Trabzonspor: Tümü istifa etsin...

Trabzonspor Kulübü, Didier Zokora'ya verilen cezanın adaletli olmadığını belirtirken, kulüp resmi internet sitesinde yaptıkları açıklamada, TFF'nin bu kararına çok sert bildiri yayımladı.Trabzonspor Kulübü'nün Resmi İnternet Sitesi'nden yapılan açıklamada

Trabzonspor: Tümü istifa etsin...

Trabzonspor Kulübü, Didier Zokora'ya verilen cezanın adaletli olmadığını belirtirken, kulüp resmi internet sitesinde yaptıkları açıklamada, TFF'nin bu kararına çok sert bildiri yayımladı.

Trabzonspor Kulübü'nün Resmi İnternet Sitesi'nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu’nun Galatasaray’la oynanan müsabakada kırmızı kart gören futbolcumuz Didier Zokora’ya 3 maç ceza vermesi adaletli bir karar değildir. 

Faul olduğu bile tartışılan bir pozisyonun ardından oyundan atılan ve Gençlerbirliği maçında görev almayan Zokora’nın özellikle Fenerbahçe müsabakası öncesinde böylesine ağır bir cezaya çaptırılması manidardır.

Böylesi bir kararı veren heyete ancak Fenerbahçe genel kurul üyesi olan ve cebinde bu kulübün kartını taşıyan bir Başkan liderlik edebilir.

Daha yakın tarihte, Fenerbahçeli Alex ile Galatasaraylı iki oyuncu Elmander ve Engin Baytar örneği ortada dururken, bu oyuncuların işledikleri hatalara rağmen adeta Trabzonspor maçına yetiştirilmesine özen gösterilirken, son Zokora kararı ister istemez kafamızdaki soru işaretlerini arttırmıştır.

Türk futbolu bugüne kadar kararlar anlamında ne çektiyse saha içi ve dışındaki çifte standarttan çekmiştir. Oyuncumuzla ilgili verilen PFDK kararı da bu çifte standardın dik alasıdır.

Türk futbolu disiplin anlamında ciddi kararların eşiğindedir, ancak artık apaçık görülmektedir ki bu kararlar mevcut Disiplin Kurulu’yla alındığı takdirde ister istemez her zaman tartışmalı olacak ve kamuoyunu tatmin etmeyecektir.

Trabzonspor Yönetim Kurulu, Zokora kararıyla ilgili olarak tahkim kuruluna gereken başvuruyu yapacak ve cezanın kaldırılması yönünde talepte bulunacaktır.

Ancak maalesef üzülerek söylemek istiyoruz ki; Disiplin Kurulu’nun 4-3, Tahkim Kurulu’nun 6-1 birilerinin yanında olduğunun seslendirildiği, üstelik kararlarla bu durumun ve iddianın desteklendiği bir ortamda güven ortamı iyice sarsılmıştır.

Bu nedenle söz konusu kurullar mutlaka işten el çekmeli, suç ve ceza ilişkisi anlamında herkesin adaletine güvendiği yeni bir yapılanmaya gidilmelidir.

Türk futbolunda malum ortamı daha da germemeye ve sağduyulu davranmaya özen gösteren Trabzonspor camiasının bu yaklaşımı maalesef farklı algılanmış, sanki birilerinin cesaretini daha da arttırmıştır.

Saha içi ve saha dışında bilinçli olarak Trabzonspor’u tahrik etmeye yönelik eylemlerin son bulmasını bekliyoruz. Aksi yönde hamlelerin Türk futboluna ve temsil edilen camialara bir faydası yoktur.

Saygılarımızla
"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor