Trabzonspor kupa talebinde bulunamayacak mış

KÖSE'NİN İDDALARI KOMİK İstanbul Barosu Spor Hukuku Komisyonu Başkanı, TMOK Spor Hukuku Komisyonu Üyesi ve Spor Hukuku Enstitüsü Başkan yardımcı Alpay Köse Trabzonspor'un kupa talebinde bulunamayacağ gibi saçma bir iddia ortaya attı . Trabzonspor'un Türki

Trabzonspor kupa talebinde bulunamayacak mış

KÖSE'NİN İDDALARI KOMİK

 İstanbul Barosu Spor Hukuku Komisyonu Başkanı, TMOK Spor Hukuku Komisyonu Üyesi ve Spor Hukuku Enstitüsü Başkan yardımcı Alpay Köse Trabzonspor'un kupa talebinde bulunamayacağ gibi saçma bir iddia ortaya attı .

 Trabzonspor'un Türkiye Futbol Federasyonu ve TAHKİM Kuruluna  yaptığı başvuruyu sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından değerlendiren Köse; ''Başvurunun temeli TFF Müsabaka talimatının 26/4.maddesine dayanıyor. Bu maddeye göre ''Müsabaka sonucunu etkileme eylemi, müsabakanın sonucunun tescilinden sonra anlaşılsa dahi tescil iptal edilir''.

TFF Kurullarının bu konuda daha önce karar vermiş olduğu düşünüldüğünde Trabzonspor'un UEFA ve CAS kararlarına dayanarak bunu istediği anlaşılıyor. Eğer bu başvuru kabul edilirse 2010 - 2011 sezonu bazı maçların sonuçlarının tescilinin iptali sonucunu doğuracaktır. Bu durum ise doğal olarak o sezonun sıralaması ve kupasının da tartışılır hale gelmesine yol açacaktır.

  Ancak maddede yapılan bir değişiklik gözden kaçırılmamalı, 'Tescilin iptali, kulüplere herhangi bir tazminat ve sair talep hakkı vermez'. Maddeye sonradan eklenen bu hüküm takımların böyle bir tescil iptali olsa bile başkaca bir talepte bulunamayacaklarını belirtmektedir.'' dedi.

 Köse'nin iddiasına göre bu durumda Trabzonspor'un Türkiye Futbol Federasyonu'na yaptığı başvuru sonucunda 2010 - 2011 sezonunda tescilin iptaline karar verilse dahi, Bordo - Mavililer herhangi bir tazminat ve sair talepte bulunamayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor