Trabzonspor neden puan kaybediyor ?

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Büyükaydın, kulübü ve takımı ayağa kaldırmak için ne gerekiyorsa hep beraber seferber olup zorlu süreci atlatmaları gerektiğini belirterek, hakem hatalarından dolayı kaybettikleri puanları şu anki durumlarına ekledi

Trabzonspor neden puan kaybediyor ?

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Büyükaydın, kulübü ve takımı ayağa kaldırmak için ne gerekiyorsa hep beraber seferber olup zorlu süreci atlatmaları gerektiğini belirterek, hakem hatalarından dolayı kaybettikleri puanları şu anki durumlarına eklediklerinde ilk 3’te yer aldıklarını söyledi. 

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Büyükaydın, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Geçirilen zor sürecin insanları ve kulübü yorduğunu belirten Yılmaz Büyükaydın, “Bu işlerde büyük kulüp olmak bu noktada önemli. Bu işlerde camia olarak ayağa kalkmak daha önemli. Kulüp olarak yorulacağız gerçi ama bu işlere el ele verip ortadan kaldıracağız.
 
Trabzonspor’un büyüklüğünü zor günlerde bu işin altından kalkmak olarak düşünüyorum. İnşallah takım olarak, yönetim kurulu olarak bu işin altında en kısa sürede toparlanıp iyi seviyelere iyi neticeler almak için tırmanacağız. Taraftarımızı üzüyoruz. Bundan dolayı bütün camiadan özür diliyoruz. Kulübü ayağa kaldırmak için takımı ayağa kaldırmak için ne gerekiyorsa hep beraber seferber olacağız. Bu dönemlerde ele ele vermek lazım. Bir birimizi yıpratarak bir şeyler yapmamak lazım. Takımı üst seviyelere taşımak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.
 
“BİZE KARŞI YAPILAN HAKEM HATALARANI HEP BİRLİKTE GÖRÜYORUZ”
 
“Trabzonspor’un puansal olarak ligdeki konumuna bakıldığı zaman insanların kafasını küme endişesi gelebilir” diyen Büyükaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
“Son yıllarda belki en kötü dönemlerimizi yaşıyoruz ama son yıllardaki Türk futbolundaki bu kirlenme ve malum süreç kulüp olarak bizleri ne kadar zor bir süreçten geçirdiğini birlikte yaşadık. Ülkede futbolda yaşanan ciddi sorunlar ortada. Müsabakalarda hakemlerle ilgili konuşmayı pek fazla yapmadık. Geçen yılkı ve bu yılki müsabakalarda hakemlerin bize kaldırdıkları bayrakları ve çalmış oldukları düdükler sonrası kaybettiğimiz puanları hep beraber görüyoruz.
 
UEFA’da Üst düzey maç yönetmiş hakemlerin bizim maçlarımızda vermiş oldukları kararlar sonrası puan kayıplarımızı hep beraber yaşadık. Bursaspor maçındaki hakem hatası en son Fenerbahçe ile oynadığımız maçtaki hakem hataları verilmeyen golümüz ve of sayıttan yediğimiz gol. Sivasspor maçı keza aynı şekilde bunları alt alta koyduğunuz zaman bu kaybettiğimiz puanları puan cetveline koyduğumuzda ligdeki durumumuz ne olur. Birde böyle bakalım olaylara.”
 
Bir basın mensubunun “Trabzonspor’a karşı bir organizasyon mu var?” sorusuna Yılmaz Büyükaydın, “Benim böyle bir ifade kullanma doğru değil ama bütün insanlar çıplak gözle görüyor.
 
Gol olan bir şeyi, hale daha Türkiye’deki bazı televizyon kanallarında raportörlerin ve bilgisayar sisteminde ortaya koyulan olaya bile halen daha inanmayan insanların olduğu bir hale gelmişiz. Hakem hatalarından kaybettiğimiz puanlara şu anki durumumuza eklediğimiz zaman puan cetvelinde Trabzonspor ilk 3’de olur. Bunun arkasına sığınmıyoruz ama bu gerçeklerde var” yanıtını verdi. 
 
“İYİ FUTBOL OYNAMIYORUZ”
 
Bu sezon iyi futbol oynamadıklarını belirten Büyükaydın, “Biz Trabzonspor olarak ortaya koyduğumuz futboldan zevk almıyoruz. Bizim takımımız büyük takımsa daha mücadeleci daha net bir şekilde ortaya bir şeyler koyan takım olmalı. Transferde hatalar yapmış olabiliriz. Her şey doğru yaptık dememiz doğru değil. Bunu kabul ederiz. Eksiklerimizi de kabul ederiz.
 
Türkiye de bütün kulüplerin en üst düzeyde yaptığı transferlerde bile hata yaptığı ortaya çıkıyor. Rakiplerimizin üst düzey paralar vererek aldığı yabancılarda bile hatalar olabiliyor. Mevcut kadromuzun en iyi şekilde müsabakalarda mücadele edip ortaya iyi futbol koymasını istiyoruz.
 
Kaybetmek, kazanmak doğal. Ama iyi futbol oynamadığınız zaman mücadele etmediğiniz zaman camiayı yoruyor bu durum. Bundan muzdaripiz. Takımı düzeltmek veya bir takım şeyleri ortaya koymak artık çok daha fazla elzem oldu. Bunlarla ilgili uğraşıyoruz” ifadesini kullandı.
 
“ORTA DA FUTBOL DİYE BİR ŞEY YOK”
 
“4 büyükler içinde en çok hakkı yenen takım Trabzonspor mu?” sorusuna Büyükaydın, “Bunu söylemeye gerek var mı? Bunu hep beraber herkes görüyor. Trabzonspor’la ilgili rakamsal olarak görüyoruz. Bunu bir şeylerin arkasına sığınmak için söylemiyorum.
 
Biz bu kadar kötü veya istediğimiz gibi iyi futbol oynamamamıza rağmen kaybettiğiniz puanları alt alta yazdığınız zaman puan durumunda nereye geliyoruz. Fenerbahçe maçında galip gelsek rakibimizle puan farkını aşağıya çekiyoruz. Yarışta belki bir yere geleceğiz. Önümüzde diğer maçlarda da çıktı bu fırsatlar ama kazanamadık. Şans olmadı veya iyi futbol oynamadık. Ama ligin ne hale büründüğü ortada. Futbol diye bir şey yok ortada” yanıtını verdi.
 
MADDİ KAYIPLAR
 
Bazı sponsorların Türk futbolunda yaşanan malum sürecin içinde olmaktan kaçtığını aktaran Yılmaz Büyükaydın, “Bu sadece Trabzonspor ile ilgili bir konu değil. Türk futbolunda yaşanan olaylar ortada. İnsanların bazı şeylere inancı kalmadı. Siz inanmadığınız bir şeyin içinde olur musunuz? Kaçıyor adam. Biz de bundan zarar görüyoruz ve görmek de üzereyiz.
 
Şu kaçınılmaz tabi. Bu iş bütçe meselesi, denge meselesi. Kaybettiğiniz puanlar veya kazanamadığınız maçlar gelirler olarak baktığınız zaman ciddi kayba uğradık tabi. İster istemez bütçede ciddi şekilde eksi çıkıyor. Bunu toparlamak da kolay olmuyor” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler