"Trabzonspor iflas etmiş şirket konumunda"

Trabzonspor kulübü eski başkanı Nuri Albayrak, Trabzonspor’da saha sonuçlarından önce kulübün geleceğinin düşünülmesi gerektiği dönemde olduklarını söyledi. Bordo Mavili kulübün batık şirketler statüsünde olduğuna dikkat çeken Albayrak, Sadri Şener dönemi

"Trabzonspor iflas etmiş şirket konumunda"

Trabzonspor kulübü eski başkanı Nuri Albayrak, Trabzonspor’da saha sonuçlarından önce kulübün geleceğinin düşünülmesi gerektiği dönemde olduklarını söyledi. Bordo Mavili kulübün batık şirketler statüsünde olduğuna dikkat çeken Albayrak, Sadri Şener döneminin ekonomik tablosundan ders alınmadığını ve borcun artırılarak transferlerin sürdürüldüğünü söyledi.

"Borcu içinden çıkılmayacak hale getirdiler"

Trabzonspor'un sırasıyla borsaya açılan dönem olan Atay Aktuğ döneminin yanı sıra kendi dönemini ve Sadri Şener ile İbrahim Hacıosmanoğlu dönemindeki mali tabloyu dönem dönem kıyaslayan Albayrak, şunları kaydetti: "Devraldığımız kulüpte yüzde 25 ile borsaya girilmiş ve 26 milyon lira borç vardı. Bizim dönemimizde borsada hareket yok. Yalnız şunu söylüyorum, Trabzonspor'un 1 lotu devraldığımızda 4 liraydı, borsa değeri 50 milyon dolardı. Bizim dönemimizde biz devrederken 1 lot 14 lira, borsa değeri 180 milyon dolardı. 2008 yılı sonu bittiğinde yöneticiler açıklama yaptılar, Trabzonspor'un sıfır borcu var. Peki Sadri Şener yönetimi ne kadar borçlandı diyorsunuz, 200 milyon lira. Bu kadar mı borç var? Yüzde 25 daha borsaya satış yaptılar, 100 milyon lira da buradan borçlandı, 300 milyon lira Sadri Şener kulübü borçlandırdı. Batmış bir şirket. Siz bu şirketi aldınız, 5 yıl yönettiniz. Sonrasında gelen yeni yönetim aynı yolu takip ederek borcu içinden çıkılamaz bir hale geatirdi. Bunun burda mı olması lazım. Bir şampiyonluğumuz var ama o şampiyonluktan sonra kulübün geleceğinin kaybedildiğini göz ardı ediliyor.”

TRABZONSPOR ARTIK ŞAMPİYONLUKLARI DEĞİL...

Transfer savurganlığının mevcut yönetim kurulu tarafındanda devam ettirildiğini sözlerine kaydeden Nuri Albayrak, “Sporculara ödenen yüksek bedeller. 5 milyon avroluk sporcu aldık, 5 yıllık sözleşme yaptık. 1 milyon avro da menajerine veriyoruz. Böyle bir şey dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş. Bizim dönem 2,5 senede toplam bütün sporcuların bonservis bedellerini bırak, menajerlerine toplam 500 bin dolar vermedik. Bizden sonra Trabzonspor’da adeta yeni bir gelenek başladı. Bugünde devam ediyor. Trabzonspor har vurup, harman savuran bir kulüp haline geldi. Acı ama gerçek olan şu ki Trabzonspor’un artık şampiyonlukları değil, kulübün geleceğini kurtarmanın hesaplarının yapılması dönemi gelmiştir. Trabzonspor kendi içinde bütünlüğünü sağlayarak kendi kendine yatacak bir kulüp olması için yarın çok geç olmadan hamlesini başlatmalıdır” ifadelerini kullandı.

Takımı olan bir kulüp kalmayacak

Trabzonspor’un borsada işlem gören bir kulüp olması nedeniyle ekonomik konuların konuşulmamasından yana olduğunu ve bu zamana kadar bu konuda sadece uyarıda bulunduğunu belirten Albayrak, Trabzonspor’un borsada hisselerinin artık değer kybetme limitinin kalmadığınada dikkat çekerek, “Trabzonspor ekonomik olarak itibarını kaybeden bir kulüp konumunda. Şu anda borsada işlem gören 1 lot 1.67 TL olduğundan iflas etmiş şirketler konumundadır. Buna rağmen alınmayan futbolcunun kulübüne 600 Milyon Euro verilebiliyor. Yetmedi PTT 1. Ligde oynayan bir takımın kalecisini alarak kiralama bedeli olarak 550 Milyon Euro verebiliyorsunuz. İnsana sorarlar bu değirmenin suyu nereden geliyor. Yine kredi ve borçlanma yoluyla bunları yapıyorsanız bu kulübün bitişini hazırlıyorsunuz. Korkarım ki bu gidişle bırakın şampiyonluğa oynayacak takımı, takımı olan bir kulüpte kalmayacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler