Trabzonspor rahatladı

Spor Toto Süper Lig'in bitimine 4. hafta kala deplasmanda Eskişehirspor'u 1-0 yenerek sıkıntılı bölgeden uzaklaşan Trabzonspor, rahat bir nefes aldı ve gözünü üst basamaklara dikti.Ligde yaşadığı puan kayıplarıyla kötü bir dönem geçirmenin yanı sıra üst ü

Trabzonspor rahatladı

Spor Toto Süper Lig'in bitimine 4. hafta kala deplasmanda Eskişehirspor'u 1-0 yenerek sıkıntılı bölgeden uzaklaşan Trabzonspor, rahat bir nefes aldı ve gözünü üst basamaklara dikti.

Ligde yaşadığı puan kayıplarıyla kötü bir dönem geçirmenin yanı sıra üst üste maç kazanamama sıkıntısı yaşayan Trabzonspor, deplasmanda Eskişehirspor'u yenerek tehlikeli bölgeden uzaklaşarak rahatladı. Aldığı galibiyetle puanını 40'a çıkaran ve rakibi Eskişehirspor'un 2 basamak üstüne çıkan Trabzonspor, ligin ilk yarısında Avni Aker'de kaybettiği maçında rövanşı alarak taraftarını mutlu etti.

18. HAFTALIK ÖZLEM

Bu sezon seri galibiyet yakalamada sıkıntı yaşayan Trabzonspor, Eskişehirspor galibiyetle 18. haftalık bir aranın ardından iki maç üst üste kazanma başarısı gösterdi. Karadeniz ekibi, sezonun ilk yarısında teknik direktör Şenol Güneş'in takımın başında olduğu dönemde 11. haftada sahasında Akhisar Belediyespor'u 3-1 ve deplasmanda Orduspor'u 2-1 mağlup ederek üst üste iki maç birden kazanmıştı. Bordo-mavili takım 29. haftada Orduspor ve 30. haftada Eskişehirspor galibiyetleriyle bu özlemini dindirdi.

TRABZONSPOR VİTES YÜKSELTTİ

Spor Toto Süper Ligde 2.hafta öncesine kader korku potası içinde yer alan Trabzonspor, Ordruspor ve Eskişehirspor galibiyetleriyle vites yükseltti. Puanını 40'a çıkartarak 8. sıraya yükselen bordo-mavili takım gözünü üst basamaklara doğru çevirdi. Deplasmanda aldığı 3 puan ile moral bulan Karadeniz ekibi, puan sıralamasında takımların bir birlerine yakın puanlarda olması nedeniyle yukarıya doğru tırmanışa geçti. Sahasında konuk edeceği Gençlerbirliği maçında kazanmayı hedefleyen bordo-mavili takım puan sıralamasında bir adım daha öne çıkmayı amaçlıyor.

KAFKAS UYARDI

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Eskişehirspor galibiyeti sonrası oyuncularını mücadelelerinden dolayı kutladı. Alınan galibiyeti moral açısında önemine vurgu yapan genç teknik adam, önlerinde çok zorlu maçların bulunduğunu belirtti. Kazandıkça kendilerine olan güven her geçen gün yerine geleceğini ifade eden Kafkas, " Her maçı kazanmamız gereken bir süreçten geçiyoruz. Rakibini kim olduğu ve ne yaptığı bizi hiç ilgilendirmiyor. Biz kendi oyun felsefemizi ortaya koymalıyız. Herkesin maksimum güç ortaya koyarak katkı yapmasını istiyorum. Her biriniz bu takım için bir değersiniz. İyi oynasak ta kötü oynasak ta mücadelemizi asla bırakmayacağız. Gençlerbirliği maçını kazanarak önümüzü daha rahat görmeliyiz."dedi

COLMAN KONUSU

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Eskişehirspor maçı için kadroya almadığı Arjantinli oyuncu Gustavo Colman'a uyarıda bulundu. Sivasspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçı sonrası Colman'ın menajerini, kulüple görüşmek için Trabzon'a çağırdığını belirten Kafkas, " Colman'da bir kafa karışıklığı var. Bu benle başlayan bir süreç değil 1 yıldır süren bir sorun, biz kendisine gerekli yardımı yaptık. Kafasını toparlaması ve bir karar vermesi gerekiyor. Bundan sonrası o çözecek"ifadesini kullandı.

DEPLASMANDA 4. GALİBİYET

Karadeniz ekibi bu sezon deplasmanda oynadığı 15 maçta 4 galibiyet ve 3 beraberlik elde ederken, 8 maçta ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Attığı 15 gole karşılık ise kalesinde 19 gol gördü. Topladığı 15 puan ile 12. sırada yer aldı. Dış sahada kabus gibi bir sezon yaşayan bordo-mavili takıma sıkıntılı bir dönemde gelerek kariyeri adına risk alan Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Eskişehirspor galibiyetiyle yaşanan deplasman fobisini sonlandırdı. Bordo-mavili takım ile çıktığı 12 maçta 5 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan Kafkas, dış sahada ligden düşen Mersin İdmanyurdu'nun ardından Eskişehirspor'a karşı almış oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler