Trabzonspor tavan Fener taban!

Trabzonspor tavan, Fener taban yaptı.Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacağı yönündeki açıklamasının ardından Fener hisseler bugüne sert bir düşüşle başladı. Yüzde 9.15 kayıpla taban yapan hisse 43.70 liraya

Trabzonspor tavan Fener taban!

Trabzonspor tavan, Fener taban yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacağı yönündeki açıklamasının ardından Fener hisseler bugüne sert bir düşüşle başladı. Yüzde 9.15 kayıpla taban yapan hisse 43.70 liraya geriledi. Buna karşılık Fenerbahçe'nin yerine bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne Trabzonspor katılacak olması Trabzon hisselerini uçurdu. Yüzde 10.53 artıda açılarak tavan yapan hisse 14.70 liradan güne başladdı. Beşiktaş hisseleri ise yüzde 3'e yakın artışla 8.32'den bir başlangıç gerçekleştirdi. Galatasaray hisseleri ise güne yükselişle başladı. Yüzde 7.60 artış kaydeden hisse 269 liradan işlem görüyor.

FENER'İN KAYBI

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne de katılacağı beklentisi ağır basıyordu. Fakat beklenen kritik karar dün akşam geldi. TFF'nin şok kararının ardından Fenerbahçe 25 milyon Euro gelir kaybına maruz kalacak.

Fenerbahçe'nin KAP açıklamasında "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun aldığı; Fenerbahçe Spor Kulübünün bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men edilmesi kararı neticesinde Şirketimiz 01.06.2011-31.05.2012 dönem gelirlerindeki kaybın, performans primleri hariç yaklaşık 25 milyon Euro civarında olması beklenmektedir. 31.05.2011′de sona eren özel hesap döneminde bu kapsamda bir gelir bulunmamaktadır" ifadeleri yer aldı.

Ayrıca, gruptaki her galibiyet için 550 bin Euro, beraberlik için 80 bin Euro ve mağlubiyet için de 40 bin Euro para ödemesi gerçekleştiriliyor. Fenerbahçe'nin buradan gelecek gelirleri de kaybolmuş oluyor.

İstanbul’da oynayacağı üç grup maçının hasılatı, reklam gelirleri ve UEFA'dan TV yayınları ile gelecek bonusu da hesaba katılırsa en az 20 milyon Euro daha zarara uğrayan Fenerbahçe böylece Şampiyonlar Ligi'ne gidememekle toplam 40 milyon Euro bir kayba uğramış oldu.

TRABZON NE KADAR KAZANACAK?

Fenerbahçe'nin yerine bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne Trabzonspor katılacak. Bu gelişmeyle Karadeniz Fırtınası'nın en az 30 milyon Euro yaklaşık 80 milyon TL gelirin sahibi olabilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor