"Trabzonspor dahil bu kulüpler batacak!"

İlhan Cavcav Türk futbolunun lokomotif kulüpleri Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un borç batağında yüzerken, mantık dışı transferler yaptıklarını belirtti. İşte İlhan Cavcav'ın gündeme damga vuracak o sözleri... "Bakıyorum 7-8 milyon euro

"Trabzonspor dahil bu kulüpler batacak!"
İlhan Cavcav Türk futbolunun lokomotif kulüpleri Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un borç batağında yüzerken, mantık dışı transferler yaptıklarını belirtti.
 
İşte İlhan Cavcav'ın gündeme damga vuracak o sözleri... "Bakıyorum 7-8 milyon euro'luk transferlerden söz ediliyor. Bu transferler kulüplerin geleceği açısından hayra alamet değil. Çılgın rakamlar dönüyor. 4 Büyüklerin durumları mali durumları kötü durumdayken bu paralara transfer yapmasını anlamak mümkün değil. Olur olmaz transferlere dünyanın parasını harcıyorlar sonra da 'Havuzdan payımız artsın' diye ağlıyorlar. 
 
'KAYNAKLARI YOK' 
Bu istekleriyle Anadolu kulüplerini batırmak istiyorlar. Hepsi borç batağında ama bonservis için çok para ödüyorlar, genel kurulları bunları denetlemeli. Ödedikleri paraların doğru dürüst kaynağı yok. Geleceklerini hiç iyi görmüyorum. Benim çözüm önerim; biraz altyapıya yönelsinler. Akıllarını başlarına alsınlar. Yoksa batarlar, bu işin hiç şakası yok."
 
UÇURUM OLMAMALI
Büyük kulüpler sadece kendi menfaatlerini düşünüyor. Tamam onlar lokomotif olsun da bu ligde 18 takım oynuyor. Geride kalan 14 takımın havuz gelirlerine göz dikerseniz olmaz. Bu 14 takım olmadan lig oynanmaz. 4 Büyükler başarılı oldukları için büyük. Elbette farklılıkları olacaktır ama bu kadar uçurum olmamalı. Yoksa Anadolu kulüpleri yaşayamaz."
 
MAÇ BAŞI KALKMALI
Futbolcuların alacağı ücretleri yükselten iki önemli faktör var. Menajer paraları ve maç başı ücretler. Menajerlik ortaya çıkana kadar 5 kuruş para ödememiştim. Şimdi 5 yabancı aldım, 500 bin euro menajer ücreti ödedim. Futbolcu 100 bine 'Evet' derken bunlar gelip 200 istiyor. Çünkü içinde kendi ücreti de var. Bütçe müsait mi değil mi kimse bakmıyor. Hiç akıl erdiremediğim bir olay da futbolculara verilen maç başı parası. Futbolcuya transfer ücreti ödedikten sonra neden daha para vereyim ki. Kulüpler Birliği toplanıp bu olayın önünü kesmeli."
 
NE İŞ YAPARLAR!
Kendi işim için gösterdiğim titizliği Gençlerbirliği için de gösteriyorum. Büyük kulüp başkanları içerisinde sadece Galatasaray'ın başkanı Dursun Özbek'in ne işle meşgul olduğunu biliyorum. Diğerleri ne iş yapar ben bilmiyorum."
 
Fotomaç

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor