Trabzonspor için neler söylendi

MURAT ÖZBOSTAN: CankurtaranZinhoYine sancılı bir Trabzonspor maçı izledik. Her dakikası heyecan doluydu. Fenerbahçe derbiyi kazanınca, stres de iki katına çıkmıştı. 20.dakikaya kadar G.Birliği harika oynadı. Sonra Trabzon oyuna ortak oldu. Sonuçta Trabzon

Trabzonspor için neler söylendi

MURAT ÖZBOSTAN: CankurtaranZinho

Yine sancılı bir Trabzonspor maçı izledik. Her dakikası heyecan doluydu. Fenerbahçe derbiyi kazanınca, stres de iki katına çıkmıştı. 20.dakikaya kadar G.Birliği harika oynadı. Sonra Trabzon oyuna ortak oldu. Sonuçta Trabzon büyük bir viraji daha kayıpsız kapatarak Fenerbahçe'yi takibini sürdürdü. Şenol Güneş'in yaptığı hamleler maçın kırılma noktası oldu.

İkinci yarı başlarken Alanzinho'yu alması maçın kaderini tayin etti. Trabzonspor kapanan takımlara karşı hep bocaladı bu sezon, dün de olduğu gibi.. Israrla ortaya sıkıştırdığı oyunun içinde kayboldu çoğu zaman.. Ama ikinci yarı Alanzinho ve Serkan bu sorunu çözdü bir ölçüde. Alanzinho solda başladı, sağa geçti sola geçti ortaya geçti ve finali yaptı. Yürümeye hali olmayan Jaja'nın çıkıp diri Ceyhun'un girmesi Trabzon'un ikinci yarının bir bölümünde biten gardını yine harekete geçirdi. G.Birliği gözünü karartıp 'hücum hücum hücum' diyerek başladı maça.. 3'te Serkan Çalık ceza sahası dışından kaleyi düşündü, top direkten döndü. 12'de G.Birliği'nden Cem Can kaleyi cepheden gördü ve 25 metreden vurdu: 1-0. Trabzon golün şokunu yaşarken, 13'te Hurşut'un ortasında Mustafa kafayı vurdu, Tolga son anda çıkardı.

 

ANKARA'DAN FENER'E SELAM

Trabzon 20.dakikadan sonra uyandı. 36'da ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşu Jaja kullandı, iyi vurdu ama top direkten döndü. Devreyi Başkent ekibi 1-0 önde kapadı. Trabzonspor ikinci yarıya baskılı başlarken Serkan sağa, oyuna giren Alanzinho sola geçti. Kanatları daha iyi kullanmak isteyen bordo-mavili takımda, 47'de Burak'ın füzesi Serdar'ın ellerinde patladı. Artık gol için her türlü riski alan Trabzon, 56'da hedefi vurdu. Giray'ın kafası heyecanı iki katına çıkardı Başkent'te: 1-1. 75'te Umut'un içeriye çevirdiği topta, Burak topu boş kaleye gönderdi. Fakat top dışarıdan çevrilmişti, gol iptal oldu. 85'te Ermin Zec'in pasında Yasin, Tolga ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda top Tolga'dan döndü. 90'da Alanzinho yarışa devam dedi, F.Bahçe'ye Ankara'dan selam çaktı: 1-2.

İSKENDER GÜNEN: Mükemmel ikinci yarı

İlk 15 dakika Trabzonspor için bir kabus gibi geçti diyebiliriz. Direkten dönen top; ardından Gençlerbirliği'nin golü... Sonrasında ise Başkent ekibinin yararlanamadığı gol pozisyonları belki de karşılaşmanın kırılma noktasıydı.

 

Trabzonspor'un golü yedikten sonra sorunlar yaşayacağı belliydi. Çünkü kapanan takımlara karşı kanat ataklarının büyük önemi var. Trabzonspor'da sağ kanatta Tayfun ve önünde Serkan (kanatta görev verilmesine rağmen sürekli olarak ilk yarıda içeri kat etti) pozisyonu kaybetti; sol kanatta ise Brozek, hücum girişimlerde hiç ortalık görünmedi. Burak ise kanatta oynamayı sevmeyen ve devamlı olarak rakip savunmanın boşlukları arasında pozisyon arayan bir forvet.

Kendisinden çok şey beklenen Jaja ise adam eksiltemediği için ilk yarıda Colman'ın gayretleriyle pozisyon üretmeye çalışan bir Trabzonspor vardı. Burak ile girilen iki gol pozisyon var. Bunun dışında karşı kalede Trabzonspor'un etkinliği yoktu.

İkinci yarı, Şenol Güneş'in direktifiyle Ünal Karaman doğru bir hamle yaptı ve Tayfun'u çıkartıp yerine Alanzinho girdi. Serkan, sağ beke geçti ve ilk yarının aksine sahada rakibi baskı altında tutan ve pozisyonlar bulan bir Trabzonspor sahneye çıktı. Savunma orta sahaya yakın oynayıp alan daraltınca; Gençlerbirliği forvetine top gitmedi.

 

Alanzinho bana göre maçı çözen oyuncu oldu. Aldığı her topta yaptığı driplinglerle; adam eksilterek, savunmanın dengesini bozdu ve tempoyu yükseltti. Uzatma dakikalarında attığı mükemmel golle de üç puanı getiren oyuncu oldu. Bu galibiyet, şampiyonluk yarışında Trabzonspor'un ligin son haftasına kadar varolacağının da göstergesi oldu.

Özellikle maçın ikinci yarısında Trabzonsporlu oyuncuların mücadele güçlerini sahaya yansıtmaları, saha içi yardımlaşmaları ve kazanma hırslarının üst düzeyde olması yarınlar adına büyük umutlar verdiği düşüncesindeydim.

 

UMUT DİKKATLİ OLMALI

Bu arada Umut'a bir parantez açmak gerekir. Mücadele gücüne ve verdiği emeğe saygımız var ama girdiği gol pozisyonlarında daha dikkatli olmalı. Şut ve pas tercihlerinde bencil davranmamalı. Çünkü atılacak bir golün bile çok büyük öneminin olacağı final haftalarına giriliyor.

RIDVAN DİLMEN: Trabzon hak etti

Fenerbahçe'nin iki gün önce Galatasaray'ı yenmesi, üç puanı cebine koyması Trabzonspor'u strese sokmuştu tabii... Bir de sezon başında arkadaki beş oyuncudan Onur, Egemen, Serkan ve Cale olmayınca (Serkan da alışılmış yerinde başlamadı) takımın düzeni bozuldu. Bu iki sebepten Trabzonspor maça kötü başladı. Gençlerbirliği 20 dakika mükemmel futbol oynarken ıslak zemine uygun uzaktan şut denemelerinin birinde golü de buluverdi.

Trabzonspor 20'den sonra iyi futbol oynadı. Uzatmalarla birlikte bunun 79 dakikalık bir süreyi bulduğunu belirtelim. Şenol Güneş'in maça Tayfun-Serkan arkalı önlü başlaması hataydı. Devre arasında hatadan döndü. Tayfun'un yerine Alanzinho'yu sahaya sürdü. Serkan alışılmış yerine, sağ beke geçti; Alanzinho orta sahaya, hatta forvete de yakın oynamaya başladı. Manisa ve Beşiktaş maçlarının benzeri Ankara'da oynandı. Benzer goller oldu. Ve Trabzon bence hak ettiği maçı kazandı. İlk golde Giray hafif ofsayt olmasına rağmen.

 

TOLGA'NIN 3 KRİTİK KURTARIŞI

Şenol Güneş-Ünal Karaman ikilisi oyunda her türlü riski aldı. Hatta çok kötü oynayan Jaja'yı da kulübeye çektiler. En son Umut'un yanına Polonyalı ikizlerin forvet olanını sokup, fiziki guardı düşen (Bunu da Trabzonsporlular ikinci yarıdaki istekli futbollarıyla sağladılar) Gençlerbirliği önünde üç puanı aldılar. İyi top oynayarak kazandılar.

Onur, Türkiye'nin en iyi iki kalecisinden biri... Yokluğu elbette dezavantaj. Onur'un yerine kaleye geçen Tolga belki uzun süre oynamamaktan dolayı hatalı diyebilsek de, maçta üç çok kritik hamle yapıp Trabzonspor'u oyunda tuttu.

Gençlerbirliği takımı skoru bulduktan sonra oyuncu yapıları kontratağa uygun olmasına rağmen (Yasin, Hurşut, Serkan Çalık, Mustafa Pektemek) ve rakibi Trabzonspor risk almasına rağmen gerektiği gibi kontraya çıkamadı. Dönen topların hepsini Trabzonspor alınca çok mahkum kaldı.

 

HAMİ MANDIRALI: Alanzinho böyle istedi (TAKVİM)

Trabzonspor da G.Birliği de mevcut kadrolarının en iyisini sahaya sürdü. İki takımın da tek amacı vardı, o da maçı kazanmak.

Bu duygu ve düşünce içersinde saha içinde yapılması gereken bütün güzellikleri sahaya yansıtmaya çalıştılar. İlk 15 dakika Gençlerbirliği üstünlüğü ile devam eden maç, arkasından attıkları gol ile umutlanan Gençlerbirliği maçı kazanma arzusunu gösterme adına bir hamle yaptı. Fakat arkasından, Trabzonspor, özellikle Burak ile iki net pozisyon kaçırdı.

ALANZINHO DEĞİŞTİRDİ

Maçı kazanma arzusunun başladığı anlarda bu anlar. Trabzonspor'da maçı kazanma duygusunun ne kadar ön plana çıktığının göstergesiydi. Özellikle defansın katkısını bu maçta ön plana çıkarmak lazım. İlk yarı G.Birliği adına 1-0 bitti. İkirci yarı bambaşka bir Trabzonspor izledik. Rakibine top oynatmayan, sağlı sollu ataklarla saldırdılar. Özellikle de bu maçta görüldü ki Trabzon duran toplardan gol kazanacaktı.

Onun mesajını verdi. Selçuk'un duran toplardaki becerisi ve defansın hava hakimiyeti ön plana çıktı. Giray'ın kafasıyla beraberlik sağlandı. Trabzonspor için en önemli artı, Alanzinho'nun oyuna girdikten sonra bireysel becerisi, oyuna asılışı, maçı kurtarma duygusunun en üst düzeye çıkması.

 

Bunu gerçekleştiren Alanzinho, hem galibiyet golünü getirdi hem zirve yarışına tekrar ortak olunmasını sağladı. Sahanın yıldızı da oldu.

Umut Bulut adına üzülüyorum. Çok çalışıyor ama kaçırılmayacak goller kaçırıyor. Hem taraftarı hem de kendini üzüyor. İşte bu anlarda taraftarın Umut'a sarılması gerekiyor.

Ona takımın ihtiyacı var. Burak Yılmaz maskeyle oynamasına rağmen sahanın en iyi isimlerindendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor