Trabzonspor Erkan'a teklif yaptı mı?

Trabzonspor Basın Sözcüsü Yakup Aslan, birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o röportaj: Eskişehirspor’un yıldız Erkan Zengin için Mesut Hoşcan ‘’Devre arası iyi bir teklif gelirse satabiliriz’’ diyerek transfer için açık kapı bırakmıştı. Trab

Trabzonspor Erkan'a teklif yaptı mı?
Trabzonspor Basın Sözcüsü Yakup Aslan, birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
İşte o röportaj:
 
Eskişehirspor’un yıldız Erkan Zengin için Mesut Hoşcan ‘’Devre arası iyi bir teklif gelirse satabiliriz’’ diyerek transfer için açık kapı bırakmıştı. Trabzonspor’un Erkan Zengin gibi bir gündemi var mı?
 
Erkan Zengin ile ilgili girişim etik olmaz. Şu anda lig oynanıyor. Birkaç hafta sonra Eskişehirspor ile bir maçımız var. Erkan’ın adını dillendirirsek etik olmaz. Oyuncunun motivasyonu bozulur hem de Eskişehir kulübü ile aramızda husumete neden olur.  Sezon bitiminde hocamız uygun görürse gider teklifimizi götürürüz. Eskişehirspor’da uygun görürse teklifimizi götürürüz. 
 
Rizespor Hikmet Karaman’ı göreve getirdi. Yeni teknik adamla ilk maçlarına çıkacaklar. Karşılaşma için hedefiniz nedir?
 
Rizespor hoca değişikliğine gitmek zorunda kaldı. Bizimde zirveden kopmamamız için mutlaka kazanmamız gereken bir ortamdayız. Sahamızda, seyircimiz önünde maçı kazanmak durumundayız. Bu maçı alamazsak zirve yarışında geri düşmüş olacağız ve büyük oranda şansımızı kaybetmiş olacağız. Bu maçların favorisi olmaz. Hoca değişikliğinde her takım yapabileceğinden daha fazlasını yapar. Rizepsor’un kaliteli bir kadrosu var. Aldıkları sonuçlar kadro kalitesine göre ters orantılı. Hocamız ve futbolcularımız bu maçı kazandık havasına girmemeli. Maçı kazanmak zorunda olduğumuz bir ortamdayız. Dostane kardeşçe bir maç oynayacağız.
 
Bizim Legia Varşova’ya yenilmememiz lazım!
 
Oynadığımız Legia Varsova maçında tamam hakem hatası var, fakat iyi bir mücadele ortaya koyamadık. Trabzonspor'un rakibi boğması gerekir. Buradaki maçta Legia’ya sahayı dar etmiştik. Hakemin sayesinde kurtulmuşlardı. Bunlar mazeret değil. Bizim Varşova’ya yenilmememiz lazımdı. Ülke puanına katkı yapamadığımız için için üzülüyoruz. Beşiktaş maçında da iyi futbol oynamadık. Ersun hoca gerekli önlemleri alacaktır.
 
Ersun Yanal'ın yönetimini Halilhodzic yönetimine göre nasıl buluyorsunuz?
 
Ersun hoca kazanmak üzerine kurulmuş bir sistemle oynuyor. Beraberliği hiç düşünmeyen bir sistemde oynuyor. Bununda riskleri var. Kazanma ihtimali olduğu gibi kaybetme ihtimaliniz de artıyor. Halilhodzic’in sisteminde ise kazanmak ön planda değil, kaybetmemek üstüne bir sistem ile oynatıyordu. Kaybetmemek üzerine oynarken beraberlik şansınız artıyor. Kazanmak üzerine oynarken de diğer sisteme göre kaybetme ihtimaliniz de artıyor. Beşiktaş maçında aslında böyle oldu. Beşiktaş maçının başında çok ciddi ve basit hatalar yaptık. Umarım bundan sonraki maçlarda bu hataları yapmayız. Ersun hocanın sisteminde atak bir futbol ama, burada basit hatalar yapınca maalesef geriye düşüyorsunuz. Sıkıntı bu. Vahid hocanın sisteminde ise takımın çoğu savunmada olduğu için hata payı azalıyordu. 
 
Kaleci Fatih'in durumu... 2.sayfada
 
 
Fatih’e güveniyoruz!
 
Varşova maçında da ilk yediğimiz golde defans resmen seyretti. Kalecimiz 3 kez topu çıkardı. Fatih kendini buluyor. Fatihi yapan eleştirileri ben yersiz buluyorum. Fatih çok iyi bir kaleci. Ben Fatihin biraz daha oynadıkça çok daha iyi işler çıkaracağına inanıyorum. Biz Fatih’e güveniyoruz.
 
Şampiyonluk iddiası ve UEFA Avrupa Ligi’nde başarı için devre arası transferi düşünüyor musunuz?
 
Transfer için şu anda herhangi bir rapor gelmedi. Bunun dillendirilmesi futbolcuların motivasyonunu bozmaktan başka bir işe yaramaz. Şu anda 13. Haftayı oynadık. 4 maçımız daha var. Kupa maçlarımız ve Avrupa maçlarımız var. Bunlar spekülasyonlardan ibarettir. Ersun hoca sezon sonu bizden bir istekte bulunursa tabiki biz bunları değerlendireceğiz. Devre arasında da hocamız isterse tabiki değerlendireceğiz. Fakat şu anda yönetim kurulana gelen bir rapor yok. Bu işlerin gizli yapılması lazım. Kimsenin haberi olmaması lazım ki hedef atışı yapabilelim. Yoksa fiyatlar artıyor. Rakiplerimiz devreye girip futbolcunun değeri artıyor.
 
Pazartesi günü Avrupa Ligi’nde kura çekimi var. Hangi takım kura çekimden gelirse daha avantajlı olur?
 
Ben şahsi olarak İspanyol ve Alman takımların gelmesini istemem. Şansımız onlara pek tutmuyor çünkü. Özellikle İspanyol takımları bize ters geliyor. Fakat şöyle bir durum var. İlerileri hedefliyorsanız kimin çıktığını pek önemsememeniz lazım. Kim çıkarsa çıksın savaşabilecek bir takım olmanız lazım. Çok güçlü bir takımın çıkmasını istemeyiz ki zorlanmadan turu geçelim.
 
UEFA Avrupa Ligi’nde hedef nedir? Final hedefi var mı?
 
Şu aşamada oynadığımız futbol ile finali gerçekçi görmüyoruz. Fakat neden olmasın. Yunanistan şampiyon oldu. Önümüzde çok güçlü takımlar var. Hayalci de olmamak lazım çok fazla. Ne kadar turlarda ilerlersek hem ülke puanı hem de Trabzonspor’un prestijine katkı sağlayacak. Gidebildiğimiz kadar ileri gitmeye çalışacağız.
 
Skorer

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler