Trabzonspor ligden çekilmiyor!

 Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Trabzonspor Basketbol Kulübü Derneği'nde, asbaşkan Zeyyat Kafkas, kulübün satın alınması konusunda 2 milyon 600 bin dolarlık resmi bir teklifin kendilerine yapıldığını, ancak kulübün kesinlikle satılmayacağını ve kap

Trabzonspor ligden çekilmiyor!

 

Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Trabzonspor Basketbol Kulübü Derneği'nde, asbaşkan Zeyyat Kafkas, kulübün satın alınması konusunda 2 milyon 600 bin dolarlık resmi bir teklifin kendilerine yapıldığını, ancak kulübün kesinlikle satılmayacağını ve kapatılmayacağını söyledi.

Kafkas, Trabzonspor'un destek vermemesine karşın gelecek sezon Beko Basketbol Ligi'ne devam edeceklerini belirterek, ''Trabzonspor Basketbol Kulübü, kesinlikle satılmayacak ve kapatılmayacak. Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in yerine daha vizyonu olan, Trabzon'un spor şehri olduğuna inanan, daha yürekli, cesaretli bir başkan gelene kadar biz bu mücadeleye devam etme kararı aldık. Öyle bir başkan Trabzonspor Kulübü'nün başına geldiği zaman, Trabzonspor Basketbol Kulübü Derneği'ni hakkı olması gereken yer olan Trabzonspor bünyesi içine teslim edeceğiz'' dedi.

 

Beko Basketbol Ligi'ne ikinci ligden kalan 1 milyon lira borçla geçen sezona başladıklarını kaydeden Kafkas, şöyle devam etti:

''Sezona ikinci ligde şampiyonluğun verdiği heyecanla, Trabzonspor isminin mutlaka ilk 5-6'larda olması gerektiği düşüncesiyle girdik. Buna göre transferler yaptık, ancak ligi bu şekilde tamamlayamadık. Geçtiğimiz gün sayın Valimiz Recep Kızılcık'ı ziyaret ettik. Kendisi, bize her zaman önemli maddi ve manevi destek veren biri. Trabzon'un spor şehri olması için Trabzonlulardan daha fazla mücadele eden bir insan. Bu konuyla ilgili 'Bir takım Beko Basketbol Ligi'ne çıkıp hemen şampiyonluğa oynuyorsa ya da şampiyon oluyorsa bu büyük bir tehlikedir' dedi. Çok doğru bir tespit.''

 

Bu yıl ligde mücadele edecek takıma 800 bin liralık bir bütçe belirlediklerini anlatan Kafkas, ''Yerli bir hoca ile ön görüşmemizi yaptık. Başkanımız Ayar ve başkan yardımcısı Mehmet Alp, hocayla konuştular. Ona göre takım yapılıyor. 3-4 yeni ABD'li olacak. Geçen yıl Snow 80 bin dolara oynuyordu ama Michael Wrigth ise 650 bin dolara oynuyordu. Biz az rakamlar vereceğimiz yabancı oyuncularla oynayacağız. Beklentiler çok büyük olmasın. Şu anda biz Trabzonspor basketbol takımının ligde kalması için, varlığını devam ettirmesi için bir mücadele içerisindeyiz. Altyapıya önem vererek Trabzon'da 30 yıldır emek veren kişilere kapımızı açarak, bu konuda çok daha ciddi hamleler yapacağız. Bölgesel ligde mücadele eden Rize ve Giresun'daki takımlarla konuşacağız. 'Kendi isimlerini kullansınlar ama hoca ve sporcuları verelim' diyeceğiz. Küçülerek büyüme mantığı ile Beko Basketbol Ligi'nde varlığını sürdüren bir Trabzonspor olacağız'' ifadelerini kullandı.

 

''CUMA GÜNÜNDEN BERİ UYUMUYORUZ''

Geçen hafta cuma günü Basketbol Kulübü Derneği Başkanı Saner Ayar'ın, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ile bir görüşme yaptığını dile getiren Kafkas, ''Sayın Şener, başkanımıza 'kapatın kulübü, biz kesinlikle hiçbir şekilde destek vermeyeceğiz' dedi. O günden bu yana inanın uyumuyoruz. Kamuoyundan gelen baskılar, insanların 'satılmasın, kapatmayın' demesi tabii ki önemli. 50 yıllık bir hayal gerçekleştirdik, Beko Basketbol Ligi'ne yükseldik ve geçen sezon ilk yılımızı geçirdik. Bu lige çıkma bedeli 5 milyon dolar. 5 milyon dolarlık takım yapacaksın, o da tutarsa'' dedi.

 

2008 yılında Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in yönetim kurulunda Saner Ayar ve Celil Hekimoğlu'na kulüp alınması konusunda yetki verdiğini ifade eden Kafkas, ''Trabzonspor Kulübü'nün parasıyla Alpella satın alınıyor ve mücadele başlıyor. İlk yıl talihsizlik yaşandı, ancak ikinci yılda ikinci ligde şampiyon olup Beko Basketbol Ligi'ne çıktık. Yıl 2011, aynı Sadri Şener bu kez 'kulübü kapatın' diyor. Bu nasıl bir zihniyet? Kimin takımını kapatıyorsun? Eğer Trabzonspor camiasını ve Trabzon şehrini ilgilendiren bir branşta kapatma kararı verilecekse bunu Sadri Bey, Saner Bey, Zeyyat Bey veremez. Bu o kadar basit, iki dudağın arasına sığacak küçük bir karar değildir. Herkesin aklını başına alması lazım'' diye konuştu.

 

''7 BİN 500 KİŞİLİK SPOR SALONU ORTASINDA TOPLANACAĞIZ''

Kafkas, önceki gün Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı ziyaret ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

''Her zaman yanımızdaydı, yine olacağını beyan etti. Şu anda 4 milyon liralık bir bütçe gerekli. Bunun için de başkanımız Ayar, görüşmelerini sürdürüyor. Medical Park, iyi niyetle kulübümüze hizmetleri olan bir kurumdur. İkinci ligden beri Sayın Muharrem Usta hep yanımızda oldu. Dün kendilerine dedik ki, yine siz isminizle devam etmek isterseniz ilk teklifi size yapmamız etik olarak doğru olur. Aynı rakamla ilk tercihi size veriyoruz. Tek bir şart, bu kez Trabzonspor Medical Park olacak. Trabzonspor ismi öne gelmek şartıyla anlaşabiliriz.''

 

4 Temmuz'da yeni yapılan ve 7 bin 500 kişilik Hayri Gür Spor Salonu'nun ortasında bir toplantı yapmayı planladıklarını söyleyen Kafkas, ''Belediye başkanımız, il genel meclisi, belediye meclisi üyeleri, Trabzonspor'da görev yapmış eski yöneticiler, sivil toplum örgütleri, taraftarlar, basın camiası her kesi çağıracağız. O salona gelenler basketbol adına konuşsunlar. Bizim hatalarımızı eleştirsinler, önümüze bakalım ve kimlerin ne kadar destek olacaklarını söylesinler. Trabzonspor başkanı ve yönetimini de davet edeceğiz. Gelmeyenlerinse basketbol adına artık söyleyecek sözleri olmayacaktır. Trabzonspor Basketbol takımı olmazsa milyonlarca lira yatırım yapılan salonun çürüyeceğini düşünüyoruz'' şeklinde konuştu. 

Trabzonspor'da daha önce 3 yıl yöneticilik yaptığını anımsatan Kafkas, ''Trabzonspor Kulübü Başkanı kim olursa olsun telefonu kaldırdığında 1 lira cebinden çıkmadan sponsorlarla alacağı desteklerle kulübü ayakta tutabilir. Ama burada niyet önemli. Bugün Trabzonspor'un pilot takımının 3 yıllık maliyeti 20 milyon lirayı buldu. Eğer biraz daha ileri gidilirse bunun hesabını sorarız. Kim olarak sorarız, Trabzonspor kongre delegesi olarak sorarız. 20 milyon liranın hesabını veremeyenler, Trabzonspor Basketbol Kulübü'nü kapatın diyemez'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor