Trabzonspor için hayati önem taşıyor

Trabzonspor Genel Müdürü Sinan Zengin, sermaye artırımıyla birlikte başta UEFA Mali Fair-play kriterleri olmak üzere, uymak zorunda oldukları SPK ve borsa gibi diğer tüm kriterleri sağlayacaklarını vurguladı.Trabzonspor Genel Müdürü Sinan Zengin, dün akşa

Trabzonspor için hayati önem taşıyor

Trabzonspor Genel Müdürü Sinan Zengin, sermaye artırımıyla birlikte başta UEFA Mali Fair-play kriterleri olmak üzere, uymak zorunda oldukları SPK ve borsa gibi diğer tüm kriterleri sağlayacaklarını vurguladı.

Trabzonspor Genel Müdürü Sinan Zengin, dün akşam itibari ile onay çıkmış olan sermaye artırımıyla birlikte, 75 milyon TL kaynak oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, "Daha önce yapmış olduğumuz 47 milyon TL'lik bağışla birlikte toplamda 122 milyon TL tutarında öz kaynak girişi sağlayacağız. Böylelikle 75 milyon TL ekside olan öz kaynaklarımız artı 50 milyon TL seviyesine yükselecek. Bu çalışmalarla birlikte kulübün finansal yapısı daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşacak. Başta UEFA Mali Fair-play kriterleri olmak üzere uymak zorunda olduğumuz SPK, borsa gibi diğer tüm kriterleri sağlayacağız" şeklinde konuştu.

"KULÜP AÇISINDAN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"

Bu çalışmaların Trabzonspor Kulübü açısından hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Zengin, "Yapmış olduğumuz çalışmaların daha kalıcı olması ve bundan sonraki dönemlerde de sorunların yaşanmaması için alınması gereken birçok önlem var. Bu çalışmaları da hızlı bir şekilde başladık. Sermaye artırım süreci bittikten sonra yeni birçok çalışmaya süratle başlayacağız" diye konuştu.

Sinan Zengin, uzun zamandır çözüm bekleyen şirketi ve ilgili dönem yönetim kurullarını cezai yaptırımlara maruz bırakan başka bir sorunun da bugün halledildiğini açıkladı. Zengin, "Borsadaki şirketimizin ilişkili taraf olan Trabzonspor Futbol A.Ş.'den olan 37 milyon TL tutarındaki alacağını dün akşam itibari ile nakit olarak tahsil ettik. Yapılan bu tahsilatla artık 'ilişkili taraf alacağı' sorununu ortadan kaldırdık" dedi.
Zengin, şirketin özkaynak yapısının da çok ciddi oranda güçlendirildiğini belirterek, "Fakat bu durumun sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması gerekiyor. Bundan sonra da çok hassas davranılması gerekiyor"
ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor