Trabzonspor tur için uçtu

THY'ye ait tarifeli uçakla saat 15.00'de Trabzon Havalimanı'ndan İstanbul'a uçan Trabzonspor kafilesinde 18 futbolcu bulunuyor. Bordo-mavili ekipte Şenol Güneş ile yaşadığı sorun nedeniyle bir süredir takımdan ayrı çalıştırılan Engin Baytar ve sakatlığı d

Trabzonspor tur için uçtu

THY'ye ait tarifeli uçakla saat 15.00'de Trabzon Havalimanı'ndan İstanbul'a uçan Trabzonspor kafilesinde 18 futbolcu bulunuyor. Bordo-mavili ekipte Şenol Güneş ile yaşadığı sorun nedeniyle bir süredir takımdan ayrı çalıştırılan Engin Baytar ve sakatlığı devam eden Piotr Brozek ve Tayfun Caro ile kaleci Onur Recep Kıvrak'ın yanı sıra Barış Ataş, Eren Albayrak, Sercan Kaya, Mehmet Çakır ve Sezer Badur İstanbul'a götürülmedi. 300.jpg

Teknik patron Şenol Güneş Benfica'nın 18 kişilik kadrosunda şu isimlere yer verdi: "Tolga Zengin, Burak Yılmaz, Serkan Balcı, Giray Kaçar, Paulo Henrique, Alanzinho, Gustavo Colman, Didier Zokora, Arkadiusz Glowacki, Bora Sevim, Mustafa Yumlu, Aykut Akgün, Adrian Mierjewski, Pawel Brozek, Zeki Ayvaz, Ferhat Öztorun, Halil Altıntop ve Ondrej Celustka.

Trabzonspor, Benfica maçını, 23-30 Temmuz tarihleri arasında Trabzon'da düzenlenen 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın açılış ve kapanış törenlerinin yapıldığı Hüseyin Avni Aker Stadı'nın hazır olmamasından dolayı İstanbul'da oynama kararı almıştı.3000.jpg

AVRUPA'DAKİ 26. MAÇ

Bu arada, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında yarın Benfica ile karşılaşacak olan Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 86. maçına çıkacak.

Bordo-mavili ekip, şuana kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi ön elemesinde 21 maç, UEFA Avrupa Ligi'nde 44 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 maç ve UEFA Intertoto Kupası'nda ise 8 karşılaşma yaptı.

Trabzonspor, Avrupa kupalarında yaptığı 85 maçta, 32 galibiyet, 18 beraberlik ve 35 yenilgi aldı. Bordo-mavililer söz konusu karşılaşmalarda 117 gol atarken, kalesinde 128 gol gördü. tskesin.jpg

ŞAMPİYONLAR LİGİ ÖN ELEME MAÇLARI

Trabzonspor, 2004-2005 ve 2005-2006 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turu maçlarına katıldı, ancak elemeleri geçip Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmayı başaramadı. 2004-2005 sezonunda ise 2. ön eleme turunda Letonya'nın Skonta Riga takımı karşısında deplasmanda 1-1 berabere kalıp rakibini sahasında 3-0 yenerek 3. ön eleme turuna yükseldi.

3. ön eleme turunda Ukrayna'nın Dinemo Kiev takımını deplasmanda 2-1 mağlup eden Bordo-mavililer, sahasında rakibine 2-0 kaybedince gruplara kalamadı.

2005-2006 sezonunda da Teknik Direktör Şenol Güneş döneminde Kıbrıs Rum Kesimi'nin Anarthosis Famagusta takımına 2. ön eleme turunda 3-1 yenilen Trabzonspor, sahasında 1-0 galip gelmesine karşın bir üst tura yükselememişti.

Bu yıl da Benfica ile eşleşen ve ilk maçta rakibine 2-0 yenilen Trabzonspor'un, Şampiyonlar ligi ön eleme turlarında toplam 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberliği bulunuyor. henrique.jpg

DEVLERE KARŞI ZAFERLER

Trabzonspor, Avrupa sınavlarında geçmişte özellikle Hüseyin Avni Aker Stadı'nda büyük zaferlere imza attı.

Bordo-Mavili ekip, 1976-77 sezonunda İngiltere'nin Liverpool takımı karşısında aldığı galibiyetin yanı sıra 1983-1984 sezonunda İtalya'nın İnter, 1990-91 sezonunda İspanya'nın FC Barcelona ve 1994-1995 sezonunda Aston Villa gibi takımları sahasında 1-0'lık sonuçlarla yenmeyi başarmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor