Trabzonspor Türkiye'yi sırtladı

Kıbrıs Rum Kesimi’nin Apollon Limassol takımını deplasmanda 2-1 yenerek gruplara iyi başlayan Trabzonspor, ülke puanı açısından Türkiye’ye en fazla katkı sağlayan takım oldu.Bu sezon Avrupa Ligi ön elemelerinde 5 galibiyet, 1 beraberlik alan bordo-mavilil

Trabzonspor Türkiye'yi sırtladı

Kıbrıs Rum Kesimi’nin Apollon Limassol takımını deplasmanda 2-1 yenerek gruplara iyi başlayan Trabzonspor, ülke puanı açısından Türkiye’ye en fazla katkı sağlayan takım oldu.

Bu sezon Avrupa Ligi ön elemelerinde 5 galibiyet, 1 beraberlik alan bordo-mavililer, 14.5 puan toplayan Türkiye’ye 7.5 puan katkı sağladı. Real Madrid önünde hezimete uğrayan Galatasaray, sadece 4 puanlık bonusunu taşırken, Fenerbahçe ile Beşiktaş yalnızca katılım puanlarını verebildi. Bunun dışındaki sonuçlar, Avrupa’dan men edildikleri için taşınmadı. Trabzon’un dışında ön eleme oynayan Bursaspor, Vojvodina ile ilk maçta 2-2 berabere kaldı, rövanşta ise 3-0 yenildi.

İki takımla devam eden Türkiye’nin bu sezon için büyük handikapı bulunuyor. Çünkü UEFA, ülkenin kazandığı toplam puanı, Avrupa’ya katılan takım sayısına bölüyor ve bunu ülke puanı olarak değerlendiriyor. F.Bahçe ile Beşiktaş’ın safdışı bırakılmasından dolayı bu ekiplerden hem katkı gelmeyecek, hem de ülke puanımız 5’e bölünecek. Şu anda Türkiye, 2.9’luk ortalamayla 14. sırada yer alıyor. Son 5 sezonun dikkate alındığı genel ülke sıralamasında da 11. sırada yer bulan Türkiye, üç takımla yoluna devam eden İsviçre’ye geçilme tehlikesiyle karşı karşıya. Bunu da G.Saray ile Trabzon’un toplayacağı puanlar belirleyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler