Trabzonspor Sakota'ya imza attırdı

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden Medical Park Trabzonspor Basketbol Takımı, Alaattin Yakan’ın görevinden ayrılmasının ardından anlaşma sağladığı antrenör Dragan Sakota için imza töreni düzenlendi.Doğan Hakyemez, yaptığı konuşmada şunları söyledi:“ Al

Trabzonspor Sakota'ya imza attırdı

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden Medical Park Trabzonspor Basketbol Takımı, Alaattin Yakan’ın görevinden ayrılmasının ardından anlaşma sağladığı antrenör Dragan Sakota için imza töreni düzenlendi.

Doğan Hakyemez, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“ Alaattin hocayla çok sıkı bir çalışma yaptık. Bu seneye kadar başarılı bir şekilde gelmişti. Trabzonspor’un 1. lige çıkmasında en önemli pay onundur. Bu sene başında yaşadığımız sakatlıklar, lige başlayamadık. Ama kupada ilk 8 e kapattık. Ondan sonra 9 maçta iki galibiyet almamız bir kan değişikliğine neden oldu. karşılıklı konuşarak Alaattin hoca ile konuşarak yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Burada sorumluluk sadece Alaattin hocaya ait değildir bizim de hatalarımız olmuştur. Ama sonuçta bildiğiniz gibi fatura hep hocaya kesilir. Bende bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim.

Basketbol takımının en iyi takımlardan bir tanesi olmasını play – off a girmesini hedefliyoruz. Alt yapıyı en iyi şekilde organize etmek için yola çıktık. Bu hedeflerimize devam etmemiz için basketbol kamuoyunun kabul edeceği bir isimle anlaşmak için  çaba sarf ettik. Alaattin hoca ile Pazar günü konuştuktan sonra ayrıldık. Daha önce hiçbir çalışmamız olmamıştır. Değerli hocamızı çok iyi tanırız. Yetiştirici özelliği olan gerek Yugoslav basketbolun da gerekse Yunanistan ve İtalya da çeşitli başarılara imza atmıştır. Çeşitli milli takımlarda görev almış ve 2006 da Sırp milli takımının başında yer almıştır. Böyle bir hocayla çalışacak olmaktan mutluyuz.

Çok çeşitli genç oyuncuları dünya basketboluna kazandırmış biridir. Trabzon’dan yetişen iki üç oyuncunun A takımda oynaması konusunda başarılı olursak, kendimizi başarılı olmuş bulacağız. Yarın ilk defa Telekom maçına kendisiyle birlikte çıkacağız. İki gün oldu kendisine geleli. İlk antrenmanını yaptı ve takıma sahip çıktı. Maalesef bagajı kayboldu''

Sakota ise şunları söyledi:

“Öncelikle herkese merhaba diyorum. Ayrıca da şaşırdım bu kadar kamerayı beklemiyordum. Şehri ve takımı tarif etmek bence futbolun başarısıyla birbirine çok yakın. Bende bir futbol taraftarıyım. Hemen Trabzonspor taraftaırı olmuş durumdayım. Diğer futbol takımlarının basketbol takımları olduğu sürece böyle büyük bir kulübün basketbol takımının olmaması kıskançlık yaratmıştır, olması gerektiği için bunu söylüyorum. Orta seviyeden yukarı seviyeye veya başlangıçtan yukarıları hedefleyen bir koçum. Projelere inanırım. Takımı kesin olarak kendi yüzde yüzüme getirmek istiyorum.

Takım ve şehir olarak çok fazla bir şeyler söyleyemiyorum. Şu anda yapmaya çalıştığım şey bir çok bilgiyi çeşitli şekillerde alıp daha iyi noktalara getirmek istiyorum. Takımın maçlarını izledim''

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor