Trabzonspor evinde bir garip!

Karadeniz temsilcisi Trabzonspor bu sezon evinde oynadığı maçlarda ilginç bir istatistiğe imza attı. Bordo-mavili takım en çok mağlubiyeti evinde alırken, oynadığı derbileri ise kazanamadı. Spor Toto Süper Ligi'nin 33. haftasında sahasında ezeli rakibi Fe

Trabzonspor evinde bir garip!

Karadeniz temsilcisi Trabzonspor bu sezon evinde oynadığı maçlarda ilginç bir istatistiğe imza attı. Bordo-mavili takım en çok mağlubiyeti evinde alırken, oynadığı derbileri ise kazanamadı.

 

Spor Toto Süper Ligi'nin 33. haftasında sahasında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi konuk eden Trabzonspor, rakibi ile 1-1 berabere kalarak istediğini alamadı. 3 Temmuz'dan bu yana yaşanan gerginlik maça yansırken, futbolcular ise saha içindeki tutumlarıyla Fair-play örneği sergilediler. Bordo-mavili taraftarlar takımlarını destekleme adına hazırladıkları tribün şovları ve olaylar maçın durmasına neden olurken, maç öncesi ve sonrası herhangi bir olay yaşanmaması Türk futbolu adına önemli bir gelişmeydi.

 

ZİRVENİN UZAĞINDA KALDI

Trabzonspor, bu sezon evinde garip bir sezon geçirdi. En çok mağlubiyeti evinde alan bordo-mavililer oynadığı derbi maçlarını da kazanamadı. Trabzonspor bu sezon ligde oynadığı 33. maçta 15 galibiyet, 10 beraberlik ve 8 mağlubiyet alırken attığı 60 gole karşılık kalesinde ise 39 gol gördü. 55 puan toplayan bordo-mavililer Galatasaray'ı 19, Fenerbahçe ise 10 puan geriden takip ediyor.

Trabzonspor bu sezon iç sahada oynadığı 17 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti. Attığı 36 gole karşılık ise kalesinde 22 gol gördü. Bordo-mavililer iç sahada 32 puan topladı. Trabzonspor iç sahada Medical Park Antalyaspor ile 2-2 , ezeli rakibi Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak evinde Karabükspor ile birlikte 2 beraberlik en az beraberliği alan takım oldu. Bordo-mavili takım bu sezon iç sahada Karabükspor'u 3-1, Ankaragücü'nü 3-2, Kayserispor'u 2-1, Orduspor ve Eskişehirspor'u  4-1 , Burasspor, Sivasspor, ve Manisaspor'u 2-1, Samsunspor ve Gaziantepspor'u 4-0, mağlup etmeyi başardı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a ve Beşiktaş'a 1-0, Gençlerbirliği'ne 2-1, Galatasaray'a 3-0 ve Mersin İdman Yurdu'na 3-2 mağlup oldu.

 

İÇ SAHADA GEÇEN SEZONU ARADI

Karadeniz ekibi 33. hafta itibariyle geçtiğimiz sezon evinde oynadığı 17 maçta sadece 1 mağlubiyet aldı. Trabzonspor geçtiğimiz sezon iç sahada 12 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak attığı 34 gole karşılık kalesinde 12 gol gördü. Bordo-mavili takım, geçtiğimiz sezon topladığı 82 puanın 40'ını iç sahada 42'sini ise dış sahada toplamıştı.

 

BU SEZON EVİNDE DERBİ KAZANAMADI

Trabzonspor bu sezon Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda İstanbul'un 3 büyük takımına karşı oynadığı maçları kazanamadı. Bordo-mavililer sahasında Beşiktaş'a 1-0, Galatasaray 3-0 ve Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı. Trabzonspor ilk yarıda ezeli rakipleri karşısında üstünlük kuramazken ikinci yarıda ise rakiplerinden puan almayı başardı. Beşiktaş'ı İnönü'de 2-1, yenen bordo-mavililer deplasmanda Galatasaray ile 1-1 ve sahasında ise Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak söz konusu maçlardan 5 puan çıkarabildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor