Trabzonspor şampiyon olabilir

Mehmet Demirkol Fanatik gazetesindeki köşesinde Trabzonspor'u yazdı. Bordo mavililerin Ersun Yanal'la şampiyon olabileceğini belirten Demirkol taraftarları yeniden umutlandıracak bir analiz kaleme aldı.İşte Demirkol'un Trabzonspor analizi;Ersun Yanal’a so

Trabzonspor şampiyon olabilir

Mehmet Demirkol Fanatik gazetesindeki köşesinde Trabzonspor'u yazdı. Bordo mavililerin Ersun Yanal'la şampiyon olabileceğini belirten Demirkol taraftarları yeniden umutlandıracak bir analiz kaleme aldı.

İşte Demirkol'un Trabzonspor analizi;

Ersun Yanal’a sorsanız bu ligde hangi kadroyu ister? Benim cevabım hiç düşünmeden Beşiktaş ve Trabzonspor olur. Bordo-Mavililer Yanal’ın önde basan, direkt oynayan planına çok uygun bir yapıya sahip.

Yanal’ın Türkiye’de rüştünü ispatlamış oyun stili hangi takıma daha çok uyar? Ya da şöyle soralım: Yanal’a sorsanız bu ligde hangi kadroyu ister? Benim cevabım hiç düşünmeden Beşiktaş ve Trabzonspor olur. Dinamik, önde oynamaya yatkın, hücum çeşitliliği olan, görece genç ama tecrübeli. 

Daha genç bir takım 

Trabzonspor geçen yıl erkenden ve rahat bir şekilde şampiyon olan Fenerbahçe’den 4 yaş genç ancak tecrübe açısından çok da eksik değil. Yanal geçen yıl Fenerbahçe’de göreve başladığında kadro yapısı gereği Aykut Kocaman’ın yolundan gitmek isteyen bir oyunla başlamıştı. Çok erken onu Gençlerbirliği’nde marka yapan önde baskı oyununa döndü. Ki bunun için kadrodaki birçok oyuncuyu ikna etmesi gerekiyordu. Shakespeare oynamak için bir araya getirilmiş bir kumpanyaya ‘geleneksel orta oyunu’ oynatmak gibi bir şeydi bu. Oyuncular gelen sonuçlarla birlikte ikna oldular.

Şimdi işi daha kolay

Neredeyse ikna olmayan tek oyuncu Salih’ti. Ve Salih’in de Roma tarafından tercih edilmesi onun kalitesi hakkında bir ipucu veriyor olmalı. Yani mesele kalite değil o oyuna ikna olmaktı. Şimdi Trabzonspor’da yapılacak olan iş bu kadar zor değil. Çünkü takım direkt oyuna çok daha yatkın...

İmza töreni risklerin habercisi

Açıklama yapılmayan basın toplantısı doğabilecek risklerin bir habercisi. Ersun Yanal en başından itibaren çok iyi bir giriş yapıp, yan tartışmaları kapatmak zorunda. Spor sayfalarını zaferler süslediği sürece sorun olmayacak. 

Biz dışarıdan hep iyiye yormaya çalıştık ama Vahid hocanın izlediği yolun şikayet ettiği Malouda’dan hiç farkı yoktu. Bugün biri çıkıp ‘En baştan kendisini kovdurup kolay yoldan para kazanmaya geldi’ dese Vahid Halilodzic dahil kimse bir şey diyemez. Gelinen noktada bütün bunları yeniden konuşmanın pek faydası yok. Şimdi yeni bir başlangıç için her şey hazır mı? İşte buna bakmak lazım.

Zaferler gelirse...

Yeni teknik direktörün açıklama yapmadığı ve soru alınmayan bir basın toplantısı doğabilecek risklerin bir habercisi. Ersun Yanal en başından itibaren çok iyi bir giriş yapıp, yan tartışmaları kapatmak zorunda. Spor sayfalarını zaferler süslediği sürece sorun olmayacak. Tıpkı geçen yıl Fenerbahçe’de olduğu gibi... Yanal’dan şikayet çoktu. Ama lig bitene kadar hiç dile gelmedi. Bu Trabzon’da da olursa sorun yok.

Tampon oluşturulmalı

Ersun Yanal oyuncularıyla en az Halilhodzic kadar sorun yaşar. Basınla da... Bu kariyerinde hep böyle oldu. Gençler’de, milli takımda, Fenerbahçe’de medya ilişkilerini yönetmekte ya da oyuncularıyla ilişki kurmakta çok da başarılı bir teknik adam olduğunu söylemek güç. Bunu yapabilecek iyi ve sevilen profesyonellere ihtiyaç fazla. Hem Yanal’la geçinebilecek hem de medya ve oyuncuları idare edebilecek tampon görevliler bulunmalı. Bunu yapıp sert çarpışmaların önüne geçilebilirse, Yanal oyunla ilgilenir ve işini yapar. Yoksa Vahid hocayla yaşanandan fazlasını izleriz.

Yerli rotasyonu önemli

Majeed Waris, Mustafa Yatabare, Oscar Cardozo arkalarında Mehmet Ekici’ye destek veren Constant ve Medjani, arkalarında Belkalem ve Papadopoulos... Trabzonspor tarihinde görülmemiş bir yabancı omurga. Ancak 7 kişi ediyorlar. Ki formu yükselen Bosingwa’yı da kesmek kolay değil. Eldeki yerli rotasyonu bu seviyeyi tamamlayacak düzeye çıkabilir mi? Bu yabancı oyuncuları doğru rotasyonla oynatmak nasıl olur? İşte Yanal’ın meselesi bu. Burada oyuncuları memnun etseniz dahi taraftarı ya da basını memnun edemeyebilirsiniz. Bu Yanal’ın en çok zorlanacağı konu...

Ekici & Cardozo A.Ş.

Oscar Cardozo devre arasında fizik olarak hazır olacaktır. O zamana kadar Ersun Yanal da onu zaman zaman dışarıda bırakabilir. Hem fiziki eksiklik hem de yabancı havuzunun güçlü olması bunun sebebi. Fakat son planda onun önemi büyük. Eğer topu bir an önce rakip ceza sahasına yollayan ve dönenlere basan bir oyun oynayacaksanız hem pivot hem de bitiricilik anlamında ondan iyisini bulamazsınız. Şimdiden iddiaya girebilirim. Buraya yatmaya değil, oynamaya geldiğini her an gösteren Mehmet Ekici’yle çok gol-asist yaparlar. Ligin en iyi ikililerinden olacaklarına hiç kuşkum yok.

Bu takım başarabilir

Eğer Ersun hoca Ocak ayının 5’ine kadar takımı yarışta tutar, yönetim de devre arasında 2 direkt oynayacak yerli oyuncu alırsa bu kadro şampiyon olabilir.

4 günlük bu dizinin sonunda özet olarak şunu söyleyebilirim. Lig en dipte değilse de vasatın oldukça altında bir seviyede. Fenerbahçe’nin tecrübeli ama yaşlı kadrosunun İsmail Kartal’ın ısınmasıyla yarışa döndüğü, avantaj sağladığı gerçek. Prandelli de 4’lü orta sahaya döndükten sonra savunma güvenliğini sağlama yoluna girdi. Beşiktaş’ın forse eden oyunu ise hâlâ tecrübe kazanıyor. Trabzonspor’da forse edenler ise Mehmet Ekici ve Yusuf ile yabancı ama tecrübeli oyuncular. Soru işareti Alper Boğulu hocanın ayrılmasının ardından kalede ve yerli rotasyonunda. Eğer Yanal Ocak ayının 5’ine kadar takımı yarışta tutarsa yönetimin yapması gereken 2 direkt oynayacak yerli oyuncu bulmak olacak. Bunu yaparsa bu kadro yapar. Ancak işler sallanırsa Yanal’ın yıpranması Vahid hocadan daha hızlı olabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor