Trabzonspor kazanmayı öğrendi

Sezon başından itibaren peş peşe beraberlikler alan Trabzonspor, Metalist Kharkiv galibiyetiyle bu sezon ilk kez 3 maçlık bir galibiyet serisi yakaladı.Teknik Direktör Ersun Yanal, oyuncuların özgüven kazanması ve taraftarın da takımı sahiplenmesi adına h

Trabzonspor kazanmayı öğrendi

Sezon başından itibaren peş peşe beraberlikler alan Trabzonspor, Metalist Kharkiv galibiyetiyle bu sezon ilk kez 3 maçlık bir galibiyet serisi yakaladı.

Teknik Direktör Ersun Yanal, oyuncuların özgüven kazanması ve taraftarın da takımı sahiplenmesi adına hem iyi oyunun hem de galibiyetlerin sürmesi gerektiğini vurguladı.

Sezona UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme Turu’ndaki Rostov galibiyetiyle başlayan ancak sonraki 8 maçta sadece 1 kez kazanabilen Trabzonspor, oynadığı 17 resmi maçta 7 galibiyet, 8 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti. Mersin İdmanyurdu’nu 3-1 ve Lokeren’i 2-0 yenerek iki maçlık galibiyet serisi yakalayabilen Trabzonspor, Vahid Halilhodziç’in takımın başından ayrılmasının ardından oynadığı 3 maçta 3 galibiyet elde etti, 9 gol attı. Bordo-mavililer Jacques Bonnavay yönetiminde çıktıkları maçta Torku Konya’yı 3-2, Ersun Yanal’la ise Galatasaray’ı 3-0, Metalist Kharkiv’i de 3-1 mağlup etti. Trabzonspor böylece, bu sezon ilk kez 3 maçlık bir galibiyet serisi yakalamış oldu. Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, oyuncuların özgüven kazanması için galibiyetlerin sürmesini dilerken, şöyle dedi:

"Kazanamasak da sahada coşkuyla oynayan bir oyuncu grubu görmek istiyorum. Yenilirken bile coşkumuzu kaybetmemeliyiz. Son dakikaya kadar oyunu kovalamalıyız, galibiyete ulaşmayı hedeflemeliyiz. Zaten bunu sağladığımız takdirde galibiyetler de kendiliğinden gelecektir. Taraftarlar da bu oyunu ve oyuncuların isteğini ve coşkusunu görünce takıma güven duyacaklardır."

Yanal, 5 Ocak'taki devre arasına kadar çıkacakları tüm maçları kazanmayı amaçladıklarını ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor