Trabzonspor geçmişte de...

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu akşam karşılaşacak olan Trabzonspor ve Lille daha önce da aynı ülkeden ekiplerle mücadele etti.Trabzonspor'un Fransız rakibi 2010’da UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe’ye rakip oldu.  İki takım arasında İstanbul’da oynanan karşıl

Trabzonspor geçmişte de...

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu akşam karşılaşacak olan Trabzonspor ve Lille daha önce da aynı ülkeden ekiplerle mücadele etti.

Trabzonspor'un Fransız rakibi 2010’da UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe’ye rakip oldu.  İki takım arasında İstanbul’da oynanan karşılaşma 1-1 berabere sonuçlanırken, Lille kendi evinde sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Bordo-Mavililer ise daha önceki yıllarda Fransız rakiplerle 4 kez karşılaştı. 1991 yılında UEFA Kupası’nda Olympic Lyon ile eşleşen Trabzonspor ilk maçı deplasmanda 4-3, rövanşı da Hüseyin Avni Aker’de 4-1 kazanarak turu geçti.

2009’da ise Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi bu kez Fransız Toulouse oldu. Trabzon’daki maç 3-1 rakip takımın galibiyetiyle sonuçlanırken, Trabzonspor Fransa’da sahadan 1-0 galip ayrıldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon iki takım arasında oynan ilk maç ise 1-1 berabere sonuçlandı.

Buna göre Trabzonspor Fransız rakipleriyle oynadığı 5 karşılaşmada 3 galibiyet,  1 beraberlik, 1 de yenilgi alarak attığı 11 gole karşılık, kalesinde 8 gol gördü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor