Trabzonspor, Sivasspor'a takıldı

Spor Toto Süper Lig'in 8'inci haftasında Trabzonspor ile Sivasspor karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanan maç 0-0'lık eşitlikle sona erdi.İlk yarısı Trabzonspor'un üstünlüğü ve pozisyonlarıyla geçen mücadelede, Mustafa Yumlu'nun 62. d

Trabzonspor, Sivasspor'a takıldı

Spor Toto Süper Lig'in 8'inci haftasında Trabzonspor ile Sivasspor karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanan maç 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

İlk yarısı Trabzonspor'un üstünlüğü ve pozisyonlarıyla geçen mücadelede, Mustafa Yumlu'nun 62. dakikada gördüğü kırmızı kart sonrası Sivasspor oyunun üstünlüğüne ele geçirdi. Trabzonspor kontra ataklarla gol aradı ancak sonuç alamadı.

Bu beraberliğin ardından 5 maçtır gol yemeyen Trabzonspor puanını 14'e yükseltti. Sivasspor ise puanını 13 yaptı. Trabzonspor gelecek hafta Kasımpaşa'ya konuk olacak. Sivasspor ise kendi sahasında Kayseri Erciyesspor'u ağırlayacak.A

Ayrıntılar 2.sayfada

İKİ TAKIMDA AYNI TAKTİKLE SAHADA

Trabzonspor karşılaşmaya 4-2-3-1 dizilişiyle başladı. Kalede Onur, sağ bekte Bosingwa, sol bekte Aykut, ortada Bamba ve Mustafa Yumlu, orta sahanın merkezinde Zokora ile Adrian, önlerinde Malouda, sağ açıkta Yusuf Erdoğan, sol açıkta Olcan Adın ve ileride tek forvet olarak Paulo Henrique görev aldı.

Sivasspor teknik direktörü Roberto Carlos da takımını 4-2-3-1 dizilişiyle sahay çıkardı. Kalede Korcan, sağ bekte Cicinho, sol bekte Ziya, stoperde Navratil ve Manuel da Costa, önlerinde Kadir Bekmezci ve Adem Koçak, forvet arkasında Mehdi Taouil, sağ açıkta Burhan, sol açıkta Aydın ve ileride tek forvet olarak Aatıf forma giydi.

AKÇAY'DAN BAMBA SÜRPRİZİ

Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay, Sivasspor maçı kadrosunda sürpriz yaptı. Akçay, sakatlığı tam olarak geçmeyen Colman'ı 18 kişilik kadroya almadı, Janko da kadroda yer bulamadı. Sürpriz yaparak Fildişi Sahilleri formasıyla ilk 11'de sahaya çıkan Bamba'yı oynatan Mustafa Akçay, savunmanın solunda ise Aykut Demir'e görev verdi. Bamba, bu sezon lig maçında ilk kez bordo mavili formayı giydi. Akçay, Olcan'ı da orta sahanın solunda görevlendirdi. Bordo mavililerde sakatlığı bulunan Giray Kaçar da 18 kişilik kadroya giremedi.

TRİBÜNLER YİNE BOŞ KALDI

Trabzonsporlu taraftarlar, Sivasspor maçında da tribünleri doldurmadı. Özellikle maraton tribünündeki ciddi boşluklar göze çarparken kale arkası tribünlerinin ise büyük bir bölümü doldu. Trabzonspor yönetimi taraftarları tribüne çekmek için maraton tribünü biletlerini 10 liralık indirimle 30 liraya satışa sundu. Karşılaşmayı 20 kadar Sivasspor taraftarı da izledi.

TRABZONSPOR TEMPOLU BAŞLADI

Mücadeleye Trabzonspor daha baskın ve istekli başladı. Açık futbol oynamak isteyen ve ayağa paslar yapma gayretinde olan Sivasspor, bordo mavili ekibin ön alanda çok adamla baskısı sonucu oyun kurmakta, top tutmakta zorlandı. Sivasspor'un oyun planının işlememesi sonrası Trabzonspor oyunun kontrolünü tamamen eline aldı.

İlk 10 dakikalık yoğun baskı, duran toplar sonrası maç giderek dengelenmeye başladı. 10 dakika boyunca maç orta saha mücadelesi ve daha olgunlaşamadan biten ataklar şeklinde geçti. Trabzonspor savunmasında çıkan Mustafa Yumlu, ön alanda ara pasıyla Henrique'yi pozisyona sokarak maçın tek düzeliğini kırdı. Ancak, Brezilyalı oyuncu bu pozisyonda kaleci Korcan'ı geçemedi.

SİVASSPOR İLK KEZ 25'TE

Trabzonspor'un bu atağının ardından Sivasspor da rakip alanda ilk kez 24'üncü dakikada etkin bir şekilde göründü. Kadir Bekmezci ile iki atak geliştiren Sivasspor, Trabzonspor savunmasını geçemedi.

Karşılıklı top kayıpları, orta alan mücadeleleri ve saman alevi gibi ataklar yaşandı. Trabzonspor kanatları daha etkin kullanmaya çalışırken, Sivasspor merkezden atak yapma gayretindeydi. Ancak, bu gayretler sonuç vermedi ve ilk devre 0-0 sona erdi.

HER ŞEY VAR, GOL YOK!

Her iki takım teknik direktörü de ilk yarıdaki 11'leriyle sahaya döndü ve hakem Fırat Aydınus ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çaldı.

Trabzonspor, tıpkı ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da erken gol bulma isteğiyle kalabalık bir şekilde rakip yarı alanda göründü. Ön alanda çok adamla pres yapan ve rakibi Sivasspor'a oyun kurma şansı vermeyen Trabzonspor, zaman zaman etkili ataklar geliştirse de gol konusunda başarılı olamadı.

Özellikle, 3'üncü bölgeye girişlerde veya son vuruşlarda etkisiz kalan Trabzonspor'un bu baskısı 62'inci dakikada Mustafa Yumlu'nun, Sivassporlu Ziya Erdal'a yaptığı müdahaleye kadar devam etti. Hakem Fırat Aydınus bu pozisyonda kırmızı kartını Mustafa Yumlu'ya çıkardı ve maçın dengesi tamamen değişti.

Sivasspor, Trabzonspor alanına çok adamla gelmeye ve bordo mavilileri baskı altına almaya başladı. Trabzonspor ise buna cevaben kontra ataklarla gol aradı. Trabzonspor savunması açık vermezken, Malouda ile yakalanan çok net bir pozisyondan gol çıkmadı.

Maç karşılıklı mücadele ve top kayıplarıyla başladığı gibi 0-0 sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor