Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'ne gidebilir mi?

UEFA Basın Sözcüsü Pedro Pinto, Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne alınmayacağının açıklanmasının ve ligi 3. sırada bitirecek takımın turnuvaya katılacağının kesinleşmesi üzerine Trabzonspor'un hedefi değişti. Hedefi ilk olarak Avrupa Ligi olarak belirleye

Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'ne gidebilir mi?
UEFA Basın Sözcüsü Pedro Pinto, Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne alınmayacağının açıklanmasının ve ligi 3. sırada bitirecek takımın turnuvaya katılacağının kesinleşmesi üzerine Trabzonspor'un hedefi değişti.
 
Hedefi ilk olarak Avrupa Ligi olarak belirleyen Trabzonspor ligde basamakları hızla çıkarak 46 puanla 4. sıraya yerleşti. Son gelişmeler üzerine ve takımın yükselişinin ardından teknik sorumlu Hami Mandıralı artık ı Şampiyonlar Ligi'ne katılma hesapları yapmaya başladı.
 
3. sırada olan ve 53 puanı bulunan Galatasaray ile puan farkı 7'ye inmesi ile birlikte sarı-kırmızılı takımın düşüş trendine girmesi, bordo-mavililerin ise yükseliş döneminde olması bu hesapların yapılmasını gündeme getirdi.
 
Eğer Galatasaray'ı yenerse...
 
Trabzonspor bu hedefindeki en büyük rakibi Galatasaray'ı Avni Aker'de yenmesi durumunda ligin son 2 haftasında fark 4 puana düşecek.
 
 
 Sarı-kırmızılı takım sırasıyla Elazığspor (D), Gençlerbirliği, Trabzonspor (D) ve Erciyesspor ile karşılaşacak. Galatasaray'ın, rakiplerinin düşme hattında yer alması nedeniyle puan kayıpları yaşaması muhtemel olarak görülüyor.
 
Fırtına ise Gaziantepspor, Bursaspor (D), Galatasaray ve MP Antalyaspor (D) ile kozlarını paylaşacak. Düşme hattındaki Antalyaspor'un durumu son haftaya kadar netleşeceğinden bu rakipler bordo mavili takım daha avantajlı bir fikstüre sahip.
 
Karadeniz ekibi, Mandıralı ile 10 maçta 4 galibiyet, 5 beraberlik alarak 17 puan topladı. Mancini'li Cimbom ise aynı periyotta 13 puan alabildi. Çıkış ve iniş grafiğine bakıldığında bu farkın kapanması zor değil. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler