Trabzonspor her şeyden önce gelir

Deplasman alınan 5-1’lik Mersin İdmanyurdu galibiyetinin bahar havası getirdiği Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal'ın açıklamalarında yönetim ve futbolculara verdiği satır arası mesajlar dikkati çekti.OYUNCULARINA:"SERİ YAKALAMALIYIZ"Avrupa kupala

Trabzonspor her şeyden önce gelir

Deplasman alınan 5-1’lik Mersin İdmanyurdu galibiyetinin bahar havası getirdiği Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal'ın açıklamalarında yönetim ve futbolculara verdiği satır arası mesajlar dikkati çekti.

OYUNCULARINA:"SERİ YAKALAMALIYIZ"

Avrupa kupalarına katılmak için bu hafta oynayacakları Gaziantepspor maçına değinen Ersun Yanal, deplasman maçlarında bir seri yakalamaları gerektiğini vurguladı. Bu yüzden Gaziantepspor maçının çok önem olduğunu belirten Ersun Yanal, oyuncularıyla yaptığı toplantılarda, "Mersin İdmanyurdu karşısında aldığınız 5-1'lik galibiyetin değerli olması için Gaziantepspor maçını da mutlaka kazanmalıyız. Zirvedeki takımların puan kayıplarını iyi değerlendirirsek ve kendimizi sürekli ilk 4 içinde tutabilirsek ligin şu andaki konumumuzdan çok daha iyi yerde bitirebiliriz" ifadesine yer verdi.

"PRESTİJİ HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR"

Ersun Yanal'ın Mersin İdmanyurdu maçı sonrası yaptığı açıklamaların satır aralarında ise özellikle futbolcular ve mağlubiyetler sonrasında takımı eleştiren yönetime mesajlar olduğu gözlendi. Oyuncularının bu haftalardaki performansının, sezon sonundaki transfer planlamasında en büyük etken olacağının altını çizen Ersun Yanal, şunları söyledi:

"Bütün dünya bizim önümüzde. Her yere ulaşabilir ve her yerden istediğimiz oyuncuları görebilir ve alabiliriz. O yüzden planlamayı her an yapıyoruz. Bunun için karar verme süreci önemli. Karar verme sürecini tek başıma yürütecek durumda değilim. Onu hep beraber yapmamız gerekiyor. İhtiyaçlar ve beklentiler bu haftalar içinde şekillenir. Bu süreç de Trabzonspor'un çıkarları ve menfaatleri bakımından en iyi şekle getirilir. Çünkü burası futbol şehri, futbol kenti. Futbolu çok seven bir yer. Futbolun oynandığı, futbolun yaşandığı bu kentte, buraya layık, buranın ihtiyaçlarını karşılayacak oyuncuları takıma katmalıyız. Bu oyuncuları bulduğumuz sürece her zaman kadroya takviye yapılacaktır. Bu davranışlar dışında olanlar varsa onlar da gidecektir. Bizim oynamak için ortaya koyduğumuz değerler daha farklı. Oyuncularımızın bir çoğu kariyerli. Oyuncularımızın prestiji tabii ki önemli. Ama Trabzonspor'un her şeyden önce prestiji önemli."

CAMİADAN İSTEĞİ: "DESTEK OLUN"

Ersun Yanal, zirveye giden yolda camianın tüm güçlerini arkasında hissetmek istediklerini de ifade ederken de şu görüşleri öne sürdü:

"Arkamıza güçleri katabilmek ve bu konuda büyük bir birlik yaratabilmek istiyoruz. Trabzonspor camiası, taraftarı, medyası hepsini beraber kucaklayıp, yönetim, biz ve oyuncular bu birlikteliği sağlayabildiğimiz takdirde şampiyonluk yolundaki en büyük adımı atmış oluruz. Bu bir süreçtir çünkü. Bu konuda doğru bir planlama yapıp, doğru bir kadro içinde olmak gerekiyor."

YÖNETİME: UZUN SOLUKLU OLMAK LAZIM

Ersun Yanal, özellikle Ziraat Türkiye Kupası’ndan elendikleri Medicana Sivasspor maçı sonrasında ve çeşitli zamanlarda bazı yöneticilerin kötü futbolu eleştiren açıklamalarına ve takımdan ayrılacağı yönündeki söylentilere de atıfta bulunarak şunları söyledi:

"Önemli olan bu süreci doğru yönetmek. Bir tane Trabzonspor var. Bu Trabzonspor ile de bu kadar hızlı değişimleri, bu kadar hızlı geçişleri, bu kadar hızlı olayları, değişiklik haline getirecek felsefe ile aşamazsınız. Biraz sabırlı ve kalıcı olmak zorundayız. Biraz planlı olmak zorundayız. Her sonuçtan sonra güzel mesajlar, sonuç iyi olmayınca farklı mesajlarla olayı değerlendirmemeliyiz. İkinci yarı 17 puan toplayabiliyorsak, bu süreci biraz daha soluklu, sağduyulu devam ettirmemiz gerekiyor. Yeni kurulmuş bir takım. 3 kulvarda mücadele etmek o kadar kolay değildi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor