Trabzonspor MP Basketbola şok…

Haber61/Spor Servisi Bu hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe maçı öncesi Trabzonspor MP Basketbol Takımına şok haber!Bu sezona 12 milyon liralık bütçeyle giren ve buna rağmen yaptığı transferlerden umduğunu alamayan Trabzonspor MP Basketbol Kulübü, saha s

Trabzonspor MP Basketbola şok…

Haber61/Spor Servisi Bu hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe maçı öncesi Trabzonspor MP Basketbol Takımına şok haber!

Bu sezona 12 milyon liralık bütçeyle giren ve buna rağmen yaptığı transferlerden umduğunu alamayan Trabzonspor MP Basketbol Kulübü, saha sonuçlarının kötü olması sebebiyle yine bir iki oyuncu almak için harekete geçtiği öğrenildi.

Fakat diğer yandan takımda oynamış ve gönderilen oyuncular alacaklarını almak için açtığı dava yeni bir boyut kazandı. 200 bin lirayı aşkın alacak nedeniyle 12 oyuncunun davası ardı arında kulüp aleyhine sonuçlanmaya başladı. Oyuncularla uzlaşmaya gitmeyen yönetimin hiçbir şey yapmaması kulübün başına ciddi anlamda çorap ördü. Daha önce kulübe haciz gönderen hatta mal kaldıran oyuncuların avukatı bu defa kulübü kapattırmak için dava açmaya hazırlanıyor.

FEDERASYON GELİRLERİNE HACİZ

Ozan Şirikçi, Ruçen Tamsöz, Volkan İncekara, Engin Algın, Burak Akdağ, Burak Yönder, Kerim Umut Yenice, Fırat Aydemir, Ferhat Büker, Keram Özkan, Oktay Yılmaz, Enes Abay adlı basketçilerin avukatı İstanbul Barosu’na kayıtlı Gürsel Derim İyim, Haber61’e konuştu.

3-4 yıl öncesine kadar giden alacaklıları ile ilgili avukat, “200 bini aşkın bir alacağımız var ve peşindeyiz bunun. Haciz yaptık mal da kaldırıldı Trabzon’dan. Tüm federasyon gelirlerine haciz kondu ama şu an henüz bir sonuç yok. Biz Kulübün kapatılması için ayrıca dava açacağız. Çünkü başka yerlere başka transferlere yüklü ödemeler yapıyorlar ama resmiyette kulübün alacağını göremiyoruz. Bununla ilgili kulübün kapatılması için dava açmayı düşünüyoruz” dedi.

Aynı avukat İzmir Karşıyaka Spor Kulübü’nden alacaklı olan oyuncular için kulübün isminin satışına kadar davayı getirdiği öğrenildi.haber61

TEPKİLER ARTMAYA BAŞLADI

Trabzonspor Kulübü Başkanı Abiş Hopikoğlu ve yönetimi son kongrede 11 milyon liralık geliri yine kendi başkanlığındaki yönetime 15,5 milyon giderle teslim etmişti. Resmi olmayan rakamlara göre kulübün 5 milyon lira civarında borcu olduğu görülürken, bu sezon yapılan transferlerde oyuncularla yapılan anlaşmaların diğer kulüplere göre çok yüksek olması geçen sezonki tepkilerin bir benzerini de beraberinde getirdi.  Hele de oyunculardan Tutku’nun geçen yıl sakat olmasına rağmen bu sezon sözleşmesinin uzatılması da tepkileri iki katına çıkardı.

AMELİYATI YANLIŞ MI YAPILDI

Bu sezon iyileşir denilerek kulüple yolları ayrılmayan Tutku’nun hazırlık kampında alelacele kamptan ayrılarak ameliyat masasına yatması da şok yaratmıştı. Oyuncunun 3-4 ay sahalardan uzak kalacağı ifade edilmesi ortaya atılan bir başka iddiayı da güçlendirdi. İddiaya göre ameliyatın yapıldığı kulübün sponsoru Muharrem Usta’nın hastanesi Medikal Park ile ilgili. Hastanede Tutku’ya yapılan ameliyatın yanlış yapıldığı ve bu nedenle iyileşmesinin imkânsız olduğu ileri sürüldü. Ayrıca oyuncunun birkaç kez daha operasyona alındığı belirtildi.

YÖNETİMDE NİHAT MALA TARTIŞMASI

Tutku’nun 3-4 ay sahalardan uzak kalacağı, idmanlara bile katılamayacağı bilinmesi, yönetimde büyük tartışmalara neden oldu. Çünkü oyuncu sözleşmesi gereği aylık 40 bin dolar almaya devam ediyor. Diğer taraftan Kulüple ilişkisi kesilen ve kulüple davalık olan oyuncularla uzlaşıya gidilmemesine karşın, Tutku örneğinde olduğu gibi oyuncularla yapılan anlaşmalarda şişik bol sıfırlı anlaşmalar ile kulübü zarara uğratacak sözleşmelerin imzalanması kulübü mali anlamda sıkıştırdı.

Bu da takımın genel menajeri Nihat Mala’yı yönetim kurulu toplantılarında hedef tahtası koydu. A Takımdan sorumlu Yönetici Hasan Aktaş’ın, “Transferlerden Koç Sorumlu” demesi üzerine, diğer yöneticilerin, “Bundan Nihat Mala sorumlu ve bunun bedelini ödemeli” sözleri ile büyük tartışmalar yaşandığı gelen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor