Trabzonspor küme düşecek mi?

Hüseyin Avni Aker Stadında oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan olayların ardından karşılaşmanın hakem tarafından tatil edilmesi nedeniyle 6 maç saha kapatma cezası alan Trabzonspor, küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.TFF'den Fenerbahçe ka

Trabzonspor küme düşecek mi?

Hüseyin Avni Aker Stadında oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan olayların ardından karşılaşmanın hakem tarafından tatil edilmesi nedeniyle 6 maç saha kapatma cezası alan Trabzonspor, küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

TFF'den Fenerbahçe karşılaşmasından dolayı hükmen mağlubiyet cezası alması beklenen Trabzonspor, Kasımpaşaspor karşılaşmasında bordo mavili taraftarların stada gireceklerini söylemeleri ve bu eylemlerini gerçekleştirmeleri halinde bir hükmen mağlubiyet cezası daha alacak.

Bu ceza Trabzonspor'un bir sezonda 2. kez hükmen mağlubiyet cezası olacak. Bu durumda Trabzonspor'un küme düşme cezası alabileceği ifade edilirken "Futbol Müsabaka Talimatı"na göre küme düşme cezası verilemeyeceği ortaya çıktı.

2010-2011 sezonunda oynanan Gaziantepspor - Bursaspor karşılaşmasından sonra "Futbol Müsabaka Talimatı"nın bu maddesinin "bir sezonda 4. kez hükmen yenilgi alan takımlara küme düşme cezası uygulanabilir" şeklinde değiştirildiği öğrenildi.

Futbol Müsabaka Talimatının 19. Güvenlik Nedeniyle Müsabakaların Tamamlanamaması maddesinde şu ifadeler yer alıyor; "Bu maddede belirtilen sebeplerle aynı sezonda dördüncü kez müsabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımlara TFF Yönetim Kurulu tarafından o müsabaka ile ilgili olarak hükmen mağlubiyet karan verilir. Ayrıca söz konusu takım disiplin kurulu kararıyla bulunduğu sezonda müsabakalardan ihraç edilerek, bir alt lige düşürülür ve bu takımla müsabakası olan takımlar müsabaka yapmaksızın hükmen galip sayılırlar. Disiplin Kurulu ayrıca bu durumda olan takımların takip eden sezonda da müsabakalardan ihraç ma karar verebilir. Alt lig bulunmaması halinde ilgili takımın bir sezon süresince ligden ihracına karar verilir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor