birbirlerine rakip iki şehir olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Her iki şehrin dayanışması, her iki şehre müthiş derecede katkı sağlar. Rekabetin olduğu yerde başarı olur. Ama bunun üslubunu tutturmak gerekir. Bunun seviyesini ayarlamak gerekir. Futbol takımlarınız rekabet içinde olmazsa başarıyı yakalayamazsınız. Ama bu rekabetin olması demek, kavga etmek anlamına gelmez ki. Bunun sonunda iki şehir içinde başarı gelir. Samsunspor'un Trabzonspor ile futbol anlamında yaşadığı süreçteki rekabeti Samsunspor'un kalitesini attırır ve Samsunspor'un Süper Lig'e çıkmasına katkı sağlar. Biz Trabzonspor ile tabiki rakip olalım. Mücadele edelim. Biz Trabzonspor'dan çok daha iyi olalım. Ama bunu kendi gücümüzü göstererek yapalım. Başkasının Süper Lig'deki aldığı başarılı veya başarısız sonuç bizim başarımızın kaynağı olmasın. Bizim başarımızın kaynağı bizim yaptıklarımız olsun"

 

Samsunspor'un zorlu bir süreçten geçtiğini kaydeden Tutu, kulübe destek veren ve halen desteğini sürdüren, ara transfer döneminde çok ciddi katkı sağlayan AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekilimiz Suat Kılıç'a, TFF Başkanı Mahmut Özgener ve Metro Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk'e ve diğer iş adamlarına teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor