Trabzonspor savunması 'TAŞ' gibi!

Derry City karşısında deplasmanda 3-0 kazanan ve tur atlayan Trabzonspor, Dinamo Minsk karşısında 2 maçı da gol yemeden bitirdi. Trabzonspor play-off turunda Kukesi ile deplasmanda oynadığı maçı da 2-0 kazandı. Ayrıca Trabzonspor yeni teknik direktörü Mus

Trabzonspor savunması 'TAŞ' gibi!

Derry City karşısında deplasmanda 3-0 kazanan ve tur atlayan Trabzonspor, Dinamo Minsk karşısında 2 maçı da gol yemeden bitirdi. Trabzonspor play-off turunda Kukesi ile deplasmanda oynadığı maçı da 2-0 kazandı. Ayrıca Trabzonspor yeni teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay yönetiminde Avrupa kupalarında çıktığı 5 maçı da kaybetmedi.

BİR İLK OLMAK ÜZERE

2004-05 sezonunda beri UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde grup aşaması da oynanırken bu turnuvada Trabzonspor takımı hiç gruplara kalamadı. Trabzonspor daha önce 5 kez grup aşaması öncesi turlarda elenirken Şampiyonlar Ligi gruplarında da 1 kez yer aldı. Geçen sezon play-off turunda Videoton takımına elenen Trabzonspor, 2010-11 sezonunda play-off turunda Liverpool’a 2009-10 sezonunda play-off turunda Toulouse takımına elenmişti. 2006-07 sezonunda gruplardan öncesi son turda (1.tur) Osasuna karşısında elenen Trabzonspor 2004-05 sezonunda aynı turda bu kez Athletic Bilbao takımına elenmişti.

KUKESI AVRUPA'DA 7 MAÇ YAPTI

Arnavutluk temsilcisi Kukesi, Avrupa kupalarında sadece 7 maç yaptı. Bu sezon ilk kez Avrupa kupalarında mücadele eden Kukesi ilk Ön Eleme turunda Flora Tallinn takımını 0-0 ve 1-1 ile geçerken 2.Ön Eleme turunda Sarajevo takımını 3-2 ve 0-0 ile geçti. Kukesi 3.Ön Eleme turunda Metalurg Donetsk takımını 2-0 ve 0-1 ile geçip play-off turuna kaldı. Kukesi play-off turunda ise ilk maçta temsilcimiz Trabzonspor’a sahasında 2-0 mağlup oldu. Trabzonspor ise Avrupa kupalarında toplamda 102 maçta oynadı, 37 galibiyet 27 beraberlik 38 yenilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor