Trabzonspor Legia maçına neden 16 futbolcu ile gitti?

UEFA Avrupa Ligi L grubu son maçında deplasmanda Legia Varşova’ya 2-0 mağlup olan Trabzonspor’da mağlubiyetin haricinde bir başka konu da tartışmalara neden oldu.Bordo mavili ekip Polonya’ya 16 kişilik futbolcu kafilesiyle gitmesi gözlerden kaçmazken bunu

Trabzonspor Legia maçına neden 16 futbolcu ile gitti?

UEFA Avrupa Ligi L grubu son maçında deplasmanda Legia Varşova’ya 2-0 mağlup olan Trabzonspor’da mağlubiyetin haricinde bir başka konu da tartışmalara neden oldu.

Bordo mavili ekip Polonya’ya 16 kişilik futbolcu kafilesiyle gitmesi gözlerden kaçmazken bunun sebebi sorgulanmaya başlandı. Trabzonspor  yedek kulübesinde  1’i kaleci olmak üzere 5 futbolcuyla çıkması sezon başında yönetim kanadının “Kadromuz bol alternatifli” söylemlerini akıllara getirdi. Sezon başında 20’yi aşkın transfer yapan Trabzonspor’un Avrupa Ligi’nde liderlik maçına çıkarken 16 futbolcuyla maça başlaması yapılan yanlışların gözler önüne sergilendiği şeklinde yorumlandı.

Sezon başında UEFA Listesinde sakat diye yer verilmeyen Özer Hurmacı’nın yan ısıra Ferhat Yazgan, Mustafa Akbaş, Serdar Gürler ve Deniz Yılmaz teknik ekibin tercihiyle kadroya alınmamıştı. Son maç öncesinde de  Medjani’nin cezalı, Waris ve Papadopoulos’un sakat olması teknik ekibi zor durumda bırakırken sezon içerisinde yönetimin kadro dışı bıraktığı Zeki Yavru ve Mustafa Yumlu’dan da yararlanılamaması kadronun iyice daralmasına neden oldu. Ayrıca Legia maçında Yusuf Erdoğan’ın kadroya alınsada sakat olduğu için oynayamaması da bir başka sıkıntı oldu.

Yapılan tercihler ve alınan kararlar Legia Varşova mağlubiyetinin ardından camia içerisinde tartışmaları yeniden alevlendirdi. Bordo mavili taraftarlar da bir sonraki turda benzer hataların yapılmaması yönünde sosyal medyadan Trabzonsporlu yetkililere şimdiden uyarılarda bulunmaya başladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler