Trabzonspor camiası dikkat!

Trabzonspor'un Samsunspor ile oynayacağı müsabaka öncesi taraftarlara yönelik olarak Trabzonspor kulübünden bir duyuru yapıldı.6222 Sayılı Sporda Düzensizliğin Önlenmesine dair Kanun ve TFF Talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmak, stadyumlara yanıcı

Trabzonspor camiası dikkat!

Trabzonspor'un Samsunspor ile oynayacağı müsabaka öncesi taraftarlara yönelik olarak Trabzonspor kulübünden bir duyuru yapıldı.

6222 Sayılı Sporda Düzensizliğin Önlenmesine dair Kanun ve TFF Talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmak, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmak, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmak, koltuk kırmak, merdiven boşluklarına oturmak ve kötü tezahüratta bulunmak kesinlikle yasaktır. Bunları yapanlar kulübümüze getireceği zararların yanı sıra kendileri de çok ciddi cezalarla karşı karşıya kalacaklardır.

Taraftarların dikkat etmesi gereken hususlar şöyle;

Spor alanına kesici, ezici veya delici aletleri, patlayıcı, parlayıcı, yanıcı ve yakıcı maddeleri sokan kişiye 3 AY - 1 YIL, kullanan kişiye ise 1 YIL - 3 YIL arası HAPİS CEZASI verilir.

Maça biletsiz giren kişiye ADLİ PARA CEZASI verilir.

Alkol ya da madde etkisindeki kişi stada alınmaz,

ısrar eden kişi 1 YIL SÜRELİ SEYİRDEN MEN CEZASI alır.

Kasten yaralama suçu işleyen kişiye neticesi sebebiyle 1 YIL - 16 YIL arası HAPİS CEZASI uygulanır.

Stat malına zarar verme, koltuk kırma suçu işleyen kişiye 1 YIL - 6 YIL arası HAPİS CEZASI verilir.

Yasalar gereği şike ile ilgili tezahüratlarda bulunmak kesinlikle yasaktır ve çok ciddi cezalar içermektedir.

Spor alanı ve çevresinde hakaret içeren (küfür vb.) söz ve davranışları sergileyen kişiye 15 GÜNDEN AZ OLMAMAK ÜZERE ADLİ PARA CEZASI, din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeten hakaretler içerirse 6 AY-2 YIL arası HAPİS CEZASI verilir.

Tüm taraftarlardan konuya hassasiyet göstermelerini ve takımı tüm maç boyunca centilmence desteklemelerini bekledikleri de kulüp tarafından belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler