Trabzonspor İtalyan basınında

UEFA Şampiyonlar Ligi (B) Grubu mücadelesinde 1-1 berabere biten Trabzonspor-FC İnter maçı, İtalyan basınında yer aldı.La Gazzetta dello Sport, FC İnter'in ''normal'' bir beraberlikle Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıktığını ifade ederken, ''Alvarez ve

Trabzonspor İtalyan basınında

UEFA Şampiyonlar Ligi (B) Grubu mücadelesinde 1-1 berabere biten Trabzonspor-FC İnter maçı, İtalyan basınında yer aldı.

La Gazzetta dello Sport, FC İnter'in ''normal'' bir beraberlikle Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıktığını ifade ederken, ''Alvarez ve Lille: İnter ilk sırada'' başlığıyla dünkü maça ilişkin haberleri okuyucularına duyurdu. 

İtalyan takımının (B) Grubu'nu ilk sırada tamamlamayı garantilediği, gruptaki diğer üç takımın sıralamasının son maçlarda belli olacağı kaydedildi.

La Gazzetta dello Sport, kaleci Tolga, Halil, Mierzejewski ve Alanzinho'ya 6,5 puan verdi.

Haberde, FC İnter'in Fenerbahçe ile mücadele ettiği 2007-2008 sezonunda grupta 15 puan toplayarak, ilk sırada yer aldığı o tarihten sonra ilk kez grubunu zirvede tamamladığı belirtildi. Mavi-siyahlı takımın, 2003-204 sezonundan bu yana istikrarlı bir şekilde ''Devler Ligi''nde ikinci tura yükseldiği bildirildi.

''Corriere dello Sport gazetesi'' de FC İnter'in bir üst tura, Trabzonspor maçından önce oynanan CSKA Moskova-Lille maçında Fransız temsilcisinin 2-0'lık galibiyeti ile çıkmayı garantilediğini, Türk ekibinden alınan 1 puanın da bunu pekiştirdiği ifade edildi.

FC İnter Teknik Direktörü Ranieri, gruptaki mücadelelerine sıfır puanla başladıktan sonra zirveye gelmenin önemine vurgu yaptığı konuşması ve ''Biz açık bir oyun sergiledik. Türkler'i de oyunlarından ötürü kutluyorum'' görüşleri de yer aldı.

Gazete, maçtaki olumlu performansları nedeniyle kaleci Tolga, Halil, Celutska, Colman'a 6,5 puan verdi. 

Her iki gazete de, karşılaşmada FC İnter'in golüne imzasını koyan Arjantinli 23 yaşındaki Ricardo Alvarez göklere çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler