Trabzonspor gönderdi şimdi Dünya devi peşinde!

 Trabzonspor'un eski kalecisi Jefferson, ülkesi Brezilya'da harikalar yaratıyor. Şu an ligde ikinci durumda olan Gremio'nun üç puan gerisinde beşinci sırada bulunan Botafogo'nun kalesini koruyan 30 yaşındaki file bekçisi, takımının başarısında pay sahibi

Trabzonspor gönderdi şimdi Dünya devi peşinde!
 
Trabzonspor'un eski kalecisi Jefferson, ülkesi Brezilya'da harikalar yaratıyor. Şu an ligde ikinci durumda olan Gremio'nun üç puan gerisinde beşinci sırada bulunan Botafogo'nun kalesini koruyan 30 yaşındaki file bekçisi, takımının başarısında pay sahibi isimlerden biri olarak dikkat çekiyor. Jefferson de Oliveira son yıllarda düzenli olarak Brezilya Milli Takımı'na çağrılması ile de adından sıkça söz ettiriyor.
 
2005-2008 yılları arasında bordo mavili ekibin kalesini koruyan, ardından bir sezon da Konyaspor forması giyen Brezilyalı eldiven, 2009'da gittiği Botafogo'daki performansıyla herkesin takdirini kazandı. Yetenekleri geç keşfedilen isimlerden olan Jefferson iki sene önce, 2011'den itibaren de ülkesinin milli takımına çağrılmaya başlandı.
 
İlk olarak teknik direktör Mano Menezes döneminde milli takıma alınan oyuncu, şimdiki çalıştırıcı Scolari tarafından da sıklıkla milli davet alıyor. Menezes döneminde 90'ar dakika oynadığı iki Arjantin maçında da kalesini gole kapatan Jefferson, Scolari tarafından Konfederasyon Kupası kadrosuna alınmasının yanında, bu sene Arjantin ve Bolivya ile yapılan hazırlık maçlarında da kalede görev alan isimdi. Sambacılar'ın birinci kalecisi konumundaki 34 yaşındaki Julio Cesar'ın gelecek yıl emekliye ayrılması beklenirken, onun yerine Jefferson'un ülkenin birinci kalecisi haline gelmesi bekleniyor.
 
'Yeni Dida' olacak!
 
Brezilya'nın köklü ekiplerinden Sao Paulo'nun kadrosuna katmak istediği deneyimli file bekçisi için yurt dışından da tekliflerin olduğu belirtiliyor. Onur Dinçer'in İtalya basınından derlediği habere göre, kabus gibi bir sezon geçiren ve ligin en kolay gol yiyen ekiplerinden biri olarak göze çarpan Milan, Jefferson'u kadrosuna katmak istiyor. Abbiati'nin performansından memnun olmayan İtalyan devinin eski Brezilyalı kalecisine atfen, Jefferson'un 'Yeni Dida' olacağı yorumları yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor