Trabzonspor Uefa’ya gidebilecek mi ?

Trabzonspor’u TFF’de temsil eden Taylan Üner Bordo-Mavililerin  geleceği ile ilgili çok çarpıcı açıklamalar yaptı.Bordo-Mavili takımı Türkiye Futbol Federasyon’un da temsil eden Taylan Üner Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun bizi TFF’de temsil eden kimse yo

Trabzonspor Uefa’ya gidebilecek mi ?

Trabzonspor’u TFF’de temsil eden Taylan Üner Bordo-Mavililerin  geleceği ile ilgili çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bordo-Mavili takımı Türkiye Futbol Federasyon’un da temsil eden Taylan Üner Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun bizi TFF’de temsil eden kimse yok açıklamasının ardından bu sözlere cevap verdi. Üner  yaptığı açıklamada bu açıklamalara yorum yapmak istemiyorum. Bizim Trabzonspor için yaptıklarımız ortada Hacıosmanoğlu’nun yaptıkları ortada dedi.

Taylan Üner açıklamalarının devamında kulüp avukatı bizim şike kararına karşı Muhalefet şerhimizi Uefa başvurusunda kullandı.Bu şerhler Yusuf Ziya Alp ve bizim şerhlerimiz Uefa’nın müfettişi tarafından verilen raporda Uefa Disiplin kuruluna delil olarak gösterilmiştir. Trabzonspor hakem hatalarına dem vuruyor. Hakemlerin hatası yok demiyorum ama Trabzonspor yönetimi başarısızlıklarının tümünü  hakem hatalarına bağlamak doğru değil dedi.

Fenerbahçe karşılaşmasının öncesinde İbrahim Hacıosmanoğlu’nun karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım’ı araması konusuna da değinen Taylan Üner bunun yanlış olduğunu biz defalarca söyledik. Ceza uygulamaları zaten vardı sadece yaptırımlar TFF tarafından ağırlaştırıldı. Hakem aramanın cezası 1 yıl hak mahrumiyetine ve 100.00 tl para cezası olarak katlanmıştır.

TFF’nin hakem Bülent Yıldırım konusunu Uefa’ya danışma konusuna da açıklık getiren Taylan Üner Uefa  hakem komitesi üyesi ve merkez hakem kurulu danışmanı o tarihte Türkiye’deydi. Bu konu kendisiyle konuşuldu. Bu konu da Futbol Federasyonu uefayı kesinlikle aramamıştır.Karar tamemnen merkez hakem kurulunun kararıdır. Bir Uefa maçında herhangi bir yönetici maçtan önce maçı yönetecek hakemi ararsa bu Uefa’da men sebebidir dedi.

Trabzonspor’u geçen yıl uyardıklarını belirten TFF Trabzonspor temsilcisi Taylan Üner Uefa yaptırımlar uygulayacak dediğimiz halde biz hallederiz dediler ama Uefa maç gelirlerine el koydu. Ben süreyi uzatmaya çalışarak Trabzonspor’un Maali işlerden sorumlu yöneticisi sayın Abdi Serdar Üstünsalih ile irtibat kurup 5 gün ek süre alarak Üstünsalih’in çabaları sonucu blokeyi kaldırdık dedi.

Uefa Trabzonspor’un Kulüp Müdürü Sinan Zengin’i mali kriterlerle ilgili olarak merkezine çağırdığını belirten Üner Uefa’nın  Mali Fair-play denetleme konuları çok açık. Trabzonspor’un verdiği tahahütler var. Personel giderleri  var. Transfer giderleri var. Trabzonspor’un gelir gider tablosunu oyuncu satışlarından planlandığı belirtildi. Trabzonspor gelecek yıl Uefa’ya gidememe sıkıntısı ile karşı karşıya kalabilir dedi.

TFF Trabzonspor temsilcisi Taylan Üner açıklamasının sonunda ise biz Bordo-Mavili yöneticileri uyardık. Ağır bütçeli transferler yapmayın diye ama buna rağmen yüksek maliyetli transferler yapıldı. Gelecek yıl ödenecek olan garanti paralar var. Maç başı ücretleri var bunlar ne kadar tutuyor bilemiyoruz. Bu tutarların denk bütçe içinde açık vermeden ödenmesi gerekiyor aksi halde Uefa yaptırım uygular dedi.

Haber61.Net Özel Haber / Tuncay LAKOT

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor